Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα οδυνηρά της λύσης του Κυπριακού...

Όταν η λήθη γίνεται καθημερινότητα

Λένε ότι η λύση που αναζητούν θα είναι Οδυνηρός Συμβιβασμός. Εξέδωσαν μάλιστα και διαταγές περί εκπαιδεύσεως του λαού ώστε να… συνετιστεί και να υποταγεί στην «κουλτούρα της λύσης»: Να αποδεχθεί τη θεωρία και πράξη του Οδυνηρού Συμβιβασμού. Να καταστεί αδιαμαρτύρητος υπάκουος υπήκοος και υποταγμένος υποτελής της οδυνηρής λύσης…
Σε έναν λαό οδυρόμενο επί 35 χρόνια από την οδυνηρή τουρκική κατοχή που υφίσταται επί των μισών εδαφών της πατρίδας του, ποια άραγε επιπλέον και επιπρόσθετη οδύνη, μέλλεται και σχεδιάζεται να επιβληθεί με τη λύση; Διότι περί αυτού πρόκειται:
ΚΙ ΑΛΛΗ, επιπρόσθετη οδύνη. Δεν αρκεί όση συνολικά οδύνη έχει υποστεί ο λαός επί 35 ολόκληρα χρόνια. Πρέπει να δεχθεί να του επιβληθεί κι άλλη. Αλλιώτικα δεν θα μιλούσαν στον λαό του 2009 για την επί θύραις οδυνηρή λύση. Θα τού 'λεγαν για λύση που θα τερματίσει ή θα μειώσει την άχρι τούδε οδύνη που υφίσταται. Δεν πρόκειται όμως για λύση βελτίωσης, αλλά επιδείνωσης, χειροτέρευσης της σημερινής του κατάστασης.
ΚΥΡΙΟ στοιχείο της επιπρόσθετης οδύνης, σε βάρος του λαού, είναι ότι θα χάσει το κράτος του. Θα καταργηθεί από Αφέντης Λαός. Όπως ακριβώς θα καταργηθεί και η μόνη νόμιμη και αναγνωρισμένη διεθνώς (από το 1964 κυβερνώμενη από τους Έλληνες Κυπρίους) Κυπριακή Δημοκρατία. Θα επιβληθεί ο «Συνεταιρισμός Δύο Συνιστώντων Στέιτς». Με συν-αφέντες τους Τούρκους. Όχι μόνο στα ήδη εκτουρκισμένα βιαίως, κατεχόμενα εδάφη, αλλά και στις ελεύθερες μέχρι τώρα περιοχές:
ΣΥΝ-ΑΦΕΝΤΕΣ οι Τούρκοι και στη Λάρνακα, στη Λεμεσό και στην Πάφο. Συν-αφέντες στη νομοθετική, στην εκτελεστική και στη δικαστική εξουσία. Στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική, στη διοίκηση, στην οικονομία, στην κεντρική τράπεζα, στ’ αναζητούμενα πετρέλαια, στην υγεία, στον τουρισμό, στο εμπόριο, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην παιδεία, στην αστυνομία, στη μετανάστευση, στη δημογραφική πολιτική, στην επιβολή περιορισμών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών, που η εξουσία θα αποφασίζει ως αναγκαίους για να συνετίζει τους υπηκόους της. Συν-αφέντες οι Τούρκοι και όχι απλώς οι Τ/κ στενά και ασφυκτικά ελεγχόμενοι από την Άγκυρα, ενθέρμως υπηρετούντες και πατριωτικώς προάγοντες τα συμφέροντα και τη στρατηγική της Τουρκίας. Με τη στρατιωτική ΙΣΧΥ της οποίας και την εγνωσμένη αποφασιστικότητα χρήσεώς της, μόνο κατ’ όνομα θα επιτρέψουν και μόνο σε αρχικό στάδιο, στους Έλληνες Κυπρίους να θεωρούν κι εαυτούς ως… «ισότιμους» συν-αφέντες. Στερημένους ακόμα και του δικαιώματος αυτοάμυνας.
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν θα υποκυψει ο Κυπριακος λαος στους εκβιασμους των τουρκων ,Ευρωπαιων και Αμερικανων!
    Ερχεται η ωρα για το δευτερο ΟΧΙ!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]