Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προκλητικός και αλαζόνας ο Μπαγίς ξεπέρασε κάθε μέτρο

Ήρθε απλά για να μας εκβιάσει...

Ήταν προκλητικός και ουδείς εκ των παρισταμένων Ελλήνων βουλευτών, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Κοραντής (μας είπαν, απορημένοι είναι η αλήθεια, πολλοί ότι τον είδαν εκεί...) του ΛΑΟΣ και οι Βαγγέλης Αντώναρος και Νίκος Δένδιας της ΝΔ, τον επέπληξε για τα πρωτοφανή τα οποία είπε (ιδιαίτερα για το Κυπριακό)! Ουδείς!
Ο λόγος για τον τούρκο υπουργό Επικρατείας και διαπραγματευτή της χώρας του με την ΕΕ Εκεμέν Μπαγίς, ο οποίος ήλθε στην Αθήνα, είδε επισήμους, μεταξύ των οποίων τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα και μίλησε σε εκδήλωση (οργανωμένη ερασιτεχνικά, δώσανε το δικαίωμα ερωτήσεων σε όποιον ήθελε, εξαιρώντας στην ουσία τους δημοσιογράφους), που διοργάνωσε το Διεθνές Ινστιτούτο Σπουδών Μαύρης Θάλασσας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Και τι δεν είπε ο Τούρκος υπουργός! Έφτασε μάλιστα και στο σημείο, να εκδηλώσει, εμμέσως πλην σαφώς, την προτίμησή του για την εκλογή της Ντόρας Μπακογιάννη στην προεδρία της ΝΔ (αποκαλύπτοντας έτσι από πού πήρε γραμμή ο Ιλχάν), ενώ είπε ότι θα έβλεπε και τον Γιάννη Βαληνάκη (τι σύμπτωση!)! Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Προκλήσεις, προκλήσεις, προκλήσεις...
Ο τύπος αυτός, στις ερωτήσεις για την εισβολή και την κατοχή μεγάλου τμήματος της Κύπρου, ζήτησε και τα ρέστα, λέγοντας ότι «η Τουρκία δεν είναι η μόνη χώρα με στρατιωτική παρουσία στην Κύπρο» (σίγουρα δεν εννοούσε τους Βρετανούς...), ότι «ο τουρκικός στρατός είναι εκεί γιατί κινδύνευσαν πολίτες» (τα έβαλε και με τον Μακάριο) και αφού έχυσε το δηλητήριό του, είπε «ας τα αφήσουμε αυτά πίσω μας»! Ακολούθησαν απίστευτες τοποθετήσεις για το θέμα της λαθρομετανάστευσης.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Μπαγίς είπε ότι πρέπει να γίνει επιμερισμός του βάρους, για να μην επιβαρύνεται μόνο η Άγκυρα, ότι πέρσι μόνο στην Τουρκία συνελήφθησαν 60.000 λαθρομετανάστες (μας δουλεύει ο τύπος!), ότι αν η Ευρώπη είχε ενώσει (!) τις δυνάμεις της με την Τουρκία θα υπήρχε αποτροπή και τέλος, ζήτησε η ΕΕ να καλύψει το κόστος επαναπατρισμού των λαθρομεταναστών που συλλαμβάνονται στην Τουρκία! Η επιτομή του θράσους! Τέλος, ο Τούρκος υπουργός επισήμανε την ανάγκη ενσωμάτωσης της χώρας του στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, επισημαίνοντας με νόημα ότι «η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να συγκρατήσει τους λαθρομετανάστες στο έδαφός της, αν δεν ήταν κράτος-μέλος της ΕΕ» (αφού δέχθηκε σχετική ερώτηση από τον Αλέξανδρο Ζαβό, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος ήταν παρών).
Ενώπιον ελληνικού ακροατηρίου παρουσιάσθηκε αλαζονικός και προκλητικός. Ο Εγκεμέν Μπαγίς μιλώντας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας αναφέρθηκε σε «δυο προέδρους» και δυο «κράτη» στην Κύπρο. Όταν στη συζήτηση παρενέβει Κύπρια διπλωμάτης και έθεσε τα ζητήματα στη σωστή τους βάση, ο κ. Μπαγίς απάντησε: «Πέστε στην πρωτεύουσά σας ότι κάνετε σωστά τη δουλειά σας».
Ήρθε, προκάλεσε και έφυγε ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας!
Είδε όσους είχε να δει και με τη μεσολάβηση κάποιων «τεχνοκρατών», αποφάσισε να «επιμορφώσει» το αθηναϊκό κοινό, για «διμερή» και όχι μόνο, ζητήματα. Οι ανθελληνικές προκλήσεις και αιτιάσεις στην ομιλία του Τούρκου υπουργού Επικρατείας Εκεμέν Μπαγίς στην Αθήνα, που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Σπουδών για τη Μαύρη Θάλασσα (ICBSS), ήταν πολλές. «Δεν είμαστε η μόνη χώρα με στρατιωτική παρουσία στην Κύπρο», μας είπε, όταν ρωτήθηκε για την εισβολή στην Κύπρο και τη συνεχιζόμενη κατοχή στο νησί και επικαλέστηκε την ανάγκη προστασίας των Τουρκοκυπρίων. Μιλάμε για μια σχεδόν αστεία απόπειρα πώλησης του πολιτικά παρακμιακού προϊόντος που λέγεται σύγχρονος «τουρκισμός», στο ελληνικό κοινό… Όσο για την υποκρισία του επικεφαλής της προσπάθειας που καταβάλλει η γείτονα χώρα για ένταξη στην ΕΕ, διαβάστε: «Είχαμε προβλήματα και ακόμα έχουμε κάποια προβλήματα». Όταν η λέξη «διεκδικήσεις», μεταλλάσσεται σε «προβλήματα» και δη «διμερή»… Καιρό είχαμε, είναι η αλήθεια, να παρακολουθήσουμε τέτοιο ρεσιτάλ υποκρισίας!
Και τι δεν ακούσαμε…
«Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα αλλά και ασιατική ταυτόχρονα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «αυτό μας κάνει μοναδικούς»! «Είμαστε μια γέφυρα μεταξύ του Ισλάμ και του χριστιανισμού», διαλάλησε, προσθέτοντας ότι η χώρα του είναι μια κοσμική Δημοκρατία. Και τι Δημοκρατία… Πρότυπο! Φυσικά, κουβέντα για την έλλειψη θρησκευτικής & εθνικής ανοχής σε όλα τα επίπεδα, ή για τις δολοφονίες χριστιανών κληρικών αλλά και πολιτών από «κοσμικούς» Τούρκους, ή για την καταπίεση των μειονοτήτων, όπως οι Αλεβίτες και οι Κούρδοι. Αντίθετα, μας προέταξε ότι ο Ναζίμ Χικμέτ επέστρεψε στην Τουρκία (μετά τα όσα μύρια υπέστη…) και μάλιστα, πολιτογραφήθηκε, ότι καθιερώθηκε εθνική εορτή για τους εργάτες, ότι συστάθηκε επιτροπή ισότητας στην Εθνοσυνέλευση, ότι προχώρησαν σε δικαστική μεταρρύθμιση και πλέον τα πολιτικά δικαστήρια δύνανται να διώκουν και να δικάζουν στρατιωτικούς, ότι, ότι… Αλήθεια, πόσο αστείο ακούγεται να επικαλείται ο κ. Μπαΐς τα εδώ και δεκαετίες αυτονόητα στην Ευρώπη!
Ωμός εκβιασμός
Για τη λαθρομετανάστευση, ακούσαμε πράγματα που δεν στέκουν. Όμως, είναι εμφανές ότι η γείτονα χρησιμοποιεί το ζήτημα ως μοχλό πίεσης. Η χώρα που αποτελεί πρότυπο όσον αφορά στην οργάνωση και στη δράση των κατασταλτικών μηχανισμών, λέει δια του υπουργού της ότι πρέπει να γίνει «επιμερισμός βαρών», για να μην επιβαρύνεται μόνο η Τουρκία, η Ελλάδα ή η Ευρώπη. «Δεν είμαστε μέρος του προβλήματος, αλλά μέρος της λύσης», μας είπε ο κ. Μπαγίς, προκαλώντας το γέλωτα. «Αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας θα έχουμε μεγαλύτερη αποτροπή εισόδου λαθρομεταναστών». Ακόμα και αυτό το πρόβλημα (που εκείνοι κλιμακώνουν σκοπίμως) χρησιμοποιούν, ώστε να βρουν πρόσχημα και να διεισδύσουν στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς ασφαλείας… Πέρσι, μας είπε ο κ. Μπαγίς, «συλλάβαμε 60.000 λαθρομετανάστες». Τόσους πολλούς, αναρωτηθήκαμε εμείς… «Αν δεν είσαστε μέλη της ΕΕ, δεν θα μπορούσατε να συγκρατήσετε τους μετανάστες στο έδαφός σας», μας είπε. Αν δεν είναι αυτό εκβιασμός, πείτε μας εσείς τι είναι!
Τέλος, στην Άγκυρα αγαπούν και το χρήμα. Δεν μπορεί η ΕΕ να δίνει στην Ελλάδα 1000 ευρώ για τον επαναπατρισμό ενός Αφγανού λαθρομετανάστη και μόλις 71 ευρώ στην Τουρκία, μας είπε ο κ. Μπαγίς, τονίζοντας ότι αυτό δεν είναι «δίκαιο»! Έχουν απαιτήσεις οι κύριοι, από την ΕΕ, στην οποία δεν ανήκουν! Αλλά και πάλι, εκβιασμός: ή πληρώστε ή σας στέλνουμε κι άλλους!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μαλλον θα νομιζε οτι μαθαινουμε ιστορια απο την Ρεππουση, οποτε θα μπορουσε να εκσφενδονισει τις κλασσικες τουρκικες μπουρδολογιες!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]