Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Δημητράς θα ζητήσει σήμερα την απομάκρυνση θρησκευτικών συμβόλων από το Εφετείο Αθηνών

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) γνωστοποιεί πως σήμερα 9 Νοεμβρίου 2009, στα πλαίσια προγραμματισμένης δίκης στο Γ’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών (αίθουσα Δ80Γ, 2ος όροφος, ώρα 9πμ, αριθμός πινακίου 2Α) για διόρθωση παλαιότερης απόφασης, τα στελέχη του ΕΠΣΕ Andrea Gilbert και Παναγιώτης Δημητράς και ο νομικός σύμβουλος του ΕΠΣΕ Βασίλης Σωτηρόπουλος θα ζητήσουν από το δικαστήριο την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων (εικόνα Χριστού και Ευαγγέλιο).
Η αίτηση-απαίτηση αυτά θα γίνει σε εφαρμογή και της πρόσφατης καταδίκης της Ιταλίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) αλλά και των γενικών αρχών δικαίου, όπως έχουν αναπτυχθεί ειδικά για το θέμα αυτό (υποχρέωση ουδετερότητας της πολιτείας στα θέματα θρησκείας) από τον Καθηγητή Νομικής Μιχάλη Σταθόπουλο.
Όπως είναι γνωστό, το ΕΔΔΑ, στις 3 Νοεμβρίου 2009, δημοσιοποίησε την απόφαση στην υπόθεση Lautsi κατά Ιταλίας (προσφυγή 30814/06) με την οποία διαπίστωσε παραβίαση του άρθρου 2 του πρώτου προσθέτου Πρωτοκόλλου σε συνδυασμό με το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), λόγω της ανάρτησης του «εσταυρωμένου» (crucifix) στα δημόσια ιταλικά σχολεία.
Το ΕΠΣΕ έκανε παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) ως τρίτος στην υπόθεση την οποία το ΕΔΔΑ αναφέρει σε περίληψη στις παραγράφους 45 και 46 της απόφασης.
Το πλήρες κείμενο της περίληψης αυτής στα γαλλικά καθώς και δύο άρθρα που αναφέρονται στην απόφαση και στη συμβολή του ΕΠΣΕ ακολουθούν.
Φυσικά, κανένα σχόλιο δεν μπορεί να γίνει. Οι άνθρωποι τα λένε από μόνοι τους...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Έχει παράδοση η οικογένεια Δημητρά στα κοινωνικά θέματα. Ο Ηλίας Δημητράς ήταν Υπουργός Κοινωνικής πρόνοιας επι Χούντας. Με το International Helsinki Federation for Human Rights έχει καμία σχέση ο κύριος Δημητράς; Είναι η ίδια οργάνωση; Μήπως θυγατρική τους; Διοτί εκεί ο κύριος Rainer Tannenberger υπεξαίρερεσε 1.2 εκατομμύρια Ευρώ...
    Και εισέπραξε 3 χρόνια φυλάκιση.
    Ο κύριος Δημητράς έχει επιδοτηθεί απο το ελληνικό κράτος; Και πως γίνεται να είναι μια οργάνωση μη κυβερνητική αλλά να επιδοτείται απο το κράτος;
    Αληθεύει οτι κάποιοι φιλάνθρωποι δεν πλήρωναν ούτε τα κοινόχρηστα στην πολυκατοικία τους;
    Μήπως οι εισαγγελείς να αρχίσουν να επεμβαίνουν και να ελέγχουν οικονομικά κάποιους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια πολυ σωστη αποφαση μου δεν αντεχει επιχειρηματα περι που αντιθετου.Τι θα γινει ομως με την εφαρμογη της στην Ελλαδα;Θα αρθει η υπουργος παιδειας στο υψος των περιστασεων οπως εχει υποχρεωση και θα απαλειψη εκεινο το ...των θρησκευματων καθ'οτι ποτε η παιδεια δεν ειχε σχεση με τη θρησκεια;Η παιδεια συνιστα αρετη ,γνωση,πολιτισμο ενω η θρησκεια σκοταδισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα λύσαμε όλα τα προβλήματα, και τώρα ασχολούμαστε με τις είκόνες στα Δικαστήρια.Ρε τι τραβάμε στην έρμη τούτη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα σχολεία είναι υπεύθυνα για την μόρφωση των παιδιών. Όχι για την θρησκευτική τους διαπαιδαγώγηση. Συνεπώς θρησκευτικά σύμβολα δεν έχουν θέση στις σχολικές αίθουσες όπως επίσης και μαθήματα όπως αυτά των θρησκευτικών.

    Τα σύγχρονα ελληνόπουλα έχουν ανάγκη να μάθουν την ιστορία τους. Έχουν ανάγκη πρωτίστως να αγαπήσουν την πατρίδα τους και όχι να γίνουν πιστοί κάποιας θρησκείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To να απαντά κανείς συνεχώς σε άθεους και νεοειδωλολάτρες είναι πλέον κουραστικό. Δέν χρειάζεται συζήτηση για την συζήτηση. Είναι χαμένος κόπος.

    Το πρόβλημα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τί είναι αυτό το ευρωπαϊκό δικαστήριο τέλος πάντων που είναι ανώτερο από τα συντάγματα των χωρών. Και αν τυχόν κάνουμε δημοψήφισμα (θεωρητική περίπτωση αφού δεν συνάδει με το κοινοβουλευτικό πολίτευμα όπως μας είπαν οι ευρωπαίοι), και αποφασίσουμε ότι θέλουμε να κρατήσουμε τα σύμβολά μας (εδώ τον Σταυρό), τότε τί θα γίνει;

    Έχει τελικά ο λαός κυριαρχικά δικαιώματα στον τόπο μας ή πλέον σύρεται από τα ευρωπαϊκά 'ιδεώδη'; Και γιατί αυτά τα ευρωπαϊκά 'ιδεώδη' δεν έχουν καμμία σχέση με τα ιδεώδη των λαών της Ευρώπης (παράδειγμα η περίπτωση της Ιταλίας όπου ο λαός είναι υπέρ της διατήρησης των θρησκευτικών συμβόλων);

    Μήπως πρέπει όλοι οι λαοί της Ευρώπης να σκεφθούν πάλι εξ αρχής, πού μας οδηγεί όλους αυτή η φασιστική δομή της Ενωμένης Ευρώπης; Μήπως πρέπει να επαναπροσδιορισθούν τα όρια της λαϊκής κυριαρχίας εις βάρος των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

    Και αν δεν γίνεται κάτι άλλο, μήπως τελικά να σκεφθούμε εμείς οι Έλληνες, να αποχωρήσουμε από αυτόν τον φασιστικό σχηματισμό της Ενωμένης Ευρώπης; Κερδισμένοι θα βγούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 9 Νοέμβριος 2009 10:56 πμ

    OTAN ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΚΟΤΑΔΙΙΙΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε 10:56 μήπως ο δογματισμός σου είναι ο πραγματικός σκοταδισμός; Ομοϊδεάτες σου έστειλαν εκατοντάδες χιλιάδες Ορθόδοξους χριστιανούς στα γκουλάγκ και στον θάνατο. Μπορείς να είσαι περήφανος για τους πνευματικούς σου προγόνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]