Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στα Σκόπια νόμος είναι το χρήμα...

Επιχείρηση κατά της διαφθοράς στα Σκόπια!!!

Στο θέμα αυτό είχαμε αναφερθεί και παλαιότερα, αλλά η διαφθορά στα Σκόπια δεν μπορεί να κρυφτεί. Έντιμοι δικαστές αναγκάζονται να παρεμβαίνουν σε κάποιες περιπτώσεις οι οποίες ξεπερνούν οποιαδήποτε όρια... Και αυτό το "κράτος" κάποιοι θέλουν διακαώς να το βάλουν στην Ευρώπη...
Μια είδηση που έρχεται από τα Σκόπια, αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα της διαφθοράς χαμηλόβαθμων κρατικών λειτουργών, που προφανώς υπάρχει σε όλα τα κράτη του κόσμου. Αναρωτιέται κανείς τι θα γινόταν και στα καθ` ημάς αν οι αρμόδιες αρχές αποφάσιζαν να μιμηθούν τους σκοπιανούς;
Η είδηση είναι πως οι αστυνομικές αρχές της FYROM, ενεργώντας κατά παραγγελία των εισαγγελικών λειτουργών, πραγματοποίησαν πρόσφατα τρεις επιχειρήσεις αστραπή, στις οποίες συνελήφθησαν συνολικά 58 επίορκοι συνοριακοί αστυφύλακες και τρεις τελωνειακοί υπάλληλοι. Η όλη επιχείρηση με τον κωδικό Boomerang είχε ως στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς στα σημεία εισόδου- εξόδου της χώρας.
Στη πρώτη επιδρομή που έγινε την 25η Αυγούστου, 22 αστυνομικοί συνελήφθησαν στο σταθμό Tabanovce στα σύνορα με τη Σερβία. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι απαιτούσαν από αλλοδαπούς τουρίστες και τουριστικά λεωφορεία, χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 5 έως 50 ευρώ προκειμένου να επιταχύνουν τις διαδικασίες διέλευσης από τα σύνορα.
Είχαν συστήσει συμμορία υπό την καθοδήγηση των προϊσταμένων τους, και σύμφωνα με τα στοιχεία κατάφερναν να κερδίζουν από 100-150 ευρώ ο καθένας, σε κάθε βάρδια. Το αστυνομικό κλιμάκιο υπεύθυνο για την επιχείρηση, παρακολουθούσε τους υπόπτους για 8 μήνες μέχρι να μπορέσει να συλλέξει αρκετά στοιχεία ώστε να κινηθεί η ποινική τους δίωξη.
Η δεύτερη επιδρομή έγινε μέσα στο Σεπτέμβριο στο ίδιο σημείο, και αυτή τη φορά οι συλληφθέντες ήταν 20 μεθοριακοί φρουροί οι οποίοι επίσης απαιτούσαν χρήματα από τους διερχόμενους ταξιδιώτες προκειμένου αυτοί να μη περιμένουν ώρες για τις απαραίτητες διαδικασίες ελέγχου.
Η τρίτη και τελευταία επιδρομή έγινε στο μεθοριακό σταθμό Kjafasan που συνορεύει με την Αλβανία. 16 αστυνομικοί και 3 τελωνειακοί ήταν αυτή τη φορά οι συλληφθέντες. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, αποσπούσαν χρηματικά ποσά, κυρίως από Αλβανούς που είχαν προορισμό την Ελλάδα, προκειμένου να τους επιτρέψουν τη διέλευση, αν και στερούντο διαβατηρίων εν ισχύ. Τα ποσά που ζητούσαν ήταν από 400-600 ευρώ ανά όχημα. Οι ίδιοι κατηγορούνται επίσης πως έναντι αμοιβής, έκαναν τα στραβά μάτια σε οχήματα που δεν διέθεταν ασφάλεια, σε ταξί που δεν διέθεταν άδεια, σε υπέρβαρα φορτηγά, και σε πολλές νταλίκες με μία μόνο άδεια διέλευσης.
Οι συλληφθέντες τελωνειακοί υπάλληλοι κατηγορούνται για δωροληψία διότι «επιτάχυναν» τις τελωνειακές διαδικασίες επιτρέποντας την αποφυγή πληρωμής δασμών για φορτία μεταξύ Βουλγαρίας και Αλβανίας και για παράβαση καθήκοντος επειδή χρέωναν μεγαλύτερα ποσά από ότι όφειλαν να χρεώνουν ως τελωνειακούς δασμούς και τέλη. Ο επικεφαλής τους ήταν ο ίδιος ο προϊστάμενος και τα κέρδη τους ανέρχοντο σε 100-150ευρώ για τον καθένα σε κάθε βάρδια.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]