Γίνονται διαπραγματεύσεις για το Αιγαίο;
Διαπραγματεύσεις μεταξύ εμπειρογνωμόνων Ελλάδας και Τουρκίας, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, με στόχο τη «νομιμοποίηση» των πτήσεων τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, αρχίζουν από τον επόμενο μήνα.
Όπως διαφάνηκε την περασμένη εβδομάδα και από την επίσκεψη του νέου γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ σε Αθήνα και Άγκυρα Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ δεν κρύβουν ότι αναζητούν ρόλο μεσολαβητή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο.
Παράλληλα, το μήνυμα της Ουάσινγκτον για την ανάγκη μείωσης της έντασης στο Αιγαίο και εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων αναμένεται να καταστήσει σαφές η νέα αναπληρώτρια υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τίνα Κάινταναου, η οποία επισκέπτεται αυτήν την εβδομάδα την Αθήνα και την Άγκυρα.
Θα συναντηθεί, μάλιστα, αύριο με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ έχει ζητήσει συναντήσεις και με άλλα κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων με τον υπουργό Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Μείωση της έντασης
Κατά την περιοδεία του κ. Ράσμουσεν σε Αθήνα και Άγκυρα, αντικείμενο των συζητήσεων αποτέλεσε η μείωση της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών που δημιουργεί, όπως αναφέρεται από την πλευρά ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, προβλήματα στη λειτουργία της Συμμαχίας στην περιοχή. Το μοντέλο που έχει επεξεργαστεί το ΝΑΤΟ και έχει επιχειρήσει ξανά να επιβάλει στο Αιγαίο προβλέπει την υποβολή από την Άγκυρα μόνο ορισμένων στοιχείων της πτήσης για τα αεροσκάφη της και μάλιστα όχι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά στο ΝΑΤΟϊκό Αεροπορικό Κέντρο της Λάρισας.
Με το πρόσχημα ότι οι τουρκικές πτήσεις γίνονται για σκοπούς της Συμμαχίας (ασκήσεις κ.λπ.), ο κ. Ράσμουσεν ζήτησε από την Ελλάδα να υιοθετηθούν, μεταξύ άλλων, οι προτεινόμενες διαδικασίες προκειμένου να μειωθεί η ένταση.
Ερωτηματικά
Παρ΄ όλον που η Αθήνα αντέταξε - κυρίως σε επίπεδο Υπουργείου Άμυνας- ότι οι κύριες πηγές έντασης είναι άλλες, συμφώνησε στο να γίνουν συζητήσεις στις Βρυξέλλες σε «τεχνικό επίπεδο» μεταξύ εμπειρογνωμόνων.
Κίνηση που, όπως εκτιμούν διπλωματικοί και στρατιωτικοί αναλυτές, ανοίγει το δρόμο για συνδιαχείριση του Αιγαίου υπό την αιγίδα και διαιτησία του ΝΑΤΟ.
Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο προκαλούνται ερωτηματικά σχετικά με την αποδοχή της διαδικασίας αυτής είναι -όπως έλεγαν στρατιωτικές πηγές- ότι η ελληνική πλευρά γνωρίζει ότι η Τουρκία δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω όσον αφορά τις αξιώσεις πλήρους συνδιαχείρισης που προβάλλει, παρά τα βήματα καλής θέλησης που έχει κάνει η Ελλάδα.
κατι τετοιο δεν θα το επιτρεψει ο θεος θα το δειτε αυτα δεν θα γινουν ποτε αλλα ειναι να γινουν πολυ ποιο συμαντικα απο εδω και περα οσοι γνωριζουν καταλαβενουν και ετοιμαζονται αυτοι ξερουν
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Θεός δέν βοηθά χώρα πού βγάζει τέτοιους πολιτικούς.Ολα τά άλλα είναι ανοησίες.
ΑπάντησηΔιαγραφήανοητος ειναι οποιος πιστευει οτι δεν υπαρχει θεος και ανοησια ειναι να πιστευει οτι ολα ειναι τυχαια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν πάμε με το σταυρό στο χέρι πάμε χαμένοι. Είναι σα να λέμε ξανά το "είναι θέλημα θεού η Πόλη να τουρκέψει".
ΑπάντησηΔιαγραφήOI TURKOI ZITANE TO MISO AIGEO ?
ΑπάντησηΔιαγραφήEMEIS APETOUME TIN IONIA,TIN KONSTANTINOUPOLI,TON PONTO,TIN KAPADOKIA.
EINE PERIOHES APO TA VATHI TON AIONON AMIGOS ELLINIKES.
AUTI EINE I MONADIKI AXIOPREPEIS EXOTERIKI POLITIKI.
I TOURKOI MONO AUTI TI GLOSA KATALAVENOUN KAI FOVOUNTE.
CHRISTOS TRIKALA
h**p://www.imdleo.gr/diaf/files/proph/1_prophecies_parts/17_prophecies_2007-06.pdf
ΑπάντησηΔιαγραφήμην απιστείτε αδέρφια!!!
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥΣ ΑΤΙΜΟΥΣ ΑΝΕΝΤΙΜΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ, ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, (ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ) ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΙΕΡΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ "αν παμε με το Σταυρό στο χέρι πάμε χαμένοι" ή "ότι ο θεός δεν βοηθά χώρα που βγάζει τέτοιους πολιτικούς" ή βαθειά νυχτωμένος είναι ή προβοκάτορας.
Η ευθύνη βεβαίως ανήκει στους έλληνες που πρέπει να ξυπνήσουμε από το γενικό αφιόνισμα που βρισκόμαστε και να ενεργήσουμε ανάλογα.
και τοτε βλέπει κανείς πως αλλάζουν όλα.
ο θεός δεν βοηθάει κακόβουλους και συνειδητούς αλήτες πάσης φύσεως.
επιτρέπει όμως να τους δοθούν ευκαιρίες ανάνηψης.
η εθνική μας κατάντια είναι πολυ καλό συνειδησιακό ηλεκτροσόκ μήπως και συνέλθουμε από την "καρδιακή"= εθνική μας ανεπάρκεια.
ρομποτάκια δεν κάνει ο θεός. έκανε τον άνθρωπο ελεύθερο να επιλέγει.άν είμαστε ηλίθιοι και επιλέγουμε την αυτοκαταστροφή μας να μην τα ρίχνουμε στον θεό
το μλκσμνο το κρανίο μας φταίει
είναι τυχαίο που οι έλληνες από τα γεννοφάσκια τους αλληλοαποκαλούμαστε μλκς;
κατα τη γνώμη μου είμαστε.
από μλκσ τι ζητάμε λοιπόν;