Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τιμητική βίζα εισόδου έδωσε η Μπακογιάννη στον Τούρκο που κατέβασε την σημαία από τα Ίμια

Η Ντόρα τιμάει τους ανθέλληνες!!!

Μπάτε σκύλοι και αλέστε…

Η είδηση είναι σοκαριστική...! Στην Ελλάδα μπαινόβγαινε (και πιθανότατα μπορεί ακόμη να μπαινοβγαίνει) ελεύθερα, ο Τούρκος δημοσιογράφος που κατέβασε την Ελληνική σημαία από τα Ίμια και που ήταν ηθικός συναυτουργός (μαζί με δύο άλλους δύο) της κρίσης των Ιμίων και των συνεπακόλουθων «γκρίζων ζωνών» που αποδέχθηκαν ο Σημίτης, ο Πάγκαλος, Ο Γιώργος Παπανδρέου και η τραγική παρέα μίας σειράς Ελλήνων πολιτικών αμερικανοσυρόμενων…
Διακεκριμένος επισκέπτης, χαρακτηρίζεται πλέον αυτός ο τούρκος «δημοσιογράφος», για τον οποίο οι έρευνες των Ελληνικών υπηρεσιών ασφάλειας κατέδειξαν ως πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας (ΜΙΤ). Με απλά λόγια, η Ελλάδα διά του υπουργείου Εξωτερικών και της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, επέλεξε να τιμήσει με τιμητική βίζα εισόδου έναν τούρκο πράκτορα της ΜΙΤ!!!
Ασχέτως εάν στην πλειονότητά τους οι Έλληνες πολίτες θεωρούν ανεπιθύμητο τον άνθρωπο που ενήργησε έτσι ώστε να μπει σε εφαρμογή το αμερικανο-τουρκικό σχέδιο διαίρεσης του Αιγαίου, η κυβέρνηση Καραμανλή τιμά ως εξαίρετο πρόσωπο αυτόν που ξεκίνησε την ντροπή της Ελλάδος (βεβαίως, για τον Σημίτη και όλους τους άλλους πολιτικούς που ήταν τότε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν μία λαμπρή ευκαιρία να προσκυνήσουν και να ευχαριστήσουν δημοσίως και μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο τον «αμερικανικό παράγοντα) και που στάθηκε αφορμή ώστε η Τουρκία από τότε να έχει ανεβάσει τις απαιτήσεις της και η Ελλάδα να βάζει στη φωτιά τους ικάρους της καθημερινά για να σταματήσει την τουρκική προκλητικότητα και το απύθμενο θράσος των γειτόνων μας.
Ο άνθρωπος αυτός, ο τούρκος τιμώμενος, είναι φωτορεπόρτερ-δημοσιογράφος (από αυτούς που τελειώνουν τα ειδικά σχολεία προπαγάνδας και ειδικών ικανοτήτων της ΜΙΤ;), ο οποίος τότε εργαζόταν στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», η οποία αποτελεί σταθερό όργανο εκτέλεσης προπαγάνδας και με βασική συμμετοχή στις εφαρμογές των σχεδίων της τουρκικής κυβέρνησης. Αυτός λοιπόν ο δημοσιογράφος – πράκτορας της ΜΙΤ μπαινοβγαίνει πλέον ελεύθερα στα σύνορα της Ελλάδας – Τουρκίας, ελέω αποφάσεως της κυρίας Μπακογιάννη (ως υπουργός Εξωτερικών φέρει την άμεση ευθύνη σε οτιδήποτε γίνεται στο υπουργείο της, εκτός και αν για την ελεύθερη διακίνηση πρακτόρων δεν ενημερώνεται η ίδια και την ευθύνη για κάτι τέτοιο έχει η γραμματέας της επί της αλληλογραφίας της κυρίας υπουργού!!!).
Η υπόθεση δεν είναι σημερινή, αλλά αναδείχθηκε στο φύλλο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», όπου ξεσκεπάστηκαν τα ταξίδια, του κυρίου Σερτ, στην Ελλάδα μετά από χορήγηση βίζας από το Ελληνικό κράτος, γεγονός που καταγράφηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 2005. Και αντί το Ελληνικό κράτος να αντιμετωπίζει ως ανεπιθύμητο πρόσωπο τον κύριο Σερτ, ως συνυπεύθυνο για την παρ’ ολίγο πολεμική σύρραξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 1996, αντιμετωπίζεται ως προσωπικότητα που απολαμβάνει ανταμοιβών για την προσφορά της στην Ελλάδα!!!
Με ευθύνη του Ελληνική προξενείου της Κομοτηνής, ο κύριος Σερτ απέκτησε την βίζα εισόδου στη χώρα μας, ατελώς!!! Ο 33χρονος τούρκος πράκτορας εισήλθε στην χώρα μας τον Σεπτέμβριο του 2005, ανεμπόδιστα…
Φυσικά, ο έλεγχος που γίνεται στο υπουργείο Εξωτερικών, δεν είναι οικονομικού περιεχομένου επειδή η χώρα μας «έχασε» 60 ευρώ, αλλά είναι ηθικού περιεχομένου, επειδή με την ενέργεια αυτή ένας χαρακτηρισμένος ως ανθέλληνας εισήλθε εντός της Ευρωπαϊκής κοινότητας από μία χώρα που βρίσκεται εκτός Ευρώπης, χωρίς να εφαρμοστούν στην περίπτωσή του, όλα όσα πηγάζουν από τη Συνθήκη Σένγκεν, η οποία έχει δημιουργηθεί με μοναδικό στόχο την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών… Εκτός και εάν για το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ένας τούρκος πράκτορας δεν αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών της Ελλάδας…! Στην περίπτωση αυτή, η Ελλάδα φαίνεται πως αδιαφόρησε για τον Ευρωπαϊκό νόμο σχετικά με την χορήγηση θεωρήσεων εισόδου εντός της Ευρώπης.
Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο 2949 του 2001, άρθρο 1 παρ. 5 και υπουργική απόφαση της Νοεμβρίου 2002 περί της «ατέλειας σε έκδοση διαβατηρίων», τα ελληνικό κράτος μπορεί να απαλλάσσει από την υποχρέωση καταβολής τελών θεωρήσεως εισόδου, όσους ομογενείς είναι άποροι. Κατά περίπτωση και έπειτα από έγκριση της Α4 διεύθυνσης Τουρκίας ή της Ε1 Μορφωτικών και Πολιτιστικών υποθέσεων, την καταβολή τελών μπορούν να αποφύγουν «διακεκριμένοι αλλοδαποί, μέλη επισήμων ξένων αποστολών, λόγιοι, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, αθλητικές ή φοιτητικές οργανώσεις».
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αν και η λογική μας λέει πως ως δημοσιογράφος δικαιούται της απαλλαγής καταβολή αντιτίμου για την βίζα εισόδου στην χώρα μας, ο κύριος Σερτ προφανέστατα δεν ανήκει σε εκείνους στους οποίους η Ελλάδα θα μπορούσε να εφαρμόσει τη σχετική νομοθεσία απαλλαγής περί ατέλειας βίζας. Και οι λόγοι άρνησης είναι καθαρά ηθικοί… εκτός και αν για το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν συνίσταται ηθική στην συγκεκριμένη περίπτωση… εκτός και εάν υπάρχουν στο ΥΠΕΞ άνθρωποι (διπλωμάτες, συνεργάτες και σύμβουλοι της κυρίας Μπακογιάννη) οι οποίοι ισχυρίζονται πως πρέπει ο κύριος Σερτ να αντιμετωπίζεται ως «υψηλός προσκεκλημένος»!!! Μήπως όμως οι άνθρωποι του ελληνικού ΥΠΕΞ φοβήθηκαν μήπως δημιουργήσουν «θέμα» εάν αντιδράσουν στην είσοδο του συγκεκριμένου τούρκου πράκτορα στην Ελλάδα; Μήπως τελικά φοβούνται να εφαρμόσουν τους νόμους που υπάρχουν στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα και που ασχολούνται με την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών; Εκτός και εάν οι «συμβουλάτορες» της κυρίας Μπακογιάννη δεν θεωρούν τους Έλληνες ως ευρωπαίους πολίτες ή… θεωρούν πως η Τουρκία είναι ήδη μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!
Όμως, έλληνες διπλωμάτες, θεώρησαν πως ο κύριος Σερτ θα έπρεπε πράγματι να ανήκει σε μία «λίστα επιλέκτων μελών», λίστα που θα είχε όλους τους ανεπιθύμητους για είσοδο στη χώρα. Η θέση αυτή των Ελλήνων διπλωματών, αιτιολογείται με το σκεπτικό πως ο κύριος αυτός θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται στον εθνικό κατάλογο ανεπιθύμητων ατόμων (ΕΚΑΝΑ), οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να εισέλθουν σε Ελληνικό έδαφος.
Και όμως, η αποκάλυψη της σφραγισμένης θεώρησης εισόδου, από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ενώ αφήνει άναυδο τον κάθε Έλληνα, ίσως να αφήνει (ακόμη και αυτή τη στιγμή) αδιάφορους όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους του ΥΠΕΞ.
Και εάν αυτό μας κάνει όλους να αισθανόμαστε «άβολα» για τις δραστηριότητες του Ελληνικού ΥΠΕΞ, μάλλον τρομάζουμε όταν μαθαίνουμε πως ενώ υπήρξε έντονη προσπάθεια από την παντοδύναμη Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) να συμπεριληφθεί ο κύριος Σερτ στον εθνικό κατάλογο ανεπιθυμήτων, ο τούρκος πράκτορας συνέχισε να παραμένει εκτός της λίστας αυτής!!! Ποιός μεσολάβησε άραγε γι αυτό;
Πώς μπορεί να σκεφθεί ο Έλληνας πολίτης, όταν προεκλογικά κάποιοι του ζητάνε την ψήφο του για «εθνικούς λόγους», όταν οι ίδιοι και οι συνεργάτες τους, παραδίδουν τόσο εύκολα την άδεια ελεύθερης (και ανέξοδης) εισόδου στη χώρα μας, ενός ανθρώπου που έχει ταυτοποιηθεί ως ο ένας εκ των υπευθύνων τούρκων που ενεργώντας κατά των Ελληνικών συμφερόντων και αφού πρώτα εισήλθαν στην χώρα μας παράνομα, οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού με την Τουρκία; Πώς να αντιμετωπίσει ο έλληνας πολίτης εκείνους που προσπαθούν να κάνουν μαθήματα πατριωτισμού και οι ενέργειές τους μοιάζουν να είναι ενέργειες τουλάχιστον απάτριδων (για να μην χαρακτηρισθούν ως εθνικά επικίνδυνοι και μάλιστα επικινδυνότεροι και από τον τούρκο δημοσιογράφο-πράκτορα Σερτ)… Πώς να αντιμετωπίσει ο Έλληνας πολίτης την «είσοδο ελευθέρας» που έδωσε η κυρία Μπακογιάννη στον άνθρωπο που ήταν η αιτία να χάσουν τη ζωή τους την βραδιά της κρίσης των Ιμίων τρεις Έλληνες στρατιωτικοί;
Μήπως ήρθε εκείνος ο καιρός που οι Έλληνες πολιτικοί θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνά, αλλά και ως η αλήθεια δεν μπορεί να κρύβεται για πάντα;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Άντε και στο ΥΠΕΞ ο Τζεσουράκος ο Σερτ.
    Μόνο αυτό μας μένει να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επομένως όποιος ψηφίσει μπακογιάννη δεν έχει ιερό και όσιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω στείλει ένα e-mail στη κ.Μπακογιάννη για μια απορία που είχα ως προς το Σκοπιανό ζήτημα και αντί για απάντηση στις απορίες που είχα μου έστειλε το διαφημιστικό-προεκλογικό της φυλλάδιο!!!!!


    ΒΡΕ ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απορω πως η Μπακογιαννη δεν εχει δωσει ακομη σε αυτον τον "πρακτορισκο" το μεταλλειο ανδρειας!!
    Η ξεφτιλα και η μ.....α δεν εχουν ορια!!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Κωνσταντίνε,για δες τι έγραψε σε εμάς ένας ανώνυμος!

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Η Μπακογιαννη ανελαβε το ΥΠΕΞ στις 15/2/2006, τοτε ηταν ακομη επικεφαλης ο Μολυβιατης. Προσεξτε τις μαλακιες που αναδημοσιευετε...

    28 Σεπτέμβριος 2009 10:16 πμ

    Δηλαδή;
    Να υποθέσουμε ότι όταν ανέλαβε δεν ενημερώθηκε;
    Ή δεν ζήτησε να μάθει τι γίνεται στο υπουργείο;
    Ή ο Μολυβιάτης ήταν υπουργός άλλης κυβέρνησης;
    Αν δεν ενημερώθηκε,τότε είναι επικίνδυνη,όταν δεν ξέρει τι γίνεται,γιατί ο εν λόγω κύριος δεν είναι ο οποιοσδήποτε δημοσιογράφος.Είναι αυτός που προκάλεσε τη σύρραξη και την κατάρριψη του ελικοπτέρου.
    Αν ενημερώθηκε και δεν διόρθωσε τα πράγματα,τότε ποιό συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε;
    Και σε τελευταία ανάλυση,όταν αναλαμβάνει κάποιος μιά υπεύθυνη,καίρια θέση,αναλαμβάνει και τις ευθύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μην τσιμπάτε στην κομματική προπαγάνδα...

    http://www.enkripto.com/2009/09/z.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλέ μου αναγνώστη, προφανώς οι κομματικές παρωπίδες είναι άσχημο πράγμα. Και φυσικά το σχόλιό σου δημοσιεύεται και ας έχει και link. Μόνο που το link που δίνεις κατ' εσέ δεν είναι κομματική προπαγάνδα, αλλά η αλήθεια!!! Επειδή εγώ θα πρέπει να τοποθετηθώ (αν δεν κάνω λάθος βάλεις κατά του ιστολογίου ως προπαγανδιστή κόμματος) θα σου πω το απλό: Η Ντόρα είναι η συνέχεια του Γιώργου στο ΥΠΕΞ. Και τίποτε άλλο... Τις ίδιες πολιτικές γραμμές ακολούθησαν και οι δύο. Απλά, είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος. Σήμερα θα γίνει (μάλλον) πρωθυπουργός ο Γιώργος για να συνεχίσει την άσχημη πορεία του Κώστα (ναι, θα την συνεχίσει, επειδή πάντα υπάρχουν και χειρότερα). Αύριο, λες να είναι η σειρά της Ντόρας να πρωθυπουργεύσει; Γιατί όχι; Αφού οι Έλληνες συνηθίζουν να βλέπουν με το ένα μάτι (το κομματικό) και δεν σταματούν στο να κατηγορούν οτιδήποτε δεν τους ταιριάζει ως κομματική προπαγάνδα. Μάθαμε τώρα μερικές λέξεις και τις πετάμε... Δεν μπορεί, κάτι θα μείνει... Έτσι δεν είναι; Προσωπικά δεν βρίσκω λόγο να συμφωνήσουμε αλλά ούτε και να διαφωνήσουμε. Αλλά το να αποκαλείς κομματική προπαγάνδα κάποια κείμενα με τα οποία διαφωνείς, τότε μάλλον βρίσκεσαι ή μέσα σε κόμμα ή μέσα σε προπαγάνδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χοντρο λαθος, ανεπιτρεπτο, επιζημιο για τα συμφεροντα της χωρας. Το ΥΠΕΞ είναι το πιο κρισιμο υπουργειο της χωρας και δεν συγχωρουνται τετοια. Αλλα αν ειχαμε σοβαρο ΥΠΕΞ εδώ θα ειμασταν? Κοντευουν να μας παρουν τα σωβρακα οι γειτονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]