Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η τρομοκρατία του Ισλάμ στην Ευρώπη και στη Γερμανία

Ισλαμιστές, τζιχαντιστές:
οι νέοι τρομοκράτες στη Γερμανία


Ποιά είναι η αφετηρία τους και η ιδεολογία τους; Η δίκη στη Γερμανία με κατηγορούμενους 4 νεαρούς ισλαμιστές του λεγόμενου πυρήνα του Ζαουερλάντ αναδεικνύει το πρόβλημα.
Ο γερμανός ισλαμιστής στη δίκη του Ντύσελντορφ (φωτο)
Την περασμένη Τετάρτη ξεκίνησε στο εφετείο του Ντίσελντορφ η πολύκροτη δίκη για τους τέσσερις ισλαμιστές τρομοκράτες. Οι κατηγορούμενοι της λεγόμενης "ομάδας του Ζάουερλαντ", είναι μέλη ισλαμικής οργάνωσης που σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους στη Γερμανία. Ποιοί είναι αυτοί οι νέοι τρομοκράτες της Γερμανίας, ποιά είναι η αφετηρία τους και ποιά η διαδρομή τους;

Δικαιότερη κοινωνία...
Πακιστανοί ισλαμιστές καίνε τη αμερικανική σημαία (φωτο)
Από τις αρχές του περασμένου αιώνα φανατικοί ισλαμιστές άρχισαν να οργανώνονται σε φονταμενταλιστικά κινήματα. Κοινός τους παρονομαστής είναι ο στόχος να δημιουργήσουν μία δικαιότερη, για τα δικά τους δεδομένα, κοινωνία, βασισμένη στις διδαχές του κορανίου. Στην πράξη το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το αντίθετο. Ούτε στο Ιράν με την ισλαμική επανάσταση, ούτε στην Τουρκία με τις εκλογές, τις δύο χώρες που ανέλαβαν την εξουσία ισλαμιστές στις περασμένες δεκαετίες του 80 και του 90, ήταν το αποτέλεσμα το προσδοκώμενο. O ισλαμισμός ούτε στην ακραία του ιρανική εκδοχή, ούτε στη μετριοπαθή τουρκική εκδοχή δεν οδήγησε σε βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών για τους πολίτες αυτών των χωρών.
…αλλά στα λόγια
Το Κοράνι για μια δικαιότερη κοινωνία (φωτο)
Τα παιδιά των ισλαμιστών που μεγάλωσαν μέσα σε αυτές τις συνθήκες διαπίστωσαν πολύ γρήγορα ότι το κίνημα του ισλαμισμού είτε ως 'Σαλάφις", είτε ως "Αδελφοί Μουσουλμάνοι" δεν φέρνει βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους. Και όχι μόνον αυτό, αλλά στα μάτια των δυτικών αισθάνονται υποτιμημένοι, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη υποστηρίζουν άνευ όρων το Ισραήλ. Η ανοιχτή πληγή του Μεσανατολικού τροφοδοτεί το μίσος των Ισλαμιστών για το Ισραήλ και σύσσωμη τη Δύση. Ο διευθυντής του Ιδρύματος Επιστήμη και Πολιτική στο Βερολίνο Φόλκερ Πέρθες, υποστηρίζει ότι "η οργή είναι πολιτική, αλλά οι οργισμένοι και οι πολιτικοί τους ταγοί και προπαγανδιστές χρησιμοποιούν μία θρησκευτική γλώσσα, για να μονιμοποιήσουν την αντίσταση κατά του δυτικού κόσμου".
Εκτελεστικά όργανα του Ισλάμ
Πόσο συμβατά είναι τα διδάγματα του Κορανίου με την Ε.Ε.;
Στη Γερμανία υπολογίζεται ότι ζουν περίπου τριάμισι εκατομμύρια μουσουλμάνοι, από τους οποίους περίπου 30.000 θεωρούνται ισλαμιστές. Και από αυτή την δεξαμενή από τη δεκαετία του 80 και στο πέρασμα των χρόνων μέχρι σήμερα, προέρχεται μια άλλη ομάδα φανατικών ισλαμιστών μαχητών. Στη Γερμανία υπολογίζεται ότι αριθμούν περί τα 700 μέλη. Από αυτούς, οι 150 περίπου έχουν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα ισλαμιστών τρομοκρατών. Είναι οι ομάδες των "Τακφίρι", ή των "Νεο-Σαλάφι", οι "Τζιχαντιστές".
Στο ισλαμικό δίκαιο η λέξη δηλώνει την επέκταση της ισλαμικής κυριαρχίας ή την υπεράσπιση της πίστης. Στο Αφγανιστάν, στη Βοσνία ή την Τσετσενία συνέδεσαν και πρακτικά τη ζωή τους με το Ισλάμ. Και σε αντίθεση με τους άλλους Ισλαμιστές, οι Τζιχαντιστές δεν προσβλέπουν στην κατά το μάλλον ή ήττον ειρηνική εγκαθίδρυση ενός ισλαμικού, κοινωνικού συστήματος. Αντίθετα, θεωρούν ότι είναι τα εκτελεστικά όργανα του Ισλάμ, για να νομιμοποιούν έτσι τη δράση τους. Η 11η Σεπτεμβρίου είναι η ημερομηνία-ορόσημο για τους Τζιχαντιστές, είτε δρουν σε παγκόσμια είτε σε περιφερειακή κλίμακα.
Απελευθέρωση από την κυριαρχία των απίστων
Τζαμί στην Καμπούλ (φωτο)
Στην περίπτωση του λεγόμενου "πυρήνα του Ζάουερλαντ" το δίκτυό τους είναι η "Ένωση του Τζιχάντ" ΙJU. Έχει την αφετηρία της στο Ουζμπεκιστάν, με ελάχιστη όμως επιρροή στη χώρα αυτή. Για αυτό και συντάσσεται στο πλευρό της οικονομικά εύρωστης Αλ Κάιντα για την παγκοσμιοποίηση του τζιχάντ.
Σε τουρκική ιστοσελίδα ο ηγέτης της οργάνωσης IJU τον Ιούνιο του 2007 ανήγγειλε ότι η στόχος είναι η ανατροπή του καθεστώτος του Ουζμπεκιστάν, ότι το Αφγανιστάν είναι η χώρα των κυρίως επιχειρήσεων. Επιπρόσθετα, η IJU επιδιώκει την εξάπλωση του τζιχάντ σε όλο τον κόσμο για να απελευθερωθούν οι μουσουλμάνοι από την τυραννία των απίστων. Και αυτός ο αγώνας θα τελειώσει μόνο με την κυριαρχία του Ισλάμ σε όλο τον κόσμο.
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]