Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αρνείται το ΝΑΤΟ την ένταξη των Σκοπίων! - "Να λυθεί πρώτα το θέμα του ονόματος"

Και ο Μιλόσοσκι λέει τα... δικά του

«Εκφράσαμε την ετοιμότητά μας να συνεχίσουμε το διάλογο με την Ελλάδα, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" έχει τη θέληση για την επίτευξη ενός λογικού συμβιβασμού με την Ελλάδα, προκειμένου να ξεπεραστεί η ανορθολογική αυτή εκκρεμότητα και έτσι να ενδυναμωθεί η συνεργασία και η σταθερότητα στην περιοχή».
Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ που επισκέπτεται τα Σκόπια.
Ανέφερε ακόμη πως η χώρα, μετά την ολοκλήρωση των προεδρικών και δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν πρόσφατα, διεμήνυσε στον μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς ότι είναι ευπρόσδεκτος να επισκεφθεί τη χώρα.

Ο αναπληρωτής βοηθός του ΓΓ του ΝΑΤΟ, Ρόμπερτ Σίμονς, υπογράμμισε ότι η θέση των κρατών-μελών του Οργανισμού όσον αφορά την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ επαναδιατυπώθηκε στην πρόσφατη Σύνοδο του Στρασβούργου όπως είχε διαμορφωθεί στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου: Η χώρα πληροί τα κριτήρια ένταξης αλλά θα πρέπει πρώτα να διευθετηθεί το ζήτημα του ονόματος.
Ο κ. Σίμονς πρόσθεσε ότι η συμμετοχή της ΠΓΔΜ σε ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ, όπως του Αφγανιστάν, συνιστά κρίσιμο παράγοντα όσον αφορά την πλήρωση των κριτηρίων ένταξής της στο ΝΑΤΟ. Ο κ. Μιλόσοσκι ανέφερε ότι η χώρα του, εφόσον της ζητηθεί, θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης της δύναμής της στο Αφγανιστάν, η οποία σήμερα αριθμεί περίπου 170 στρατιώτες.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]