Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ως θύματα της λαθρομετανάστευσης εμφανίζονται οι Τούρκοι!

Ζητάνε υποστήριξη από την Ευρώπη

Η κυβέρνηση Ερντογάν, ενοχλημένη από την αρνητική αναφορά στην Τουρκία στο θέμα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, στο πρόσφατο Συμβούλιο Κορυφής στις Βρυξέλλες, σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «απαιτεί» να «μοιράσουν το βάρος» η Ε.Ε. και η Τουρκία.
Στη σχετική ανακοίνωση η Αγκυρα επικαλείται τη γεωγραφική θέση της και τη γειτνίασή της «με ασταθείς περιοχές του κόσμου», για να διαβεβαιώσει ότι «συνεχίζει αποφασιστικά τον αγώνα της» για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Εκφράζει ακόμα την «ενόχλησή της» από τη στάση των 27 απέναντι «σε μια υποψήφια χώρα με εν εξελίξει ενταξιακές διαπραγματεύσεις» διότι «... η αναφορά που έγινε στην Τουρκία (σ.σ. στο Συμβούλιο Κορυφής) απέχει πολύ από το να απηχεί αυτή την εταιρική προσέγγιση(!!!).
Και για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία για το πώς εννοεί «την εταιρική σχέση» στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, η Αγκυρα απαιτεί «την υποστήριξη από τους ευρωπαϊκούς εταίρους με την έννοια του διαμοιρασμού του βάρους, στο οποίο οδηγεί η λαθραία μετανάστευση...».
Σημειώνεται ότι στην ίδια ανακοίνωση ουδέν αναφέρεται, φυσικά, στην υποχρέωση της Τουρκίας να εφαρμόσει τη Συμφωνία επανεισδοχής λαθρομεταναστών, που έχει υπογράψει με την Ελλάδα από το 2001 και ουδέποτε έχει εφαρμόσει, με αποτέλεσμα να βρίσκονται ήδη σε ελληνικό έδαφος 140.000 λαθρομετανάστες που δεν επαναπροωθούνται. Το θέμα της λαθρομετανάστευσης αναμένεται να συζητηθεί κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας το Σαββατοκύριακο, στο περιθώριο της υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα.
Η συνάντηση αυτή αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς η κ. Μπακογιάννη σε συνεντεύξεις της σε ξένα πρακτορεία σηκώνει τους τόνους της ελληνικής δυσφορίας απέναντι στην Αγκυρα, λόγω των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Απο τη στιγμη που οι Τουρκοι θεωρουν το μισο Αιγαιο τουρκικο,τοτε ειναι απολυτως φυσιολογικο να αισθανονται και αυτοι θυματα της λαθρομεταναστευσης, διοτι υποτιθεται πως οταν στελνουν τους λαθρομεταναστες πακετο σε νησια του Αν. Αιγαιου, τοτε θιγονται "τουρκικα" ζωτικα συμφεροντα.Οποτε το ερωτημα που προκυπτει ειναι, πως ειναι δυνατον να τοποθετουμε(εμεις οι Τουρκοι )λαθρομεταναστες σε "τουρκικο" εδαφος και εσεις οι Ευρωπαιοι να ζητατε κα τα ρεστα???

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]