Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μεταξύ Κίνας και Ρωσίας

Αφορούν αντιτρομοκρατική άμυνα;

Η Κίνα και η Ρωσία ξεκινούν αύριο Τετάρτη κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με άξονα τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ανακοίνωσαν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, δύο εβδομάδες μετά τις ταραχές στο Σιαντζιάνγκ όπου το Πεκίνο αντιμετωπίζει μια υποβόσκουσα εξέγερση την οποία αποδίδει σε τρομοκράτες.
Στις ασκήσεις με την ονομασία "Αποστολή Ειρήνης 2009" θα συμμετάσχει μεγάλη ποικιλία μαχητικών αεροπλάνων, αναφέρεται στην εφημερίδα Ημερησία του Στρατού, στην οποία διευκρινίζεται ότι τα γυμνάσια δεν στρέφονται εναντίον ουδεμίας τρίτης χώρας.
Ως 1.300 στρατιώτες από κάθε χώρα θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις, οι οποίες θα επικεντρωθούν στην κινεζική επαρχία Τζιλίν (βορειοανατολική Κίνα), κοντά στα εκτεταμένα σινο-ρωσικά σύνορα, διευκρίνισε η εφημερίδα.
Μέχρι 22 ρωσικά αεροσκάφη και 40 κινεζικά, περιλαμβανομένων μαχητικών αεροπλάνων, επιθετικών ελικοπτέρων και αεροπλάνων μεταφοράς στρατευμάτων συμμετέχουν στα γυμνάσια.
"Οι κοινές αντιτρομοκρατικές ασκήσεις αντιπροσωπεύουν μια μείζονα δράση για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, των αποσχιστικών εθνοτικών δράσεων και του θρησκευτικού εξτρεμισμού", εκτιμά η εφημερίδα.
Το Πεκίνο υποστηρίζει πως αντιμετωπίζει τις μάστιγες αυτές στην περιφέρεια Σιντζιάνγκ της βορειοδυτικής Κίνας όπου κατοικούν μουσουλμανικές μειονότητες όπως οι Ουιγούροι και όπου εθνοτικές συγκρούσεις στοίχισαν στις αρχές Ιουλίου τη ζωή σε 197 ανθρώπους.
Η Κίνα απέδωσε τις ταραχές σε αυτονομιστές και διεξάγει έναν ανελέητο αντιτρομοκρατικό αγώνα στην περιφέρεια αυτή, όπου καταγγέλλει επίσης την ύπαρξη τρομοκρατικών πυρήνων που δραστηριοποίούνται από δίκτυα του εξωτερικού.
Ανακοινώνοντας τα γυμνάσια αυτά, το ρωσικό πρακτορείο ITAR-TASS είχε μεταδώσει ότι το πρώτο στάδιό τους, αυτό των πολιτικο-στρατιωτικών διαβουλεύσεων, θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο Χαμπαρόφσκ (ρωσική Άπω Ανατολή).
Το δεύτερο και το τρίτο στάδιο -λήψη απόφασης για τη διεξαγωγή μιας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης και οι κοινές δράσεις- θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη ως την Κυριακή κοντά στην κινεζική πόλη Μπαϊτσένγκ, όχι μακριά από τα σύνορα με τη Ρωσία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τωρα ο Ερντογαν, εκτος απο την Κινα, θα καταγγειλει και την Ρωσια αραγε???

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν το κάνει, θα είναι και πάλι για γέλια! Αλλά υπάρχει μια παροιμία μας που του ταιριάζει: λαγός την φτέρην έξαινε, κακό του κεφαλιού του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]