Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο υπουργός Εξωτερικών της κατεχόμενης Κύπρου δήλωσε: «Δεν θα μείνουμε πολύ στις συνομιλίες»

Υπάρχει και άλλη λύση για τους Τουρκοκύπριους!

Ο παράνομος υπουργός Εξωτερικών της κατεχόμενης Βόρειας Κύπρου, Χουσεΐν Όζγκιουνγκιουν (Hüseyin Özgüngün), δήλωσε ότι παρά τις αρνητικότητες οι Τουρκοκύπριοι μετέχουν στις συνομιλίες με όλη τους την καλή θέληση αλλά δεν θα παραμείνουν επ' αόριστον στο τραπέζι.
"Ο τουρκοκυπριακός λαός έχει και άλλες επιλογές" είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Ο επικεφαλής της διπλωματίας της νέας κυβέρνησης που συγκροτήθηκε στην κατεχόμενη Κύπρο, αξιολόγησε με συνέντευξη τύπου τις επαφές που είχε στην Άγκυρα.
Ο Όζγκιουνγκιουν εξήρε τη σημασία του ορισμού χρονοδιαγράμματος στη διαδικασία των συνομιλιών αναφέροντας ωστόσο το εξής:
"Ναι είμαστε έτοιμοι για συμβιβασμό αλλά αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι μέχρι τέλους".
Ο ΥΠΕΞ του κατεχόμενου τμήματος της Βόρειας Κύπρου ανακοίνωσε ότι δεν επιτεύχθηκε συμφωνία στο 80% των θεμάτων συζήτησης και απαρίθμησε τις κόκκινες γραμμές ως ανόθευτη διζωνικότητα, πολιτική ισότητα των δύο λαών και συνέχεια του δικαιώματος εγγύησης της Τουρκίας χωρίς αλλαγές.
Σε σχέση με το άνοιγμα της πύλης Λιμνίτη, είπε ότι δεν αληθεύουν οι ισχυρισμοί του Δημήτρη Χριστόφια υπογραμμίζοντας πως η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι πρόθυμη στο θέμα αυτό. "Η ελληνοκυπριακή πλευρά εκμεταλλεύεται και αυτό το ζήτημα για να δυσκολέψει τη διαδικασία των συνομιλιών" πρόσθεσε ο Τουρκοκύπριος υπουργός.
Έτσι, σύμφωνα με τις τελευταίες αυτές δηλώσεις, ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με την πρόοδο αλλά και με την συνέχεια των συνομιλιών και γίνεται πλέον διάφανη η πλήρης αποτυχία της πολιτικής εμπιστοσύνης που επέδειξε ο Κύπριος Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας προς τον ομόλογό του κύριο Ταλάτ.
Οι δηλώσεις του κυρίου Όζγκιουνγκιουν είναι απολύτως διαυγείς και δείχνουν την αδιαλλαξία που υπάρχει από την πλευρά των «Τουρκοκυπρίων». Αδιαλλαξία που οφείλεται κύρια στο γεγονός πως δεν επιθυμούν να κατανοήσουν το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται, αλλά αντίθετα, δηλώνουν μέσω του Όζγκιουνγκιουν πως «υπάρχουν και άλλες λύσεις», σημαίνοντας τον συναγερμό σε πολιτικό επίπεδο στην Ελληνοκυπριακή πλευρά.
Ενώ η δήλωση αυτή έχει να κάνει σαφέστατα με προσχώρηση της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου στην Τουρκία, η «απειλή» της αποχώρησης από τις συνομιλίες είναι μία κίνηση στρατηγικής που πρέπει να έχει σχεδιαστεί πριν από χρόνια, όταν διέβλεπαν οι ηγέτες των τουρκοκυπρίων και οι στρατηγοί της Άγκυρας πως θα συρθούν σε μία διαδικασία από την οποία θα χάσουν πολλά περισσότερα από όσα ήταν διατεθειμένοι να παραδώσουν στον Ελληνοκυπριακό λαό…
Οι Τουρκοκύπριοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως εάν αποσυρθούν από τις συνομιλίες, θα αναγκαστεί, από τον διεθνή παράγοντα, η κυβέρνηση του κυρίου Χριστόφια να κάνει σημαντικές παραχωρήσεις ως δείγμα καλής θέλησης, από την πλευρά της, για την συνέχιση των συνομιλιών.
Ο Τουρκοκύπριος παράνομος υπουργός Εξωτερικών καταφέρνει να δημιουργήσει ένα πρώτο, αλλά σημαντικό ρήγμα στην προοπτική συνέχισης των συνομιλιών με υπαιτιότητα του κυρίου Χριστόφια, αλλά την ίδια στιγμή «καρφώνει» τον Κύπριο πρόεδρο δηλώνοντας την μεγάλη απόσταση που υπάρχει στις απόψεις των δύο πλευρών.
Πώς σκοπεύει να διαχειριστεί τον ελιγμό, που διακρίνεται στον ορίζοντα, των Τουρκοκυπρίων η πλευρά Χριστόφια; Θα προχωρήσει σε νέες παραχωρήσεις και αν ναι, ποιες θα είναι αυτές;
Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί πως ποτέ ο κύριος Όζγκιουνγκιουν δεν θα προχωρούσε σε αυτές τις προκλητικότατες δηλώσεις, αγνοώντας και τις προθέσεις του διεθνούς παράγοντα που επιθυμεί «σύντομη λύση», εάν δεν είχε τις πλάτες της Άγκυρας και συγκεκριμένα των στρατοκρατών, αλλά και του βαθέως κράτους και της Εργκένεκον (είναι γνωστές οι άριστες σχέσεις όλων αυτών με την Τουρκοκυπριακή πλευρά)
Εν αναμονή των εξελίξεων καλό θα ήταν ο κύριος Χριστόφιας να προχωρήσει πρώτος, αιφνιδιάζοντας την πλευρά Ταλάτ, από τις συνομιλίες, καταγγέλοντας την αδιαλλαξία αλλά και την ανειλικρινή διάθεση των Τουρκοκυπρίων για ειρηνική και δίκαιη λύση του Κυπριακού. Δυστυχώς, οι επιλογές Χριστόφια, έχουν τοποθετήσει το θύμα να συζητά με τον θύτη πόσα ακόμη θα αρπάξει, με βάση κοινή συμφωνία μεταξύ των δύο… Οξύμωρο, μπορεί να είναι, αλλά μεγαλύτερη πρωτοτυπία παράδοσης των δικαίων που πηγάζουν από διεθνή ψηφίσματα καταγγελιών της Τουρκικής θηριωδίας, δεν μπορούσε να υπάρξει από κανέναν… εκτός από τον κύριο Χριστόφια!
Καλό θα ήταν στην πρώτη παράγραφο το κειμένου συμφωνίας, ο κύριος Χριστόφιας να αναγράφει πως παραδίδει πρώτος (ως πρώτος πολίτης) ολόκληρη την προσωπική του περιουσία στα χέρια του κατακτητή, του φονιά, του βιαστή, του εγκληματία που συνεχίζει να βρωμίζει με την παρουσία του το νησί της Αφροδίτης. Αφού παραδώσει ολόκληρη την περιουσία του ο κύριος Χριστόφιας στον κύριο Ταλάτ, να μην ξεχάσει να ζητήσει και συγνώμη για το κακό που έκανε και που καθυστέρησε τόσο πολύ την πολιτική κατοχή της Κύπρου από τους Τούρκους…
Ο κύριος Όζγκιουνγκιουν έδειξε τα δόντια του. Ο κύριος Χριστόφιας μένει να αποφασίσει εάν θα βάλει τον Ελληνισμό της Κύπρου στο στόμα του λύκου…
Κωνσταντίνος



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. θα πρεπει Κωνσταντινε να εισαι λιγο προσεκτικος στις διατυπωσεις των κειμενων σου και να μην αντιγραφεις τα κειμενα απο το BRT παρανομο Μπαιράκ. Η ΠΥΛΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ '' γεσιρλιρμακ''ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟΠΩΝΥΜΙΟ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ Ο ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΤΟ 1975 ειναι το οδοΦραγμα του Ελληνικου ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1974 Χωριου ΛΙΜΝΙΤΗΣ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤAI OYTE NA MAΣ ΤΟ ΥΠΕΥΘΥΜΙΖΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΑΣ TO ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΨΕΥΔΟΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΚΕΤΟ. ΜΗΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΘΕΛΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα από όλα, να ευχαριστήσω για την παρατήρηση διόρθωσης που μου έγινε. Και ευχαριστώ θερμά γιατί έτσι τώρα γνωρίζω για ποια πύλη-πέρασμα γινόταν η αναφορά. Να με συγχωρείς επειδή ως Ελλαδίτης δεν γνωρίζω τα τοπονύμια και την αντιστοίχιση που τους έγινε από τον σφαγέα Ντενκτάς. Αλλά και αυτή η (κατά λάθος) υπενθύμιση, ίσως είναι ικανή να ξυπνήσει τις μνήμες εκείνων που έχουν ξεχάσει και που έχουν βολευτεί... Και πάλι ζητώ συγνώμη, ευελπιστώντας στην κατανόηση. Όσον αφορά την είδηση, έγινε αντιγραφή της και μόνο αυτό, αλλά το σκεπτικό που αναπτύσσεται ουδεμία σχέση έχει με τουρκική προπαγάνδα... Να είσαι καλά και καλή σου ημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]