Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το εμβόλιο που σώζει αλλά… το αποφεύγουν και οι γιατροί

Έκκληση κάνουν οι ειδικοί επιστήμονες στους πολίτες να εμβολιαστούν με το πανδημικό εμβόλιο, εν όψει της εξάπλωσης της νέας γρίπης

Μάλιστα, σύμφωνα με νέα έρευνα, δεν είναι πλέον μόνο οι πολίτες που δεν εμπιστεύονται το νέο εμβόλιο, αλλά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στην πλειονότητά του δηλώνει πως δεν έχει κανέναν απολύτως σκοπό να εμβολιαστεί!!!
Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης, κυρία Ελένη Γιαμαρέλου, θα είναι από τις πρώτες που θα εμβολιαστεί, στέλνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το μήνυμα πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για το πανδημικό εμβόλιο.
Τα στοιχεία της έρευνας που παρουσίασε στην επίσκεψη της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων κύριος Μάριος Λαζανάς, φαίνεται πως έχουν αναζωπυρώσει τον προβληματισμό των επιστημόνων για μειωμένη προσέλευση στα κέντρα εμβολιασμού. Συγκεκριμένα, οι γιατροί του Ερυθρού Σταυρού σε ποσοστό 58% απάντησαν πως δεν σκοπεύουν να εμβολιαστούν, ενώ ένας στους δέκα απάντησε πως πιθανόν να το κάνει, ωστόσο δεν έχει κλειδώσει την απόφασή του.
Ακόμη πιο σθεναρή είναι η αντίσταση των νοσηλευτών, στους οποίους μόλις το 7% δήλωσε πως θα κάνει το εμβόλιο, ενώ το 89% απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη με ένα απλό όχι!!! Επιπλέον, αντίστοιχες έρευνες που έχουν γίνε στον γενικό πληθυσμό δείχνουν πως περίπου έξι στους δέκα πολίτες σκέφτονται να απέχουν από το πρόγραμμα του μαζικού εμβολιασμού.
Θετικό χαρακτηρίζουν οι ειδικοί πως το προσωπικό του νοσοκομείου εμφανίζεται τουλάχιστον διατεθειμένο να κάνει το εμβόλιο της εποχιακής γρίπης και του πνευμονιόκοκκου.. Το 50% των γιατρών και των νοσηλευτών έδωσαν θετική απάντηση, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που το έχουν κάνει ήδη.
Όμως, και παρά την ανησυχία που εκφράζουν τα μέλη της Εθνικής μας Επιτροπής, τονίζουν πως ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός. «Δεν μπορεί να αναγκάσει κανείς το προσωπικό των νοσοκομείων να εμβολιαστεί με το πανδημικό εμβόλιο. Παρ’ όλα αυτά, είναι σημαντικό να οχυρώσουν την υγεία τους, καθώς οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά την έξαρση της νέας γρίπης. Επιπλέον, μόνον κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να προφυλάξουν τους ασθενείς τους από πιθανή μόλυνση, δεδομένου μάλιστα πως οι χρόνια πάσχοντες ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, τόνισε ο κύριος Λαζανάς.
Στο μεταξύ, 170 έως 470 επιπλέον κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), πέραν αυτών που λειτουργούν ήδη, θα χρειαστούν σε περίπτωση που επαληθευτούν τα πιο απαισιόδοξα σενάρια των ειδικών. Η κυρία Γιαμαρέλου τόνισε πως είναι αναγκαίο να λειτουργήσουν αμέσως οι 150 κλίνες ΜΕΘ που παραμένουν αναξιοποίητες λόγω έλλειψης ειδικού νοσηλευτικού προσωπικού. Οι αρμόδιοι συζητούν ακόμη και την περίπτωση επιστράτευσης των κλινών ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσοκομείων.
Η περίπτωση, πάντως, του δόκτορα Κρεμαστινού, πρώην υπουργού Υγείας και προσωπικού ιατρού του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους πρώτους που δήλωσαν την άρνησή τους να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο κατά της γρίπης, απασχολεί ήδη πάρα πολύ μεγάλη μερίδα πολιτών και έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ανοιχτής αμφιβολίας ως προς την ίδια την φύση του εμβολίου, τις τυχόν παρενέργειές του αλλά και πιθανή χρήση του για άλλους σκοπούς.
Στο παρελθόν, είχε τεθεί το ερώτημα για το εάν υπάρχει πιθανότητα το εμβόλιο να λειτουργεί ως βάση που με έναν καταλύτη αεροδιαλυτό ή υδατοδιαλυτό θα μπορούσε να επιφέρει διαφορετικά αποτελέσματα από τα πολυδιαφημιζόμενα. Απάντηση δεν έχει υπάρξει ακόμη και δυστυχώς κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την ακριβή δράση του συγκεκριμένου εμβολίου, το οποίο έχει δημιουργήσει ένα τοπίο εφιαλτικής ομίχλης στον πληθυσμό ολόκληρου του πλανήτη από τη στιγμή που ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, αρνήθηκε να εμβολιαστεί τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγό του αλλά και οι κόρες του με το συγκεκριμένο εμβόλιο.
Μήπως η κυρία Γιαμαρέλου, αλλά και οι άλλοι «ειδικοί» που κόπτονται για τον εμβολιασμό των Ελλήνων, θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτικοί και να έχουν εξασφαλίσει πως δεν κρύβεται τίποτε επικίνδυνο μέσα στο εμβόλιο αυτό; Και εάν δεν συμβαίνει τίποτε, τότε γιατί τόσο ο κύριος Ομπάμα, όσο και ο κύριος Κρεμαστινός, επιμένουν στο να αρνούνται τον εμβολιασμό; Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία σκοπεύει να εμβολιάσει αλλά και η γερμανική κυβέρνηση με άλλα εμβόλια, τους πολιτικούς και με άλλα τους πολίτες, όπως ανακοίνωσαν γερμανικές εφημερίδες… και ξεσήκωσαν τεράστιο πλήθος αντιδράσεων των γερμανών πολιτών…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μήπως ή Κυρία Γιαμαρέλου εμβολιασθή αλά Γερμανικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι δικαιωμα μας να το κανουμε η οχι
    Τα εμβολια γινονται απο αντισωματα ανθρωπων????
    Μηπως ενα χρονικα μη δοκιμασμενο ,βιαστικα ετοιμαστηκε εχει περισσοτερα θεματα...εκτος του ελεγχου για ε.ι.τ.ζ [αφου ειναι απο ανθρωπους.
    Ρωτω,απλα γιατι εχει ειπωθει πολλες φορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]