Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αντεπίθεση Μπασπούγ στον Ερντογάν

Μας κάνουν ψυχολογικό πόλεμο...

Ένταση που αρχίζει και παίρνει διαστάσεις πολιτικής κρίσης επικρατεί στην Τουρκία, πράγμα που επιβεβαιώθηκε και με τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος έκανε λόγο για «ασύμμετρο ψυχολογικό πόλεμο» εναντίον του Στρατού, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι είναι δυσαρεστημένος από τη στάση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο στρατηγός Ιλκέρ Μπάσμπουγ έδωσε τη συνέντευξη με αποκλειστικό αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω από το έγγραφο που δημοσίευσε στις 12 Ιουνίου τουρκική εφημερίδα, στο οποίο πλοίαρχος του πολεμικού ναυτικού φέρεται να υπογράφει σχέδιο εξουδετέρωσης της κυβέρνησης και του αρχηγού του ισχυρού θρησκευτικού τάγματος, Φετχουλάχ Γκιουλέν. Η στρατιωτική εισαγγελία, μετά την έρευνα που έκανε, ανακοίνωσε ότι δεν συντρέχει λόγος για προανάκριση, αφού διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω έγγραφο δεν συντάχθηκε στο γενικό επιτελείο.
Ξανά έρευνα...
Ο Μπάσμπουγ χθες υπογράμμισε ότι «δεν είναι τελεσίδικη η απόφαση» της στρατιωτικής εισαγγελίας. «Η έρευνα μπορεί να αρχίσει και πάλι, εάν υπάρξουν νέα στοιχεία, πληροφορίες ή ενδείξεις σχετικές με το αν το έγγραφο είναι αληθινό», είπε και πρόσθεσε: «Αυτό ισχύει εάν δεν υπάρξει αλλαγή στους όρους της έρευνας. Για παράδειγμα, μπορεί να προκύψει θέμα κοινής δράσης, δηλαδή να υπάρχει σύμπραξη στρατιωτικών με πολιτικούς. Στην περίπτωση αυτή θα είναι διαφορετικό και το δικαστήριο που θα αναλάβει». Πράγμα που σημαίνει ότι στην περίπτωση αυτή θα τεθεί θέμα πολιτικού και όχι στρατιωτικού δικαστηρίου.
Η φθορά του Στρατού
Πάντως ο Μπάσμπουγ υπογράμμισε ότι «η υπεράσπιση του ενιαίου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και οι άδικες κατηγορίες και προσπάθειες φθοράς τους δεν είναι μόνο πρόβλημα των ενόπλων δυνάμεων αλλά είναι και πρόβλημα επιβίωσης της χώρας» και ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα θέσουν το θέμα στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που θα συνεδριάσει την προσεχή Τρίτη.
Ερωτηθείς για το αν αισθάνθηκε ντροπή όταν ο Τούρκος πρωθυπουργός μερικές μέρες μετά το δημοσίευμα περί εγγράφου «καταφέρθηκε εναντίον των ενόπλων δυνάμεων, δίχως να υπάρχει τεκμηρίωση», ο στρατηγός αρκέστηκε στην απάντηση ότι μετέφερε στον Ερντογάν τις απόψεις του.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]