Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο φως απόρρητα έγγραφα για το Μακεδονικό

Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς...

Τα βουλγαρικά έγγραφα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν όπως και άλλες μελέτες ότι το Μακεδονικό ζήτημα, είναι ένα ακόμη κατασκεύασμα του ψυχρού πολέμου τόνισε η υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στην παρουσίαση του Βιβλίου το Μακεδονικό και η Βουλγαρία, που ευχαρίστησε τον πρόεδρο της εταιρείας Μακεδονικών σπουδών Νικόλαο Μέρτζο και για την έκδοση που έγινε σε συνεργασία με τα κρατικά αρχεία της Βουλγαρίας.
Στην εκδήλωση στο πολεμικό μουσείο, παρόντος του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, άλλων παραγόντων του πολιτικού βίου και πολυπληθούς ακροατηρίου, η υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις συνομιλίες στον ΟΗΕ για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεχίσει εντατικά την διαπραγμάτευση.

Παρουσιάζοντας το βιβλίο Μακεδονικό στη Βουλγαρία η κ. Μπακογιάννη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το Μακεδονικό είναι άλλο ένα κατασκεύασμα του Ψυχρού Πολέμου και οι συνέπειες της κοντόφθαλμης πολιτικής από τις υπερδυνάμεις και τις χώρες της περιοχής στο ζήτημα αυτό τις πληρώνει ακόμη η περιοχή.
Η υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι το Βουκουρέστι ήταν ένας σημαντικός σταθμός αλλά όχι το τέλος της διαδρομής και η Ελλάδα πρόσθεσε είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις εντατικά ώστε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.
Η παραχάραξη της ιστορίας δεν έχει θέση, ελπίζω κατέληξε η κα Μπακογιάννη, το μήνυμα της διεθνούς κοινότητας να βρει ανταπόκριση στη ΦΥΡΟΜ δηλαδή να μην μένει αιχμάλωτη στο χθες αλλά να προχωρήσει στο ευρωατλαντικό της μέλλον. Είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε την ΦΥΡΟΜ στο ΝΑΤΟ μόλις καταλήξουμε σε μια κοινά αποδεκτή λύση, κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΤΟ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΡΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΆΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταδικασμένη είναι ή Κυρία(θά ζήσουμε καί θά τό δούμε)αλλά ελπίζει.Η τύχη τού Ιωαννίδη δέν τούς έβαλε μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]