Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν έρχεται ο Ερντογάν στην Αθήνα!

Ακύρωση λόγω προβλήματος… υγείας!

Κυκλοφόρησε η είδηση πως ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ενημέρωσε σήμερα το πρωί τον Έλληνα ομόλογό του πως δεν θα μπορέσει να έρθει στην Αθήνα για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, λόγω… ξαφνικής ασθένειας!
Φυσικά, δεν είμαστε σε εκείνη την εποχή, που οι ηγέτες των δύο χωρών αντάλλασσαν δώρα μεταξύ τους και έλπιζαν ειλικρινώς (ποιος από τους δύο άραγε;) σε μία νέα εποχή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μία εποχή που θα γινόταν η μεγάλη ιστορική υπέρβαση, που θα έφερνε την προσωπική τους σφραγίδα, στις σχέσεις των δύο λαών…
Όνειρα και ελπίδες φρούδες αποδείχτηκαν όλα αυτά και χαμένο πήγε και το κομπολόι που είχε χαρίσει στο Σαράγεβο ο Καραμανλής στον «κουμπάρο» του, Ταγίπ Ερντογάν… Έτσι, η ξαφνική ασθένεια του Τούρκου πρωθυπουργού, δείχνει να βολεύει και τις δύο πλευρές, που απαλλάσσονται από την επικινδυνότητα της μεταξύ τους συνάντησης…
Και πως άλλωστε να έρθει ο Ταγίπ, όταν έχει να σκεφθεί τις διαφορές που έχουν προκύψει, αλλά και αυτές που δεν γεφυρώθηκαν ποτέ μεταξύ των δύο χωρών…;
Ο Τούρκος πρωθυπουργός θέλει να περάσει τον κάβο του Δεκεμβρίου (όταν η Ε.Ε. θα αξιολογήσει τις ενταξιακές προσπάθειες της χώρας του) χωρίς να επεκταθεί η τελωνειακή σύνδεση στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Θέλει να λυθεί το Κυπριακό χωρίς η Αγκυρα να απεμπολήσει το επεμβατικό της δικαίωμα και χωρίς να αποσυρθεί ο τουρκικός στρατός. Δέχεται την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης αλλά μόνο αν ικανοποιηθούν οι τουρκικές αξιώσεις στη Θράκη. Θεωρεί ότι τα νησιά που δεν κατονομάζονται ρητώς στις διεθνείς συνθήκες είναι αδιευκρίνιστης κυριαρχίας και προτείνει «κώδικα εναέριας συμπεριφοράς στο Αιγαίο» ο οποίος θίγει επί της ουσίας εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Αισθάνεται ηγέτης ολόκληρου του μουσουλμανικού κόσμου και συμπεριφέρεται ως προστάτης των Σκοπίων υπερασπιζόμενος τα συμφέροντά τους σε βάρος της Ελλάδας.
Αποφεύγοντας, λοιπόν, μία πιθανή λεκτική σύγκρουση και προσφέροντας στον εαυτό του την δυνατότητα να αποφευχθούν προβλήματα στο εσωτερικό της Τουρκίας αλλά και πιθανά προβλήματα με την Μεγάλη Βρετανία… Ο κύριος Ερντογάν διάλεξε να λάμψει δια της απουσίας του, στερώντας από τον Έλληνα πρωθυπουργό την δυνατότητα πιθανής εκμετάλλευσης αυτής της επίσκεψης, με σκοπό την προώθηση της προσωπικής του εικόνα (π.χ. με κατάθεση στεφάνου σε κάποιο Ελληνικό μνημείο, με δηλώσεις του Ερντογάν για επαναπατρισμό των Ελγινείων μαρμάρων κ.α.).
Ακόμη και με την αναβολή μίας απλής (και πολυδιαφημισμένης) επίσκεψης, ο Ερντογάν κατάφερε να κερδίσει πολιτικά και να βγει αλώβητος από την «υποχρέωση», χωρίς να αναγκαστεί να κάνει δηλώσεις και κυρίως χωρίς να συγκρουστεί με κανέναν…
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΣΥΓΧΩΡΕΙΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΟΡΓΗ…

    Ο εθνικά περήφανος πρωθυπουργός μας καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι στα εγκαίνια του μουσείου της Ακρόπολης…
    Τι κι αν τον …έκλασε ο Ερντογάν και προτίμησε να μιλήσει σε κομματική συγκέντρωση στη Σμύρνη…
    Τι κι αν γελάει μαζί μας ο Μιλόσοσκι αποκαλώντας μας … «φυσιολογική χώρα» αφού θα προσγειωθεί ως …Μακεδών στην Κέρκυρα…
    Τι κι αν οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο…

    Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


    Αυτός καμαρώνει….

    Καμαρώνει και χαμογελά…

    Καμαρώνει και χαμογελά γιατί ξεπούλησαν τα πάντα…

    Πως το αντέχουμε αυτό μωρέ???

    Τέτοιες στιγμές που οι προσκυνημένοι με το χαμόγελό τους προκαλούν τη συνείδησή μας….

    Πρέπει το αεροδρόμιο της Κέρκυρας να ξηλωθεί…
    Μαζί μ αυτό να ξηλωθεί κι ολόκληρη η Αθήνα…

    Αυτή που καμαρώνουν την ώρα που οι αντίπαλοι μας λοιδωρούν, πρέπει να φύγουν νύχτα από τη χώρα…

    ΑΙΣΧΟΣ….

    ΝΤΡΟΠΗ…

    ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

    ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ BLOGS ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.

    Η 27η ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακαρι ο,τι γινεται αυτην την στιγμη στην Αθηνα με τα μνημεια του Παρθενωνα να πραγματοποιηθει αναλογως στην Μακεδονια και στην Θρακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]