Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν ενημερώνει για την πρόταση Νίμιτς η Ντόρα!

Μαύρη πολιτική από την Μπακογιάννη

Κλειστά χαρτιά από την αντιπολίτευση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κράτησε χθες η υπουργός Εξωτερικών, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας.
Βαληνάκης και Μπακογιάννη χθες στη Βουλή Η Ντόρα Μπακογιάννη απέφυγε να αναφερθεί ενδελεχώς στο περιεχόμενο της συνάντησής της με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, ενώ δεν έδωσε λεπτομέρειες ούτε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επικοινώνησε μαζί της, όπως γνωστοποίησε ο βουλευτής του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος.
Η υπουργός επανέλαβε την πάγια θέση τής κυβέρνησης ότι η μόνη αποδεκτή λύση είναι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων. Καταλόγισε εξάλλου στον πρωθυπουργό των Σκοπίων Νικόλα Γκρούεφσκι ότι επέλεξε να οδηγήσει τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο για να επικρατήσει στη χώρα του. «Κρατάει στα χέρια του την τύχη, κάναμε τα βήματα που μας αναλογούν, είμαστε έτοιμοι για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.
Η ίδια αναφέρθηκε και στους λαθρομετανάστες. Υπογράμμισε ότι η Τουρκία έχει την ευκαιρία να επιλέξει ανάμεσα στην συνεργασία ή την τριβή και καταλόγισε στους γείτονές μας ότι κάποιοι επιλέγουν να μπουν μόνοι τους στη γωνία. «Ευρωπαϊκός τρόπος είναι ο διάλογος, η συνεργασία και η τήρηση των συμφωνιών», κατέληξε με νόημα.
Πάντως, ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το επικείμενο ταξίδι τής υπουργού στην Τουρκία, καθώς, όπως είπε, η ατζέντα των συζητήσεων δεν είναι σαφής.
Σύμφωνα με τις τελευταίες αυτές εξελίξεις, η πολιτική σκηνή της χώρας μας καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου, το οποίο με προσωπική της πλέον ευθύνη η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ντόρα Κούβελου – Μπακογιάννη, έχει τοποθετήσει με κύριο σκοπό να κρατήσει μακριά από τις εξελίξεις την δημοσιοποίηση της λύσης που προτείνεται στην χώρα μας για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Η περί άλλων λαλίστατη κυρία Κούβελου – Μπακογιάννη γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της ακόμη και την επιτροπή Εξωτερικών και άμυνας του κοινοβουλίου και ασκεί πλέον με τον πλέον φασίζοντα τρόπο την εξωτερική πολιτική της χώρας, αποφασίζοντας προφανέστατα η ίδια για την πορεία αλλά και για το περιεχόμενο των συνομιλιών και των συμφωνιών με τον Νίμιτς και τον Γκρούεφσκι.
Δεν έχει το πολιτικό σθένος, η κυρία Κούβελου – Μπακογιάννη να μιλήσει ανοιχτά και να πει σε ποιο σημείο βρίσκονται οι συνομιλίες, να ενημερώσει για την διαβόητη πρόταση Νίμιτς και να σταθεί επιτέλους μπροστά στις ευθύνες της. Πιθανότατα ψάχνει να βρει εκείνον τον υπάλληλο του υπουργείου της στον οποίο θα μπορέσει να «ρίξει» τις ευθύνες της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων και των δυσάρεστων αποτελεσμάτων που αυτές επιφέρουν για την χώρα.
Για μία ακόμη φορά η κυρία Κούβελου – Μπακογιάννη, χειριζόμενη εθνικά ζητήματα με την ιδιόμορφη αντίληψη που την διακατέχει (συμπεριφέρεται σαν να διαχειρίζεται τα χωράφια του πατέρα της, αν και πιστεύουμε πως σε μία τέτοια περίπτωση θα ήταν σκληρή και θα απαιτούσε να πάρει και όχι να δώσει…) έχει προχωρήσει σε άγνωστες συμφωνίες και συνδιαλέγεται κάτω από άγνωστους όρους και προτάσεις!!! Πόσο δημοκρατικό μπορεί να είναι κάτι τέτοιο; Η απάντηση που δίνεται είναι πως «η εξωτερική πολιτική της χώρας ασκείται με συνέπεια και σοβαρότητα και χωρίς την δημοσιοποίηση των όποιων συζητήσεων προκειμένου να μην δημιουργηθούν παρερμηνείες ή κωλύματα στο έργο των διπλωματών…». Έχουν άραγε ποτέ σκεφθεί εκεί στο ΥΠΕΞ πως μπορεί κάλλιστα οι παρερμηνείες να βρίσκονται στα δικά τους μυαλά; Έχουν άραγε σκεφθεί εάν εκφράζουν την βούληση των Ελλήνων πολιτών μέσα από τις συγκεκριμένες ενέργειές τους και την άσκηση αυτού του είδους της «μαύρης» και «υπόγειας πολιτικής»; Εάν ο νόμος δίνει το δικαίωμα στην κυρία Κούβελου – Μπακογιάννη να λειτουργεί κρυφά και να μην ενημερώνει τόσο το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τις αρμόδιες επιτροπές του όσο και τον Ελληνικό λαό, μήπως θα έπρεπε να ελέγξουμε το νόμο αλλά ταυτόχρονα και τον σεβασμό προς την Ελληνική Δημοκρατία, την οποία «επαγγέλλεται» και προφασίζεται η ΥΠΕΞ της Ελλάδας, προκειμένου να προβάλει εκάστοτε το προφίλ της αλλά και άλλοτε να κρύψει τα ατοπήματά της; Μήπως θα πρέπει να απαιτηθεί επιτέλους περισσότερος σεβασμός προς τους πολίτες της χώρας, οι οποίοι έχουν καταθέσει την άποψη και τις θέσεις τους για το συγκεκριμένο ζήτημα της μαζικής κλοπής που επιχειρούν τα Σκόπια εις βάρος της Ελλάδας;
Πώς είναι δυνατόν, μία δημοκρατική υπουργός να ενεργεί κρυφά, αποφεύγοντας να ενημερώσει για το έργο ή και τα προβλήματα του υπουργείου της, ενώ την ίδια στιγμή είναι λαλίστατη για τα έργα και τα προβλήματα άλλων υπουργείων;
Επειδή η σοβαρότητα από αυτή τη χώρα έχει εκλείψει και η αστειότητα καθώς και η ανευθυνότητα βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους, μήπως θα έπρεπε να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε για ρόλους, για δράσεις, για σκοπιμότητες ή ακόμη και για προσυμφωνηθέντα, που λειτουργούν, επιδρούν και χειρίζονται την Ελληνική πολιτική σκηνή και κυρίως την σημερινή κυβέρνηση της χώρας; Μήπως θα πρέπει τελικά να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε για το αν τελικά οι «εκπρόσωποι» της χώρας, εκπροσωπούν την Ελλάδα και τους πολίτες της ή μήπως τους πολίτες κάποιας άλλης χώρας;
Δεν μπορώ, φυσικά, να γνωρίζω τα σχέδια της κυρίας Κούβελου – Μπακογιάννη, αλλά πολύ θα ήθελα να γνωρίζω εάν έχει μόνο μία υπηκοότητα. Και εάν είναι πολίτης και άλλης χώρας, θα ήθελα πάρα πολύ να γνωρίζω ποια χώρα είναι αυτή…! Σε μία τέτοια περίπτωση (εάν ισχύει…) θα ήθελα να τεθεί θέμα αντικειμενικότητας και υποκειμενικότητας αντιπροσώπευσης της χώρας μας στα διεθνή φόρα, καθώς επίσης και θέμα – απαίτηση αποποίησης των πλεοναζόντων υπηκοοτήτων…
Τέλος, θα ήθελα να θυμίσω στην κυρία Κούβελου – Μπακογιάννη, πως «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να το δείχνει…» Μία μικρή αντιστροφή στην ρήση είναι καλύτερη, αλλά έχω την εντύπωση πως όλοι μας «πιάσαμε» το νόημα…
Τέλος, θα πρέπει να κατανοήσει η κυρία Κούβελου – Μπακογιάννη πως οι ευθύνες των ό,ποιων εξελίξεων σε ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος βαρύνουν την ίδια και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με οποιεσδήποτε αναγωγές στο παρελθόν. Οι σημαντικές εξελίξεις έχουνε γίνει κατά τη διάρκεια της δικής της θητείας στο υπουργείο Εξωτερικών και οφείλει να αποδεχθεί κάποια στιγμή την ανικανότητά της (εκεί που έχουμε φτάσει, ελπίζουμε να πρόκειται περί ανικανότητας…) και να τολμήσει επιτέλους να υποβάλει την παραίτησή της, τόσο από το υπουργείο Εξωτερικών όσο και από την πολιτική ζωή της χώρας, οριστικά και αμετάκλητα…
Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Το παρόν κείμενο δανείσθηκε δημοσιογραφικά στοιχεία από την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Επίσης, η μη εμπλοκή της Ελλάδας στην φυλάκιση του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς, αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα αγνωμοσύνης προς τον φιλέλληνα που έχει φυλακίσει ο φασίστας Γκρούεφσκι, επειδή κατέρριπτε τις ανοησίες του "Μακεδονισμού". Η κυρία Κούβελου - Μπακογιάννη δείχνει πως δεν καλύπτει τον φιλελληνισμό και προφανώς δεν πρόκειται να καλύψει Έλληνες πολίτες που στο μέλλον θα βρεθούν στα νύχια φασιστοειδών...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Μια νέα μεγάλη απευλευθέρωση για την Ελλάδα θα είναι η παρείτηση - εξαφάνιση της ντόροθυ τζοκόντα από αυτό το υπουργείο, κάτι πρέπει να κάνουμε το ταχύτερο, θα μας ξεφτυλίσει τελείως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οποτε πλεον διαβαζω ειδησεις που αφορουν αυτην την "κυρια" αρχιζω και καταλαβαινω οτι ισως ειναι πρακτορας των Αμερικανων.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πωπω τι μπάζο, τι κακάσχημη ειναι αυτή Ντόρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχουν 2 πατριώτες από τους 151 που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση να τη ρίξουν για να μην υπογραφή η προδοσία;
    Τί όνομα θ' αφήσουν; Δεν ντρέπονται τα παιδιά τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πίστεψέ με αυτοί οι δύο θα ψηφίζονταν ισόβια βουλευτές από το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων τους! Αλλά δεν μπορούν να αντιληφθούν τα μακροπρόθεσμα οφέλη μιας τέτοιας ενέργειας, γι΄αυτό και δε βρίσκονται κάποιοι να τολμούν να διαχωρίσουν τη θέση τους!
    Κρίμα για τη Μακεδονία μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]