Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λόγος περί... πατριωτισμού

Θέλει απόδειξη ο πατριωτισμός;

Πριν μερικές μέρες παρακολουθούσα μια "ενημερωτική" εκπομπή πολιτικού περιεχομένου ενός "μεγάλου" καναλιού. Καλεσμένοι κάποιοι επαΐοντες δημοσιογράφοι και βουλευτές εκπρόσωποι των κομμάτων. Ως συνήθως η κουβέντα άναψε όταν ένας εκ των βουλευτών ανέφερε την λέξη πατριωτισμός, οι υπόλοιποι εξεγέρθηκαν και μάλιστα ο εκπρόσωπος
αριστερής πτέρυγας του κοινοβουλίου κουνώντας επιδεικτικά το δάχτυλο ενοχλημένος φώναξε το συνηθισμένο "δεν είσθε και περισσότερο πατριώτης από εμάς...".
Η σκηνή αυτή που έχει επαναληφθεί πολλές φορές ακόμα και μέσα στο κοινοβούλιο προκαλώντας μάλλον γέλιο αλλά και προβληματισμό για το πως εννοούν κάποιοι,αν εννοούν τον πατριωτισμό.
Πατρίδα δεν είναι μόνο το εθνικό έδαφος,το οποίο έχει σήμερα εγκαταλειφθεί στην τύχη του,αλλά και ο δεσμός που συνδέει το σύνολο των ομοεθνών ανθρώπων που κατοικούν μέσα και έξω από αυτό. Είναι η συναίσθηση της κοινής καταγωγής,των κοινών αγώνων και των ελπίδων ή των φόβων για το παρόν και το μέλλον. Είναι ο αναπόσπαστος από τους αιώνες δεσμός που μας συνδέει με κοινά ήθη και έθιμα,κοινές παραδόσεις και ιδανικά.
"Πατρίδα σαν τον ήλιο σου, ήλιος αλλού δεν λάμπει..." έγραψε ο Λορέντζος Μαβίλης.
Ας μιλήσουμε ειλικρινά και ας αναρωτηθούμε αν πράγματι κάποιοι είναι περισσότερο πατριώτες από κάποιους άλλους. Οταν αρχηγός κόμματος κατά δήλωση του προτιμά την παραχώρηση εθνικού εδάφους προκειμένου να κοιμάται ήσυχος είναι πατριώτης;
Όταν προέδρος της βουλής αποδέχεται την συρίκνωση των Ελληνικών συνόρων αδιαφορώντας για το αίμα που χύθηκε για να αποκτηθούν είναι πατριώτης;
Όταν Μακεδόνες πολιτικοί αδιαφορούν για τον τόπο που γεννήθηκαν και πέθαναν οι πρόγονοι τους ξεπουλώντας τον στους σημερινούς "κομιτατζήδες" είναι πατριώτες;
Όταν εκπρόσωποι των "εργαζομένων" και των μετέπειτα γενειοφόρων ανταρτών που πολέμησαν τον κατακτητή καλούσαν τους Έλληνες σε λιποταξία και ζητούσαν αυτονομία της Θράκης και της Μακεδονίας λόγω μικροκομματικών συμφερόντων είναι πατριώτες; Όταν δήθεν αριστερά κόμματα στρέφουν Έλληνες κατά Ελλήνων ακολουθώντας τυχοδιωκτική και αφελληνιστική πολιτική είναι πατριώτες;
Ας απαντήσουν οι ίδιοι.
Πατριωτισμός δεν είναι μια απλή λέξη εντυπωσιασμού ή πολιτικής εκμετάλλευσης.Είναι κάτι που το αισθάνεσαι σαν καθήκον σαν υποχρέωση προς αυτούς που έφυγαν και αυτούς που θα έρθουν,είναι μια συνέχεια που χιλιάδες έδωσαν την ζωή τους για να υπάρξει προκειμένου οι κύριοι "πατριώτες" μπλε,πράσινοι, κόκκινοι να μπορούν ελεύθερα σήμερα να προπαγανδίζουν την διάλυση του μοναδικού λαού στην Ευρώπη που διέθετε μέχρι χθες 95% εθνική ομοιογένεια.
Οπότε την επόμενη φορά που θα αναρωτηθούν αν κάποιοι από αυτούς είναι περισσότερο πατριώτες ας σκεφθούν τι περιμένει από αυτούς η πατρίδα και μετά το κόμμα τους.
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ποιος είναι ο Πατριώτης???????
    Αυτός που κλέβει το δημόσιο.
    Αυτός που είναι δημόσιος υπάλληλος και δουλεύει τους άλλους που εργάζονται ευσυνείδητα.
    Αυτός που φυλάει κατουρημένες ποδιές για να μπει το τέκνο του στο δημόσιο.
    Αυτός που καταπατά δημόσια γη.
    Αυτός που αντιστάθηκε στη χούντα ,η τουλάχιστον δε βαρούσε παλαμάκια στο πατακό.
    Αυτός που έβαλε γλύψιμο για να μην υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία αυτός,και ο γκέϊ γιος του.
    Αυτός που ενώ είναι ο ίδιος ταλιμπάν π.χ.ιεχωβάδες
    πού έχουν στη κατοχή τους ακίνητη περιουσία απαιτούν να χύσω εγώ το αίμα μου να του την υπερασπίσω.
    Αυτός που ρουφιανεύη καθημερινά και ασύστολα.
    Αυτός που παίρνει τα φακελάκια,γρηγορόσημα ώς νταβατζής του μέλλοντος μας.
    Αυτός που δέν έχει διαβάσει ποτέ του Καστοριά δη,Ραφαιλίδη,Ρίτσο,Σεφέρη,μπορεί να είναι πατριώτης.
    Το μόνο που μας έχει μείνει είναι λίγο φιλότιμο,αλλά όπως φαίνεται θα μας το αντλήσουν ε με το μπουρί τις σόμπας.
    Κουράγιο πατριώτες τουλάχιστον τη ψυχή μας δε θα μπορέσουν να μας τι πάρουν!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πρεπει πλεον οταν μιλαμε για Μακεδονες πολιτικους να τους μετονομασουμε σε "Νοτιομακεδονες" πολιτικους, για να μην μας καταγγειλλουν οι Σκοπιανοι ("Βορειομακεδονες") για δευτερη φορα στο Διεθνες Δικαστηριο της Χαγης!!

    Η παρανοια σε ολο της το μεγαλειο!!!!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]