Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκος πράκτορας σε ειδική αποστολή στην Θράκη

Το πραγματικό σχέδιο της Άγκυρας στη Θράκη

Ετοιμάζουν το «Πομακικό Κίνημα»!!!

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Θράκη και η αποτυχία του τούρκου πράκτορα-προξένου Μουσταφά Σαρνίτς να προωθήσει τέσσερις (4) μουσουλμάνους – «τούρκους» βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, δημιούργησαν την ανάγκη μεταστροφής των σχεδίων της Άγκυρας προς τον παράγοντα εκείνο που είχε καλοσχεδιασθεί και είχε επιμελημένα προετοιμασθεί ως η «εναλλακτική λύση» προκειμένου να προχωρήσει το θέμα της Κοσοβοποίησης της Θράκης.
Εδώ και καιρό, έχουμε επισημάνει έναν ακόμη πράκτορα* του Προξενείου της Κομοτηνής (γηγενή μουσουλμάνο Πομάκο) της Ελληνικής Θράκης, ο οποίος κατάφερε να διεισδύσει στους χώρους δραστηριοποίησης των Πομάκων και συγκεκριμένα σε χώρους όπου αναπτύσσονται δράσεις και αντιδράσεις κατά του εκτουρκισμού της Θράκης αλλά και κατά της τουρκοποίησης των μουσουλμάνων κατοίκων της ακριτικής αυτής περιοχής.
Η ενεργοποίηση του συγκεκριμένου πράκτορα στους συγκεκριμένους χώρους έχει γίνει μεθοδικά και αφού κατάφερε να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κύκλου στον οποίο εισήλθε έχει αρχίσει αργά αλλά σταθερά να διασπείρει μία δυναμική και μία τάση δυναμικής αλλά και ανεξάρτητης παρέμβασης του Πομακικού στοιχείου απέναντι στην «μητέρα πατρίδα» Τουρκία.
Η αραιές αναφορές περί ενωμένων Ελλήνων Πομάκων, μεταλλάσσονται αργά αλλά σταθερά σε αναφορές μίας Πομακικής δύναμης (ή Πομακικού Κινήματος) η οποία δρα ανεξάρτητα από το Ελληνικό κράτος προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα των μουσουλμάνων Πομάκων Θρακών. Τελευταία απόδειξη για την δυναμική αυτή τάση είναι η μετάβαση και η εκπροσώπηση των Πομάκων της Θράκης στην τελευταία συνδιάσκεψη του ΟΑΣΕ στην Βαρσοβία, όπου υπήρξε και μία «σύγκρουση» με την τουρκική διπλωματική αντιπροσωπεία…
Όμως, αν και οι Ελληνικές κυβερνήσεις φέρουν μεγάλες ευθύνες για την δημιουργηθείσα «τάση» και την ανεξαρτησία κινήσεων που αυτή έχει αναλάβει, χωρίς καμία συνεννόηση με Έλληνες διπλωμάτες, η Τουρκία επιταχύνει πλέον τις κινήσεις του συγκεκριμένου της πράκτορα, ο οποίος αναφέρεται πλέον σε «Πομακικό Κίνημα»!!!
Πραγματικά, η τακτική που εφαρμόζει πλέον η Άγκυρα θεωρείται αρκετά προηγμένη κι ενώ σαφέστατα ένα «Πομακικό Κίνημα» βραχυπρόθεσμα δρα κατά των συμφερόντων της Τουρκίας, μεσοπρόθεσμα μπορεί να μεταβάλει τη Θράκη σε ένα νέο Κόσοβο!!! Ένα «Κίνημα Πομάκων» αυτόματα δημιουργεί θέμα μειονότητας στην Ελληνική Θράκη και μάλιστα μίας μειονότητας για την οποία δεν γίνεται αναφορά σε καμία συνθήκη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας! Μία μειονότητα που πολύ εύκολα μπορεί να παρασυρθεί και να ξεχάσει τις μέχρι χθες δηλώσεις του τύπου «είμαστε Έλληνες πολίτες», «είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες» και «η Θράκη ανήκει στην Ελλάδα»... Ο «σπόρος» του «Πομακικού Κινήματος» και της ανεξαρτησίας κινήσεων και δράσεων, που έχει ρίξει ο εν ενεργεία τούρκος πράκτορας, μπορεί πάρα πολύ εύκολα να μεταβληθεί σε μία ανεξάρτητη κίνηση των «Πομάκων της Ελλάδας» και η οποία μπορεί κάλλιστα να βρει απήχηση και στη νότιο Βουλγαρία όπου διαμένουν επίσης Βούλγαροι Πομάκοι σε πολύ μεγάλους πληθυσμιακούς αριθμούς. Η δημιουργία ενός μικρού πυρήνα μπορεί να συντελέσει σε μία έκρηξη «εθνοτική» (αν και μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα), αφού καλλιεργηθεί καταλλήλως από «ειδικούς» της Άγκυρας οι οποίοι και θα φροντίσουν να πιέσουν στην πραγματοποίηση ενός τέτοιου «κινήματος», εξωθώντας στα άκρα και τοποθετώντας σε πορεία ρήξης τους Έλληνες Πομάκους με την Ελληνική Πολιτεία.
Τι θα μπορεί να κάνει η Ελλάδα εάν ένα τέτοιο «Πομακικό Κίνημα» πάρει σάρκα και οστά;
Κι ενώ το πρόβλημα θα βρίσκεται στην Ελλάδα, η Τουρκία την ίδια στιγμή σκοπεύει να στηρίξει επισήμως για λόγους ανθρωπιστικούς και σε όλα τα διεθνή φόρα τους καταπιεσμένους από την Ελλάδα Πομάκους, θα ζητήσει στήριξη αυτής της πληθυσμιακής μειονότητας και φυσικά θα φτάσει να ζητήσει την ανεξαρτητοποίηση «υπό ειδικό καθεστώς» της Ελληνικής και της Βουλγαρικής Θράκης, ως γεωγραφικό χώρο που ορίζει την περιοχή στην οποία κατοικούν μόνιμα και δραστηριοποιούνται οι Πομάκοι!!! Για παράδειγμα, μάλιστα, θα φέρει τους Κούρδους και την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους και θα προσκαλέσει –αλλά κυρίως θα πιέσει- την Αθήνα για παραχώρηση ανεξαρτησίας της Θράκης…
Δυστυχώς, δεν πρόκειται για «σενάριο», αλλά για σχέδιο το οποίο αυτή τη στιγμή παίρνει σάρκα και οστά στη Θράκη, μέσω ενός πράκτορα ο οποίος καθοδηγείται από τον καλύτερο στην τέχνη δημιουργίας μειονοτήτων, από τον Μουσταφά Σαρνίτς. Εικάζεται μάλιστα πως η σχεδόν βέβαιη μετακίνηση του Σαρνίτς, γίνεται προκειμένου να δημιουργηθεί ένας παράλληλος πυρήνας «Πομακικού Κινήματος» στην Βουλγαρία, έτσι ώστε να υπάρξει ένα ισχυρό δίπολο πίεσης το οποίο θα έχει σαν στόχο και κύριο αντικείμενο «εργασίας» την Ευρώπη και τον ΟΗΕ…!
Η συνέχεια, θεωρείται ήδη γνωστή. Με Πομακικές «ηγεσίες» οι οποίες θα καθοδηγούνται πλήρως από την Άγκυρα, πολύ σύντομα θα δημιουργηθεί η ανάγκη δημιουργίας ενός τύπου «ένωσης» με την Τουρκία, η οποία θα διασφαλίζει οικονομικά αλλά κυρίως σε αμυντικό επίπεδο, την συνέχιση της ύπαρξης του κράτους των Πομάκων…
Η δράση του πράκτορα συνεχίζεται μέχρι και σήμερα απρόσκοπτα και το «δηλητήριο» (με τη μορφή ιδεών) που ρίχνει σε μία ηγετική ομάδα αναμένεται να γίνει ισχυρότερο συν τω χρόνω. Φυσικά δεν πρόκειται να αναρωτηθούμε τι σκοπεύει να κάνει η Ελληνική κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει το ίδιο μοτίβο πλήρους αδιαφορίας για τα τεκταινόμενα στην ακριτική Θράκη. Ένα δυστυχές μοτίβο που ενισχύει την «εναλλακτική λύση» της Άγκυρας και που ρίχνει τους Πομάκους, χωρίς οι ίδιοι να το αντιλαμβάνονται, στην αγκαλιά της «μητέρας πατρίδας».
Μέσα από την εφαρμογή του σχεδίου αυτού, που συγκεκριμένα έχει τρεις πτυχές** επιβεβαιώνονται και τα σχετικά με τα όσα ομολόγησε ο τούρκος πράκτορας – φωτογράφος και τα οποία αναφέρονται σε σχέδια που βγαίνουν έξω από την Ελλάδα και που εμπλέκουν διάφορες πληθυσμιακές ομάδες (Αλβανούς, Βούλγαρους, Σκοπιανούς) και πυρήνες τούρκων πρακτόρων που δρουν ήδη μέσα σε αυτές.
Η γνωστοποίηση των στοιχείων του συγκεκριμένου τούρκου πράκτορα ανήκει στις ειδικές αρχές οι οποίες εδώ και καιρό παρακολουθούν τις επαφές του αλλά και την εξέλιξη των γεγονότων.
Στο σημείο όμως αυτό πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι: για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας ο χρόνος αποτελεί πολυτέλεια ή εχθρό;

* Η αδελφή του συγκεκριμένου πράκτορα, απόρησε όταν έμαθε πως ο αδελφός της μιλάει υπέρ των Πομάκων και της Ελλάδας και έκανε ένα πολύ συγκεκριμένο σχόλιο: «Αυτά τα λέει ο αδελφός μου ο Τούρκος;» Το σχόλιο αυτό το έκανε επειδή γνώριζε τις φιλοτουρκικές διαθέσεις και τις πεποιθήσεις του αδελφού της από όταν ήταν μικρό παιδί και δικαιολογημένα σήμερα (όπως λέει και η ίδια) «δεν τον αναγνωρίζει»!!!
** Η Άγκυρα έχει θέσει εδώ και αρκετά χρόνια ένα τρίπτυχο σχέδιο, το οποίο δίνει εναλλακτικές λύσεις στον σκοπό που έχει τεθεί για Κοσοβοποίηση της Θράκης. Στο πρώτο σχέδιο, το οποίο στηρίχθηκε έντονα και συνεχίζει φυσικά να υφίσταται, είναι η απόπειρα εκτουρκισμού των μουσουλμάνων της Θράκης, μέσα από ένα κύμα πιέσεων και ηθικών εκβιασμών που σαν κύριο άξονα χρησιμοποιούν το θρησκευτικό συναίσθημα, ενώ ταυτόχρονα δίνονται οικονομικές διευκολύνσεις σε όσους μουσουλμάνους της Θράκης έχουν οικονομικά προβλήματα και ανάγκες. Το δεύτερο σχέδιο, το οποίο μπήκε σε εφαρμογή σχετικά πρόσφατα (εδώ και ένα περίπου χρόνο), γίνεται απόπειρα δημιουργίας ενός πυρήνα ανεξαρτησίας των μουσουλμάνων της Θράκης, χωρίς να διαφαίνεται καμία εμπλοκή της Άγκυρας, η οποία με αυτού του τύπου της εξελίξεις καταφέρνει να απαλλαχθεί από το εμπόδιο που λέγεται Ελλάδα και εκμεταλλευόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα θα στηρίξει ένα «κίνημα ανεξαρτησίας» το οποίο και θα ελέγχει πλήρως. Το τρίτο σχέδιο, είναι και το ακραίο το οποίο και θα ενεργοποιηθεί για να ικανοποιήσει γενικότερα τουρκικά οφέλη και όχι μόνο για την περίπτωση της Θράκης. Σε αυτό το τρίτο, αλλά παράλληλο σε προετοιμασία σχέδιο, η Άγκυρα δημιουργεί πυρήνες εκπαιδευμένων στρατιωτικά μουσουλμάνων πολιτών, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση –ως στοιχείο αντιπερισπασμού- την στιγμή που η Άγκυρα θα βρεθεί σε δύσκολη θέση απέναντι στην Ελλάδα.

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

 1. Μα προς τα εκεί βαδίζουμε. Το ελληνικό κράτος, από το 1952, υποχρεώνει τους Πομάλους, οι οποίοι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ κι έχουν δική τους γλώσσα, να φοιτούν σε τουρκικά σχολεία. Δηλαδή, εμείς τους εκτουρκίζουμε δια της βίας. Τι περιμένετε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΕΑ ΣΤΙΓΜΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χρειαζομαστε ενα εθνικο σοκ για να ξυπνησουμε!!
  Εν τουτοις, πολλοι Ελληνες πατριωτες παρακολουθουν στενα ολες τις εξελιξεις για τα εθνικα ζητηματα της χωρας.
  Και δεν κανουμε πισω!!

  ΓΜ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το σενάριο είναι πολύ τραβιγμένο και περισσότερο φαίνεται ως επιστημονικής φαντασίας και πιθανόν προβοκατόρικο.
  Χρειάζεται προσοχή και να μη υιοθετούνται με αυκολία τέτοιου είδους σενάρια.
  Εύχομαι να ξυπνήσουν οι Πομάκοι. Ήδη δειλά - δειλά ορισμένοι δηλώνουν Έλληνες - Πομάκοι και γνωρίζουμε τις πιέσεις που δέχονται.
  Το μοναδικό μέλημα της Τουρκίας είναι να τουρκοποιήσει πλήρως όλους τους Μουσουλμάνους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Επειδή, αγαπητέ ανώνυμε 11:46 το παρών κείμενο δεν είναι σενάριο, θα σου συνιστούσα μία καλύτερη μελέτη (ή έστω και απλή μελέτη) των τεκταινομένων εντός της Θράκης. Η λέξη "προβοκατόρικο" θα έπρεπε να απευθύνεται σε αυτούς που απεργάζονται το μέλλον της ακριτικής Θράκης και όχι στον συντάκτη του και βρίσκω άκρως επιθετική την τοποθέτησή σου. Θα μπορούσα να ισχυριστώ κι εγώ πως είσαι ένας από αυτούς που προβοκάρουν την αλήθεια όταν αυτή αρχίζει να διαφαίνεται και το κάνουν επειδή αποκαλύπτονται τα σχέδια των αφεντικών τους. Αλλά δεν το κάνω. Και ξέρεις γιατί; Επειδή γνωρίζω πως σχεδόν ολόκληρη η Ελλάδα δεν γνωρίζει τίποτε για τα όσα συμβαίνουν στην Θράκη. Η άγνοια είναι εχθρός μεγαλύτερος, ακόμη και από τους ορκισμένους εχθρούς. Οι Πομάκοι είναι ξύπνιοι, αλλά η προπαγάνδα σπανίως απευθύνεται σε ηλίθιους, αλλά πάντα (σχεδόν) ψάχνει για ηλίθιους. Η επιστημονική φαντασία, μάλλον είναι αδόκιμη έκφραση και θέλω να πιστεύω πως γράφτηκε λόγω κεκτημένης ταχύτητας. Απλά σου υπενθυμίζω πως ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑΡΙΟ, αλλά για σχέδιο σε πλήρη εξέλιξη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. To σενάριο ή σχέδιο είναι υπαρκτό.
  Το Ελληνικό κράτος πρέπει να ξεκινήσει τον
  εξελληνισμό των Πομάκων που τώρα φοιτούν στα τουρκικά σχολεία.
  Όσοι ταξιδεύουμε ή ζούμε στην Θράκη βλέπουμε
  αυτά και πολλά άλλα χειρότερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο πομάκος που φωτογραφίζετε μου έχει δημιουργήσει και εμένα απορία με τη μεταστροφή του. Πιστεύω ότι με τη σημερινή τραγική κατάσταση (πλήρης κυρίαρχία του προξενείου και τουρκοποίηση των πομάκων), η δραστηριοποίησή του βραχύ και μεσοπρόθεσμα μόνο οφελεί την Ελλάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΤΑΜΥΝΕΥΣ8 Νοεμβρίου 2009 - 8:30 π.μ.

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ;ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Υ.Π ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ(ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ).Η ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Υ.Π ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΝΟΜΙΖΩ Η Ε.Υ.Π ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]