Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ν. Γκρούεφσκι: Η Ελλάδα ζητά αλλαγή της εθνικής ταυτότητας

Στη συνάντηση των Πρεσπών δεν υπήρξε καμία πρόοδος όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ, υποστήριξε ο Νίκολα Γκρούεφσκι σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη.
Όπως ισχυρίστηκε, ο Πρωθυπουργός τού μετέφερε τις θέσεις που διαβίβασε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Μάθιου Νίμιτς, δηλαδή ότι «η Ελλάδα ζητά αλλαγή της εθνικής ταυτότητας, αλλαγή της ονομασίας του έθνους και του λαού».
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης πως παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου εξαρχής τόνισε ότι ούτε έχει εντολή, ούτε μπορεί, αλλά ούτε και θέλει να συζητήσει επ’ αυτών των ζητημάτων, «σχεδόν το 70% της διάρκειας της συνάντησης το χρησιμοποίησε, εξηγώντας γιατί είναι σημαντική για την Ελλάδα η αλλαγή της εθνικής ταυτότητας, της ονομασίας του έθνους και του λαού».
Είπε ωστόσο ότι η συνάντηση αυτή αποτέλεσε θετική στιγμή, καθώς οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, ενώ συμφώνησαν ότι στο μέλλον θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες συναντήσεις.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γκρούεφσκι, ο διάλογος θα συνεχιστεί, ενώ η οποιαδήποτε λύση θα πρέπει να είναι αποδεκτή και για τις δύο πλευρές και επιπρόσθετα, όσον αφορά την ΠΓΔΜ, η όποια πρόταση-λύση θα πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, σε ερώτηση σχετικά με το τι αναμένει να συμβεί στις 7 Δεκεμβρίου (στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης), αναφορικά με το αίτημα της χώρας του για καθορισμό ημερομηνίας ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, επανέλαβε ότι, αυτό που η χώρα του έπρεπε να κάνει, το έχει κάνει. “Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από την απόφαση που θα λάβουν οι 27 χώρες-μέλη της ΕΕ”, πρόσθεσε.
Σχετικά με το συμβούλιο του Δεκεμβρίου όπου θα κριθεί η ενταξιακή πορεία της ΕΕ, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός εκτίμησε ότι «προκειμένου να αποφευχθεί το κλασικό βέτο», η ΕΕ πιθανότατα θα επιλέξει να χαιρετίσει τις προσπάθειες και την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα του, ενώ δεν θα καθορίσει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ζητώντας πρώτα να σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το όνομα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΝΤΙΟ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΝΑΤΟ! ΜΑΣΑΤΕ ΚΑΛΑ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟ ΑΝΤΙ ΑΛΛΑ ΟΙΚΟΝΙΜΙΚΑ ΩΦΕΛΗ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΘΑ ΕΦΕΡΝΕ Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοψήφισμα ζητά ο Γκρούεφσκι για την ονομασία…

    Οι πολίτες θα αποφασίσουν αν θα αποδεχθούν προτάσεις που ενδεχομένως να «πλήξουν» τη μακεδονική εθνική ταυτότητα, δήλωσε σήμερα ο Νίκολα Γκρούεφσκι, στο πλαίσιο της διήμερης κοινοβουλευτικής συνεδρίασης, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

    “Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί αλλαγή του συντάγματος, με στόχο την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και δεν πρόκειται να αποδεχθεί ιδέες και προτάσεις, οι οποίες θα έπλητταν τη μακεδονική εθνική ταυτότητα, τη διαφορετικότητα του μακεδονικού έθνους και τη μακεδονική γλώσσα. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε λύση στο ζήτημα που επέβαλε η Ελλάδα, δίχως νωρίτερα να αποφανθούν επ’ αυτής οι πολίτες σε δημοψήφισμα, δια του οποίου η πλειοψηφία τους θα συναινέσει στην ενδεχόμενη λύση”, υπογράμμισε ο Ν. Γκρούεφσκι.

    Πολύ πατριώτης ο Γκρούεφσκι..Μήπως όμως να κάνει μια βόλτα μέχρι το Λιτόχωρο αύριο να δει τι να σημαίνει πραγατικά Μακεδόνας πατριώτης; Πρόταση κάνουμε εμείς τώρα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]