Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ενώ γίνονται οι συζητήσεις για τα ΝΑΤΟϊκά ραντάρ στο Αιγαίο... η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί με...

Νέο κύμα αεροπορικών παραβιάσεων

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διήμερες συνομιλίες Αθήνας-Αγκυρας, υπό τον Αμερικανό διοικητή του στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη για τη διασύνδεση των ραντάρ ΝΑΤΟϊκού ενδιαφέροντος των δύο χωρών και τη διασύνδεση των εναέριων χώρων Ελλάδας- Τουρκίας για σκοπούς της Συμμαχίας.
Οι επαφές πραγματοποιούνται με φόντο νέες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών από 16 αεροσκάφη παραβίασαν την Τρίτη τον εναέριο χώρο της Ελλάδας στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.
Στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, υπενθυμίζοντας πως βρέθηκε λύση στο θέμα της υφαλοκρηπίδας με την γειτονική Αλβανία.
Για το θέμα των συνομιλιών υπό τον Αμερικανό πτέραρχο, ο κ. Αντώναρος παρέπεμψε στις αρμόδιες υπηρεσίες, αρκούμενος να δηλώσει ότι πρόκειται για καθιερωμένες συζητήσεις μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων στο πλαίσιο του διαλόγου για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ.
«Δεν έχουν καμία σχέση αυτές οι συζητήσεις με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο. Δεν είναι δε διμερείς, συμμετέχουν όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε.
Η σταθερότητα της Άγκυρας στην συνέχιση των παραβιάσεων, είναι ενδεικτική των πραγματικών της προθέσεων, αλλά και της σταθερότητας την οποία εφαρμόζει στην επιθετική της πολιτική έναντι της Ελλάδας. Θεωρείται βέβαιο πως κανείς Έλληνας στρατιωτικός δεν θα υποχωρήσει μπροστά στις παράλογες απαιτήσεις που θα τοποθετήσουν σήμερα οι Τούρκοι στο τραπέζι συνομιλιών για τα ΝΑΤΟϊκά ραντάρ, όμως η ίδια βεβαιότητα δεν μπορεί να καλύψει και τις διαθέσεις των αρμοδίων πολιτικών οι οποίοι διαβλέπουν μία θαυμάσια ευκαιρία (μέσω των συγκεκριμένων συνομιλιών) να φορτώσουν τις ευθύνες των δικών τους, προσωπικών, πολιτικών επιλογών...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]