Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο επίκεντρο του κόσμου η Αθήνα για το χειρισμό του κύματος των μεταναστών

Οι διαστάσεις και η οξύτητα που έχει πάρει το μεταναστευτικό φαινόμενο σ’ ολόκληρο τον πλανήτη αναγκάζουν τις αναπτυγμένες χώρες του δυτικού ημισφαιρίου, που φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τους πολέμους, την ανείπωτη φτώχεια και δυστυχία και τη ληστρική εκμετάλλευση των λιγότερο αναπτυγμένων χωρών (που είναι οι βασικές αιτίες που προκαλούν τα εκατομμύρια των προσφύγων και των μεταναστών), να αναζητήσουν πολιτικές για τη διαχείριση της μετανάστευσης στις χώρες υποδοχής, μέσα από το 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, που φέτος θα διεξαχθεί στην Αθήνα, 4-5 Νοεμβρίου.
Την ίδια στιγμή που ένα παιδί πεθαίνει στη Γη κάθε πέντε δευτερόλεπτα από πείνα ή αρρώστια, 3.000.000 ευρώ θα δοθούν από ελληνικής πλευράς για μια διεθνή φιέστα, δίδοντας την ευκαιρία στους εγχώριους πολιτικούς να φωτογραφηθούν δίπλα στο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.
Το «κάδρο της οικογενειακής φωτογραφίας» συμπληρώνουν χιλιάδες ακτιβιστές, ξένοι και Έλληνες, οι οποίοι θα δώσουν το δικό τους δυναμικό «παρών», διατυπώνοντας τις δικές τους απόψεις.
Οι 40 μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, που θα πραγματοποιήσουν το δικό τους «Φόρουμ» στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ), θα οργανώσουν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου πορεία προς το Μέγαρο Μουσικής, χώρο διεξαγωγής του Κυβερνητικού Φόρουμ. Και, βέβαια, δεν θα μπορούσε να λείψει από το πρόγραμμα η συναυλία αλληλεγγύης στην Πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ.
Μέχρι σήμερα, πάντως, οι αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες χορηγούσαν με πολλή φειδώ βίζες εισόδου ακτιβιστών στην χώρα μας, γεγονός που προκάλεσε τη διαμαρτυρία του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάλεσε το υπουργείο Εξωτερικών και τα κατά τόπους ελληνικά προξενεία «να σταματήσουν να αρνούνται τη χορήγηση βίζας σε αγωνιστές από χώρες της Ασίας, με αστείες δικαιολογίες και με προφανή στόχο να σαμποτάρουν τις κινητοποιήσεις».
Τα αιτήματα των μεταναστευτικών οργανώσεων, πολλά από τα οποία αποτελούν πλέον βασικά σημεία της κυβερνητικής πολιτικής, είναι:
1. Νομιμοποίηση και ένταξη στην κοινωνική ασφάλιση όλων των εργαζόμενων μεταναστών.
2. Πολιτικό άσυλο στους πρόσφυγες.
3. Ιθαγένεια σε όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα ή έρχονται σε μικρή ηλικία.
4. Κέντρα υποδοχής και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Εφ. "Απογευματινή"

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αυτα τα ζητουν απο την καταχρεωμενη Ελλαδα με ελλειμα ανω του 10%, με 2 εκατ. Ελληνες να ζουν κατω απο τα ορια της φτωχειας και μισο εκατ. ανεργους!!
    Δεν μπορουν να λυσουν τα προβληματα του γηγενους πληθυσμου,τωρα μας φορτωνουν και αλλογενεις!!
    Σε αλλες χωρες της ΕΕ ομως τσιμουδια!!!!
    Οι ΜΚΟ καταλαβαν οτι οι Ευρωπαιοι ειναι "ρατσιστες" και "ακραιοι" ή οτι δεν υπαρχει ελληνικο κρατος οποτε εχουν βαλει στοχο να μας κανουν αυτοι "κρατος"???

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]