Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκλογές Ξανά. Γιατί άραγε;

Μέσα στην φιλολογία και παραφιλολογία των τελευταίων ημερών και βέβαια του μεγάλου γεγονότος της κήρυξης των Εθνικών Εκλογών έκανα μια σειρά απο σκέψεις που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.
Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχουμε μια κυβέρνηση , απερχόμενης πλέον , που έχει καταφέρει να θητέυσει μόλις πέντε απο τα συνολικά οκτώ για τα οποία εκλέχθηκε απο τον Ελληνικό Λαό.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το έργο που θεωρητικά θα ήθελε να έχει κάνει δεν κατάφερε να το επιτύχει στο ελάχιστο.
Ειδικά η οικονομία της χώρας συνεπικουρούμενη και απο την διεθνή οικονομική κρίση χειροτέρεψε αρκετά και φαίνεται πως το έλλειμα θα φτάσει στα δυσθεώρητα ύψη του 8% κάνοντας την άσκηση του προυπολογισμού ακροβατικό νούμερο.
Υπάρχουν όμως μια σειρά ερωτηματικά που με προβληματίζουν, πως είναι δυνατόν ενας πολιτικός άνδρας προερχόμενος απο ιστορική πολιτικά οικογένεια να διακινδυνεύει το ίδιο του το πολιτικό μέλλον;
Με την απόφασή του ούτε λίγο ούτε πολύ θα στείλει έναν αριθμό περίπου 70-80 βουλευτών στο σπίτι τους με δεδομένη την διαφαινόμενη νίκη του ΠΑΣΟΚ ακόμη και μετά απο επαναληπτικές εκλογές.
Τι είναι αυτό που μπορεί να οδήγησε εναν τέτοιον άνθρωπο σε μια πιθανή πολιτική αυτοχειρία.
Δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ πως η τρομοκρατία επανεμφανίστηκε στην χώρα... πάλι επι Ν.Δ.(όπως και η πρωτοεμφάνισή της μετά την μεταπολίτευση)με την γνωστή Σέχτα.Τελικά μήπως κάποιοι την εμφανίζουν κατα βούληση για να εξυπηρετήσουν τα σχέδιά τους;(εννοείται πως δεν αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ, προς αποφυγή παρεξηγήσεων).
Τελικά πως είναι δυνατόν μια χώρα που έχει έναν απο τους μεγαλύτερους στόλους αεροπυρόσβεσης παγκοσμίως μαζί και με τα νοικιασμένα να καίγεται απο άκρη σε άκρη δύο φορές μέσα σε δύο χρόνια; Μόνο ανικανότητα;
Πως είναι δυνατόν να μας θυμηθηκε ξαφνικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την στιγμή που ολόκληρη Ισλανδία κατέρευσε πέρυσι αν δεν κάνω λάθος και αυτοί εκεί δεν είχαν αναφέρει τίποτα δημόσια;
Πως είναι δυνατόν ολόκληρος ΓΓ ΝΑΤΟ να κάνει ταξίδι στην Αθήνα να δει απερχόμενο πρωθυπουργό?Μη μου πείτε πως δεν ήξεραν στις ΗΠΑ για τις εξελίξεις.
Πως είναι δυνατόν απερχόμενη κυβέρνηση να κάνει κρίσεις ανώτατων αξιωματικών 20? ήμερές πριν φύγει απο την διακυβέρνηση της χώρας;
Πως είναι δυνατόν οι γείτονες να αποφασίζουν να κάνουν για πρώτη φορά στην ιστορία του Αιγαίου κάτι μόλις 30 λεπτά μετά την ανακόινωση των εκλογών?(νυχτερινή παραβίαση)
Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής, προφανώς πίσω απο την κίνηση του απερχόμενου πρωθυπουργού κρύβεται ένα παρασκήνιο που ίσως να είναι το μεγαλύτερο μετά τις εποχές του 1989-1990.
Απο τι πάει να ξεφύγει;
Θεωρεί πως είναι ανίκανος να κυβερνήσει;
Απο την πτώχευση;
Απο το να πει και να πράξει σε έναν λαό κακομαθημένο πως πρέπει να αρχίσει να παράγει και όχι μόνο να καταναλώνει;
Απο συμβιβασμούς στην εξωτερική πολιτική επώδυνους;
Απο αποφάσεις που η αποδοχή τους θα χαρακτηριστούν εθνική μειοδοσία;
Τι απο όλα αυτά τον κάνει να θέλει να σηκωθεί να φύγει... και εν τέλει... πως ο επερχόμενος κατά πάσα πιθανότητα Γεώργιος Α.Παπανδρέου θα αντιμετωπίσει όλα αυτά ή μέρος των ζητημάτων;
Ελπίζω με κανέναν απο τους δυό τους να μην δούμε χειρότερα απο όσα έχουμε δει.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Casius

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Καλησπέρα.

    Και που λέει να μην κάνει αυτοδυναμία ο Γιώργος, και να έχει κανονίσει ήδη ο Κώστας καμιά παράξενη συμφωνία με τον Καρατζαφέρη και να έχουμε ανακάτεμα της τράπουλας από την αρχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 1930 ΠΟΥ ΣΑΦΩΣ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ. ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΑΠΛΑ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστές οι σκέψεις που μοιράζεσαι μαζί μας Casius .
    Εγώ θα πρόσθετα σε αυτά που έγραψες ότι ο Κώστας Καραμανλής χτυπήθηκε αλύπητα από σκάνδαλα τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας το ένα μετά το άλλο μετά από την ενεργειακή συμφωνία με την Ρωσία.
    Πριν την συμφωνία δεν υπήρχε τίποπτα στον ορίζοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Καραμανλης δεν εχει πλεον την ψυχικη δυναμη να συνεχισει το "εργο" του.
    Φοβαμαι, οτι τοσο στα θεματα εξωτερικης πολιτικης οσο και οικονομικης, θα βιωσουμε δυσαρεστες καταστασεις και δεν θελει να αναλαβει πλεον τις ευθυνες!!
    Δεν ακουσα τιποτα απο κανεναν τηλεοπτικο σταθμο σχετικα με την ανιστορητη συνεντευξη του Λοβερδου, ενω στα Σκοπια του εκαναν ειδικο αφιερωμα!!!!!
    Τυχαια αραγε???
    Μηπως μας προετοιμαζουν για καποια μελλοντικη κινηση που θα επιθυμουσαν και οι ιδιοι οι Αμερικανοι???
    Θελω ομως να τονισω οτι υπαρχουν φημες σχετικα με την υγεια της γυναικας του και με απειλες της ζωης των παιδιων του, οι οποιες δεν ξερω κατα ποσο αληθευουν!!!
    Το σιγουρο ειναι οτι δεν θελει να αναδειχτει υπευθυνος για την μελλοντικη τυχη της χωρας.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ φοβάμαι ότι μετά τις εκλογές θα βιώσουμε μεγάλες ταπεινώσεις από την καινούρια όποια είναι αυτή κυβέρνηση. Ίσως ο Καραμανλής να μη ήθελε να συμπράξει στις ταπεινώσεις που μας περιμένουν και προτίμησε να παραιτηθεί.
    Έπρεπε όμως κατά την γνώμη μου να ενημερώση τον Ελληνικό λαό και μετά να το παλέψει.
    Πίσω από το θράσος της Τουρκίας κρύβεται η πλήρης υποστίρηξη των δυνάμεων εκείνων που της έδωσαν την ανάλογη εντολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ ΜΠΛΕΧΤΙΚΕ ΣΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΩΝΑΣΗ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΣΥΝΦΩΝΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΥΜΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ.
    ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΥΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TO ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΦΑΝΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΑΠΕΞΩ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΕΣ[ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ]ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ. ΑΛΛΙΩΣ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]