Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η προώθηση και εκμετάλλευση του Ισλαμισμού στην Τουρκία

Ξενοδοχεία ειδικά για ισλαμιστές στην Τουρκία

Σε δύσκολες εποχές για τον τουρισμό παγκοσμίως, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, οι Τούρκοι έχουν ενεργοποιήσει ένα «σχέδιο Β» που δείχνει μάλιστα ήδη θετικά αποτελέσματα. Ο «α λα τούρκα» εναλλακτικός τουρισμός εκμεταλλεύεται και αξιοποιεί την ισλαμική κουλτούρα.
Ανθηση γνωρίζουν φέτος στη γείτονα τα ξενοδοχεία που έχουν οργανωθεί έτσι ώστε να εξασφαλίζουν άνετη διαμονή σε όσους είναι πιστοί στο ισλαμικό γράμμα αλλά και την παράδοση του Ισλάμ.
Στην περιοχή της Αττάλειας μόνο, υπάρχουν είκοσι ισλαμικά ξενοδοχεία, τα οποία διαθέτουν χωριστές πισίνες για άνδρες και γυναίκες, χωριστές αίθουσες διασκέδασης με μουσική, ακόμα και παραλίες με διαφορετικά τμήματα για τις γυναίκες και άλλα για τους άνδρες. Στα ξενοδοχεία αυτά δεν καταλύουν μόνον οι πιο πιστοί μωαμεθανοί αλλά και μεγάλος αριθμός συντηρητικών οικογενειών που είτε κοινή συναινέσει είτε με... εντολή του συζύγου, επιλέγουν τέτοιους χώρους για να περάσουν μερικές ημέρες διακοπών μακριά από τα μάτια άλλων.
Ενας από τους πελάτες του ξενοδοχείου Sah-Inn Paradise, ο Μεμέτ Ζαλίμ, εξομολογήθηκε σε ρεπορτάζ της «Χουριέτ» ότι από κοινού με τη σύζυγό του αποφάσισαν να μείνουν εκεί. «Ο βασικός λόγος για την απόφασή μας ήταν ότι εγώ ζηλεύω τη γυναίκα μου και δεν θέλω να την παρακολουθούν άλλοι άνδρες όταν κολυμπά ή αστειεύεται με τις φίλες της». Κατά τα άλλα ήταν κοινή απόφαση... Ο Ζαλίμ ανέδειξε πάντως και τη θρησκευτική πλευρά της υπόθεσης, εξηγώντας ότι το Ισλάμ απαγορεύει στους άνδρες να βλέπουν τις γυναίκες υπό συγκεκριμένες συνθήκες.
Ο Μεμέτ Ζαλίμ είναι Τούρκος της Γερμανίας. Κατά τον γενικό διευθυντή του Sah, Γιουσούφ Γιουτσέλ, μέχρι πρόσφατα το 70% των πελατών του ξενοδοχείου ήταν Τούρκοι του εξωτερικού και μόνο το 30% κάτοικοι Τουρκίας. Η εικόνα όμως εσχάτως άρχισε να αλλάζει και ενισχύεται σημαντικά η ροή Τούρκων πολιτών.
Σε μεγάλο βαθμό, οι άνθρωποι της τουριστικής βιομηχανίας αποδίδουν την ανοδική πορεία των ισλαμικών ξενοδοχείων στην αλλαγή νοοτροπίας των Τούρκων και την ενίσχυση του εισοδήματος ορισμένων κατηγοριών του πληθυσμού. Η πρώτη εξήγηση αφορά την ολοένα και ενισχυόμενη τάση οι νέοι στην ηλικία Τούρκοι να μην πηγαίνουν στο σπίτι των γονέων τους για διακοπές αλλά να αναζητούν την ανεξαρτησία τους σε ξενοδοχεία. Υπάρχουν όμως και πολλοί που λένε ότι ο καταλύτης για την αρχή της άνθησης αυτής της μορφής τουρισμού ήταν η ανάδειξη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην εξουσία και η πολιτική εναγκαλισμού του Ισλάμ και όσων το υπηρετούν. Πολλοί απορρίπτουν αυτή την εξήγηση, όμως μια πρόσφατη απόφαση για ένα μουσουλμανικό ξενοδοχείο στα Πάταρα μοιάζει να τους διαψεύδει.
Παρά την αυστηρότατη απαγόρευση οποιασδήποτε οικοδομικής δραστηριότητας στη ζώνη που αποκαλείται «Τουρκική Ριβιέρα» εξαιτίας του ότι είναι προστατευόμενη περιοχή, το ξενοδοχείο έλαβε άδεια επέκτασης για να φτιάξει πισίνα αμιγώς για γυναίκες. Ο ιδιοκτήτης ενός τοπικού μπαρ, που θα πέθαινε στην ψάθα αν περίμενε να ζήσει από τους μουσουλμάνους, μίλησε για «υφέρπουσα ισλαμοποίηση» της περιοχής και ολόκληρης της Τουρκίας με τις «πλάτες» του ΑΚΡ. Και με τον τουρισμό σαν όχημα.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]