Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Κούβελου - Μπακογιάννη ενημέρωσε τον Νταβούτογλου για τους λαθρομετανάστες κι αυτός απάντησε…

"Πρέπει να ανοίξουμε διάλογο…"

Υπερήφανη αισθάνεται μετά το κλείσιμο των εργασιών της άτυπης συνόδου του ΟΑΣΕ, που έγινε στην Κέρκυρα, η υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη – Κούβελου. Υπερήφανη που μπόρεσε να ξοδέψει άγνωστο ποσό χρημάτων (από την τσέπη του Ελληνικού λαού), χωρίς να αποκομίσει ΟΥΤΕ ένα όφελος σε ζητήματα τα οποία άπτονται του άμεσου ενδιαφέροντος της χώρας μας.
Υπέροχη σαν οικοδέσποινα, περιέφερε τον πρωθυπουργό της χώρας ο οποίος την ακολουθούσε και έδειχνε αρκετά αμήχανος για το «πανηγύρι» στο οποίο μεταφέρθηκε για να τιμήσει κι αυτός με τη σειρά του την «σπουδαία πολιτικό» (ενσυνείδητα δεν αναφέρω εθνικότητα, γιατί προσωπικά θεωρώ ότι η εθνικότητα της κυρίας αυτής μου είναι άγνωστη, ασχέτως με την ό,ποια αναγραφή γίνεται στην ταυτότητά της).
Σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό της, κύριο Νταβούτογλου, η κυρία Μπακογιάννη έθεσε τα θέματα που άπτονται των προκλήσεων της Άγκυρας σε Αιγαίο και Θράκη, αλλά και το επίσης «φλέγον» ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και του ρόλου της Τουρκίας σε αυτό. Δηλαδή, του ανέφερε τις Διεθνείς Συνθήκες τις οποίες η Τουρκία θα πρέπει να θέσει σε εφαρμογή και να περάσει και στην πρακτική και να μην μένει άλλο στην θεωρητική αποδοχή τους. Ο κύριος Νταβούτογλου, χωρίς καν να σκεφτεί την απάντηση που θα έδινε, στράφηκε προς την κυρία Κούβελου-Μπακογιάννη και της είπε: «Πράγματι πρέπει να ανοίξουμε έναν κύκλο συζητήσεων και διαλόγου…»!!!
Αλήθεια, προς τι να γίνουν συζητήσεις; Για τα νησιά του Αιγαίου, για τα εναέρια και θαλάσσια σύνορα της χώρας μας; Μήπως για τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης; Μήπως ο κύριος Νταβούτογλου θέλει να συζητήσει τα θέματα της ΑΟΖ ή για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου σε πετρέλαιο του Αιγαίου;
Η ακαδημαϊκή προσέγγιση που έγινε εκ μέρους της υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας ήταν σαφέστατο πως θα έπαιρνε μία απάντηση η οποία θα δημιουργούσε «κλίμα» σχεδιασμένο από την Άγκυρα. Έτσι, ούτε λίγο, ούτε πολύ, η κυρία Κούβελου – Μπακογιάννη αποδέχθηκε πως ανοίγει ένας κύκλος συζητήσεων για τους λαθρομετανάστες (τους οποίους αποδεδειγμένα η Τουρκία βοηθά για να μεταφέρονται στην Ελλάδα –δεν πρέπει να ξεχνάμε τις φωτογραφήσεις αλλά και τις βιντεοσκοπήσεις Τουρκικών λιμενικών σκαφών που μετέφεραν λαθρομετανάστες προς την χώρα μας), αλλά και για το Αιγαίο, στο οποίο οι παραβιάσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και οδηγούν σε υψηλά επίπεδα έντασης, χωρίς να δείχνει η Τουρκία καμία διάθεση να σταματήσει να προκαλεί, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.
Φυσικά, η κυρία Κούβελου – Μπακογιάννη δεν τόλμησε να μιλήσει σε σκληρή γλώσσα στον «Κίσσινγκερ της Τουρκίας», τον κύριο Αχμέτ Νταβούτογλου και το μόνο που κατάφερε ήταν να προσθέσει νέα θέματα προς συζήτηση στην ήδη υπάρχουσα ατζέντα των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών. Να θυμίσω στο σημείο αυτό πως η Τουρκία παρενοχλεί σκάφη αλλά και αεροπλάνα που περνούν από συγκεκριμένα σημεία τα οποία ανήκουν στην Ελλάδα, ισχυριζόμενη πως κάνουν απαγορευμένη διέλευση μέσα από Τουρκικές περιοχές, αλλά και ανοιχτά θεωρεί Ελληνικά νησιά ως δικά της τα οποία εποικίζει η Ελλάδα!!!
Δεν ξέρω αν θα πρέπει να δοθούν στην κυρία Κούβελου – Μπακογιάννη βραβεία για την εθνική της πολιτική (τίνος κράτους;), αλλά και στον υπερήφανο Έλληνα Μακεδόνα πρωθυπουργό, ο οποίος έδειξε πως άγεται και φέρεται από την «οικοδέσποινα» της Κέρκυρας και υφισταμένη του, υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας. Το θέμα διαλόγου που κατάφερε με τόση ανικανότητα να δημιουργήσει η Ελληνική κυβέρνηση, αποτελεί παταγώδη αποτυχία, παρόλο που τα ΜΜΕ της χώρας κραυγάζουν για την επιτυχία της άτυπης συνόδου του ΟΑΣΕ (κάτι τέτοιες στιγμές θυμάμαι τον αείμνηστο άνθρωπο Σπύρο Καλογήρου σε μία από τις υπέροχες ερμηνείες του: «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη…»)
Αυτή είναι η υπερήφανη εξωτερική πολιτική της χώρας, μίας χώρας που έχει κηρύξει πτώχευση σε ικανούς πολιτικούς. Αυτό είναι το απαύγασμα της ανικανότητας, ανεπανάληπτης, που σίγουρα θα διδάσκεται από τούδε και στο εξής σε όλα τα Πανεπιστήμια Πολιτικών Επιστημών σαν παράδειγμα αποφυγής ενός ολέθριου λάθους τακτικής και πρακτικής εφαρμογής πολιτικών ή διπλωματικών τοποθετήσεων…
Εύγε, λοιπόν, στους ανίκανους και άκρως επικίνδυνους «άρχοντες» της χώρας μας… επειδή κατάφεραν και έστρωσαν το χαλί στις τουρκικές επιδιώξεις πραγματοποιώντας το «πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι»…
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Αμφιβάλω αν η κα Μητσοτάκη εξυπηρετεί
    τα συμφέροντα της Ελλάδας ή τα στενά
    οικογενειακά της συμφέροντα.

    Τόσο απλά...δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως αυτά που σας λένε να πείτε τα ελληνικά ΜΜΕ δεν είναι αλήθεια... δείτε τι λένεοι Τούρκοι ότι είπε για τη λαθρομετανάστευση:

    http://taxalia.blogspot.com/2009/06/blog-post_936.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αλλαγή δηλώσεων έγινε στην Τουρκία, μετά την επιστροφή του Νταβούτογλου στην Άγκυρα. Το διπλό πρόσωπο στην πολιτική που ασκεί η Τουρκία δεν είναι κάτι καινούργιο, όταν μάλιστα σε αυτό βασίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η τουρκική εξωτερική πολιτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]