Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Περί του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής

Του Σάββα Καλεντερίδη
Δεν υπάρχει καμία χώρα του κόσμου που να επιτρέπει σε προξενική αρχή να ασκεί κρατική εξουσία στη δική της επικράτεια. Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, είναι εκεί και δικαιούται να επικυρώνει έγγραφα, πληρεξούσια, να δίνει θεωρήσεις εισόδου και να κάνει μεταφράσεις εγγράφων.
Αυτά και τίποτε άλλο.
Το ότι ασκεί κρατική εξουσία, λειτουργώντας στην ουσία σαν νομαρχία της Τουρκίας σε ελληνικό έδαφος, αποτελεί κατάφορη παραβίαση της συνθήκης της Βιέννης, αν δεν κάνω λάθος, με βάση την οποία ρυθμίζονται οι αρχές λειτουργίας των προξενικών αρχών.
Ο πρόξενος και τα άλλα όργανα του τουρκικού κράτους στην Κομοτηνή ασκούν τρομοκρατία και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα όχι μόνο των πομάκων και των αθιγγάνων, αλλά και των ίδιων των τουρκόφωνων ή τουρκογενών μουσουλμάνων που θέλουννα απολαύσουν και να ζήσουν σε καθεστώς ελευθερίας και δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Με άλλα λόγια, κάνει εξαγωγή κεμαλικού φασισμού, με την ακατανόητη ανοχή της ελληνικής πολιτείας.
Μείζον παράδειγμα, η επιβολή δια της βίας και της τρομοκρατίας της τουρκικής ταυτότητας στους πομάκους, που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, γεγονός που αποτελεί βάναυση παραβίαση βασικού ανθρώπινου δικαιώματος και θα πρέπει να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας και οι αρμόδιες αρχές της ελληνικής πολιτείας εναντίον όσων ασκούν αυτήν την τρομοκρατία.
Οι Έλληνες πολίτες-εγκάθετοι του προξενείου και της Άγκυρας να δικαστούν με βάση τους ελληνικούς νόμους και οι Τούρκοι πολίτες, αν έχουν διπλωματική ασυλία, να απελαθούν.
Τελεία και παύλα.
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Πως σας φαίνεται η ιδέα να μεταφέρουμε όλοι οι έλληνες πατριώτες τα εκλογικά μας δικαιώματα στις περιοχές όπου οι τουρκία προσπαθεί να παίξει παιχνίδια με την εκλογή τουρκόφιλων βουλευτών ώστε να αποτύχουν τα υπονομευτικά σχέδια της κατα της χώρας μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ολο ζητημα ειναι να καταλαβαινουν οι Πομακοι την προπαγανδα που προβαλλουν οι τουρκοι πρακτορισκοι.
    Αν γινεται αυτο ,τοτε δεν προκειται να καταφερουν τιποτα οι Τουρκοι.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]