Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κουκουλοφόροι κατέστρεψαν τον σέρβερ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Γιατί δεν κάνουν το ίδιο στο Indymedia;

Κουκουλοφόροι κατέστρεψαν τον κεντρικό σέρβερ του ΑΠΘ. Συνεχίζεται η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης, με τους συμμετέχοντες φοιτητές να δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το παραπάνω γεγονός. Βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού.
“Κατέρρευσε” το δίκτυο του ΑΠΘ χθες, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε ομάδα κουκουλοφόρων στο Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου Δεδομένων.
Λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι, περίπου 20 νεαροί, φορώντας κουκούλες, μπήκαν στο κτίριο Βιολογίας, όπου στεγάζεται το κέντρο, σπάζοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τζάμια αλλά και προκαλώντας φθορές στο δίκτυο.
Σύμφωνα με υπαλλήλους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί, οι νεαροί δεν επιτέθηκαν σε κανένα. Το ζήτημα, πάντως, είναι ότι μέσα από τον κεντρικό server, που βρίσκεται στο χώρο, εξυπηρετείται ηλεκτρονικά όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα, γιʼ αυτό και χθες παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα.

Εξάλλου, ο πρύτανης του ΑΠΘ Αναστάσιος Μάνθος ενημέρωσε άμεσα για την κατάσταση τον προϊστάμενο εισαγγελίας Θεσσαλονίκης Δημήτρη Παπαγεωργίου ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρύτανης, Ανδρέας Γιαννακουδάκης ζήτησε προφορικά τη συνδρομή της αστυνομίας, κάτι που στη συνέχεια δεν κρίθηκε απαραίτητο. Την ίδια ώρα, η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ συνεχίζεται με τους συμμετέχοντες φοιτητές να δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το παραπάνω γεγονός.
Στη σημερινή γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιήσουν μετά την απεργιακή κινητοποίηση τα μέλη της πρωτοβουλίας κατάληψης, θα λάβουν αποφάσεις για τη συνέχιση ή όχι του αγώνα τους, που αφορούσε τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στις εργολαβίες. Δεν αποκλείεται η συνέλευση να αποφασίσει τη συνέχιση του αγώνα αλλά με διαφορετική μορφή, μιας και θεωρούν ότι το ζήτημα των ελαστικών σχέσεων εργασίας θα τους απασχολήσει και στο μέλλον.
Ίχνη από γκαζάκια
Υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού βρήκαν χθες καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης πίσω από την Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ σε ανοιχτό χώρο. Με άδεια των πρυτανικών αρχών κλιμάκιο της αστυνομίας μπήκε το μεσημέρι στο πανεπιστήμιο και συγκέντρωσε τα ευρήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μηχανισμό που αποτελούνταν από τέσσερα γκαζάκια, ένα μπιτόνι με βενζίνη και ένα κερί, που είχε εκραγεί ημιτελώς, χωρίς να προκαλέσει καταστροφές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών, ενδεχομένως να έγινε δοκιμή από εμπρηστές, καθώς ο χώρος στον οποίο βρέθηκε δεν ήταν πρόσφορος για την πρόκληση ζημιών. Όταν εντοπίστηκε ο μηχανισμός, ενημερώθηκαν αμέσως οι πρυτανικές αρχές, που ειδοποίησαν με τη σειρά τους την αστυνομία.
Αστυνομικοί έλεγαν χθες πως ο μηχανισμός είναι πανομοιότυπος με αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις με γκαζάκια της περασμένης Δευτέρας στα έξι πολιτικά γραφεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εκτιμάται πως η έκρηξη έγινε τις νυχτερινές ώρες, χωρίς να γίνει αντιληπτή από κανέναν και μόλις χθες εντοπίστηκαν τα υπολείμματα. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να εξεταστούν για ίχνη αποτυπωμάτων.
Συνεχίζονται στο μεταξύ οι έρευνες για τις εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν στο κέντρο της πόλης. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ στο κέντρο και ότι έγινε ανακατανομή στη φύλαξη στόχων. “Οι ομάδες αυτές έχουν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού”, τόνιζαν αξιωματικοί της Ασφάλειας εκφράζοντας φόβους για συνέχιση της δράσης με παρόμοιες εμπρηστικές ενέργειες.
Από Ελληνική Αφύπνιση


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Αυτό είναι το πανεπιστημιακό άσυλο, το ιερό των ιερών που προασπίζουν με νύχια και με δόντια τα αριστερά «προοδευτικά» κόμματα, για να μπορεί να δρα ανενόχλητα η "Μαφία των Κούκου". Τα δε κόμματα «εξουσίας» κάνουν την ΠΑΠΙΑ, ιδιαίτερα η κυβέρνηση, που πετάει το μπαλάκι στα πανεπιστήμια, στη δικαιοσύνη και στον Φούφουτο.

    Τα σπασμένα δεν τα πληρώνουν από την τσέπη τους, ούτε οι αριστεροί πολιτικοί με δεξιές τσέπες, ούτε οι δεξιοί που αλληθωρίζουν αριστερά, ούτε κανείς άλλος «γενναίος» από τη βουλή των τριακοσίων. Τα πληρώνουμε εμείς τα κορόιδα οι «γενναίοι» φορολογούμενοι!

    Επιπλέον ο μόνιμος διεθνής διασυρμός, για την «ακαδημαϊκή» κατάντια μας! Καλή Συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φίλε Leonida,
    το πρόβλημα δεν είναι ο θεσμός του ασύλου. Το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ εφαρμόζεται ο νόμος 1268/82 που προβλέπει ότι ΟΠΟΤΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΔΙΚΗΜΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ (καταστροφή δημόσιας περιουσίας κτλ) Ή ΚΑΤΑ ΖΩΗΣ(βλέπε πέτρες κατά αστυνομικών ή επιθέσεις εναντίον του οποιουδήποτε), η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (Δημόσια Δύναμη όπως αναφέρεται) οφείλει να επεμβαίνει ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ, δηλαδή χωρίς να ζητήσει την άδεια κανενός.
    Απλά οι κυβερνώντες ψάχνουν να βρουνε άλλοθι, προκειμένου να συντηρούνε αυτή την κατάσταση.
    Μόνο ο Σημίτης το στις 18 νοέμβρη 1999 αν θυμάμαι καλά, μετά από έναν απίστευτο χαμό στο Πολυτεχνείο τότε, το πρωι(με τις καμερες απ'εξω, για να μη διαμαρτυρηθεί κανένας για αγριότητες) έδωσε εντολή να μπει η αστυνομία μέσα και μάζεψε μια πεντακοσαρα χουλιγκανς και τους πηγε για εξακριβωση στοιχείων, ώστε να μην είναι πλέον άγνωστοι.
    Ημουν Συγκλητικός δυο χρόνια και σε διαβεβαιώ ότι αυτό το πρόβλημα είναι απλούστατο να λυθεί, αν το ήθελε η οποιαδήποτε κυβέρνηση.
    Όσο για την ακαδημαϊκή κατάντια που λες, θα μου επιτρέψεις να διαφωνώ. ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ είναι η ξεφτίλα της ΠΛΗΡΟΥΣ αδιαφάνειας διαχείρησης των τεραστίων κονδυλίων για τα πανεπιστήμια, ακαδημαϊκή κατάντια είναι ότι αν δεν είσαι κολλητός ενός καθηγητή δεν μπαίνεις το πανεπιστήμιο ούτε με σφαίρες, δεν ανεβαόνεος βαθμίδα αν δεν συμφωνήσουν όλα τα συστήματα εξουσίας μέσα σε μια σχολή, ανεξάρτητα από το έργο σου. Ακαδημαϊκή κατάντια φίλε μου είναι η εκμετάλλευση των φοιτητών ως άμισθων εργαζομένων σε εταιρείες πολυτεχνιτών καθηγητών, σε οδοντιατρεία καθηγητών, σε ρόλους συντακτών επιστημονικών εργασιών και συγγραμάτων για να γεμίζουν τα βιογραφικα και κατ'επέκταση τις τσέπες τους. Ακαδημαϊκή κατάντια φίλε μου είναι ότι για να μπεις σε μεταπτυχιακό σε κάποιες τουλάχιστον σχολές πρέπει σίγουρα να έχεις μέσο και όταν μπεις να σε υποχρεώνουν να πληρώνεις δίδακτρα και να σου δίνουν απόδειξη ότι έκανες ΔΩΡΕΑ !!! στο πανεπιστήμιο, ώστε αυτά τα λεφτά να μην είναι ανιχνεύσιμα. Θες κι άλλα για να σε πείσω ότι το άσυλο και οι βλάκες που τα σπάνε, είναι ένα θέμα ήσσονος σημασίας για την ακαδημαϊκή κατάντια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Δ.Π.,
    Συμφωνώ απόλυτα μ’ αυτά που λες. Οι ανίατοι εγκέφαλοι ανήκουν πρωτίστως στους κυβερνώντες.

    Τα περί ακαδημαϊκής κατάντιας, τα λέει συνεχώς με λεπτομέρειες ο Χ. Γιανναράς, άρθρα του οποίου έχω αναρτήσει.

    Και η κατάντια των πανεπιστημίων μας, μεταξύ άλλων, είναι ένα παραπροϊόν του σάπιου πολιτικού συστήματος-διακυβέρνησης, που δομήθηκε από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και έχει διαβρώσει τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]