Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύπρος- Τουρκία: Εμβάθυνση του χάσματος...

...λόγω τουρκικής λαιμαργίας!

Δεν φαίνεται να δελεάζεται ούτε να δαμάζεται η Τουρκία από την Κυπριακή μετριοπαθή στάση και την επίδειξη πρόθεσης συμβιβασμού επί συμβιβασμών. Διατηρεί και εφαρμόζει με σταθερό και αμείωτο ρυθμό την κλιμάκωση της έντασης την οποία μεταφράζει με διαρκή αναθεώρηση των ήδη απαράδεκτων απαιτήσεων της στο τραπέζι των συνομιλιών και ανακοινώνει δημοσίως - συνεχώς νέες απαράδεκτες διεκδικήσεις. Φαίνεται το καλό κλίμα ήταν περισσότερο επικοινωνιακού χαρακτήρα και έχει καταρρεύσει πλέον και επισήμως μπροστά στην Τουρκική λαιμαργία.
Η νέα πρόκληση έχει να κάνει με την εμβάθυνση του λιμανιού των Κοκκίνων από τις κατοχικές δυνάμεις, η οποία θα δίνει την δυνατότητα σε πλοία μεγαλύτερου μεγέθους να μπορούν να φιλοξενηθούν στο λιμάνι. Όλοι αντιλαμβάνονται πως μεταφράζεται στρατιωτικά το ξεχείλωμα του βυθού της περιοχής και τι μηνύματα στέλνει σε μια περίοδο απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και της Κυπρο-Τουρκικής πετρελαϊκής σύγκρουσης δηλώσεων υπό την μορφή αμφισβήτησης της Α.Ο.Ζ. που σχετίζεται με την Κυπριακή Δημοκρατία.
Πέραν αυτού τα Κόκκινα εμπλέκονται στο σύμπλεγμα του οδοφράγματος Λιμνίτη (και γεωγραφικός) του οποίου η διάνοιξη έγινε προάγγελος ελπίδας λύσης και διαφήμισης της χημείας λύσης μεταξύ των συνομιλητών. Βέβαια το προγραμματιζόμενο «ατού» λύσης έμελλε να είναι και η Αχίλλειος πτέρνα των υπεραισιόδοξων αφού έδειξε στο λαό πως αντιμετωπίζονται ανθρωπιστικά ζητήματα από τους εισβολείς και κατέληξε να σκορπίζει απαισιοδοξία, καχυποψία και ανασφάλεια στους Κυπρίους.
Ωμά προσγειώθηκε ο Κυπριακός λαός στην κατοχική πραγματικότητα βιώνοντας ακόμα ένα εμπαιγμό από τον υπό διαπραγμάτευση πιθανό και μελλοντικό εκ περιτροπής του πρόεδρο. Έζησαν την Λήδρας να ανοίγει μονάχη της, είδαν τον Λιμνίτη να αποσχίζεται από αυτή, άκουσαν για τις νέες απαιτήσεις των "λαιμάργων" κατά τα λεγόμενα του Προέδρου, έδωσαν και άλλα επί των ταγμένων, γεύτηκαν το μέλι στα χείλη μετά από το ξεζούμισμα τους με την αναγγελία διάνοιξης του οδοφράγματος και τώρα ζουν την κωλυσιεργία των άτυπων απαγορευτικών προ Δεκεμβριανών χρονοδιαγραμμάτων για εφαρμογή της προαγγελίας. Εδώ να θυμηθούμε την αξιολόγηση της Τουρκίας τον Δεκέμβρη και να κάνουμε ένα άτυπο συσχετισμό με τις «προβλέψεις» περί δημοψηφισμάτων στο τέλος 2009 και αρχές 2010 που έγιναν από τους διάφορους.
Κλείνοντας να θυμίσουμε πως η εμβάθυνση γίνεται με αφορμή τους εορτασμούς των κατακτητών για την 45ή επέτειο βομβαρδισμού με βόμβες ναπάλμ του Πύργου από την Τούρκικη αεροπορία όπου υπήρξαν νεκροί, τραυματίες και ισοπεδώσεις. Η περιοχή αυτή με τον Τουρκικό θύλακα θεωρείτο το προγεφύρωμα της Τουρκίας στην Κύπρο και εδώ και 45 χρόνια η διαμοιρασμένη ελεύθερη περιοχή είναι απομονωμένη λόγω των νέων συνθηκών που προκλήθηκαν από την Τουρκανταρσία.
Η συνεχής όξυνση του κλίματος δεν είναι κάτι νέο, η Τουρκία αποθρασύνθηκε ακόμη περισσότερο αφού δεν είχε ποτέ ουσιαστικό κόστος στην αντίδραση που εισέπραξε. Η εμβάθυνση του χάσματος μεταξύ των 2 πλευρών είναι ολοφάνερη και ο τρόπος αντίληψης της ουσίας και βάσης της λύσης για το νέο σχέδιο δεν μας αφήνει παρά μόνο απαισιόδοξους.
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]