Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι επιτελείς Πολέμου σχεδιάζουν… χωρίς τον ξενοδόχο!

Πιθανά σενάρια ηλεκτρονικού αποκλεισμού μίας Ελληνικής περιοχής

Πιθανή κατάληξη ενός σεναρίου ηλεκτρονικού πλήρους αποκλεισμού μιας ελληνικής περιοχής (σύμφωνα με την Ακαδημία Πολέμου της Τουρκίας), θα μπορούσε να είναι ή άρση του αποκλεισμού με αντάλλαγμα τον πλήρη αφοπλισμό των νησιών και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις τουρκικές επιδιώξεις, έναρξη διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας με ενισχυμένη όμως την τουρκική διαπραγματευτική θέση.
Τυχόν ελληνική προσπάθεια αντιπερισπασμού με γενίκευση της σύγκρουσης, θα βρεθεί -σύμφωνα πόντο με τους Τούρκους- αντιμέτωπη με τη δυνατότητα της Άγκυρας να ενεργοποιήσει τις εφεδρείες της, με τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Η τουρκική πιθανή υπεροχή στον αέρα και στον τομέα του ηλεκτρονικού πολέμου θα δημιουργούσε παράλληλα σοβαρά προβλήματα στη διεξαγωγή χερσαίων επιχειρήσεων από ελληνικής πλευράς, αφού, παρά την ενίσχυση των ελληνικών αντιαεροπορικών δυνατοτήτων, οι χερσαίες ελληνικές δυνάμεις θα είναι σχεδόν στο έλεος των τουρκικών F-16 και F-4, καθώς και των υπερσύγχρονων ελικοπτέρων. Τα ελληνικά ολιγάριθμα ελικόπτερα «Απάτσι» είναι δύσκολο να προξενήσουν ανάλογες ζημιές στις τουρκικές χερσαίες δυνάμεις ή να αντιμετωπίσουν τα πολυάριθμα τουρκικά ελικόπτερα.
Το στοιχεία αυτά δείχνουν γι' άλλη μία φορά πόσο εύθραυστη είναι η ισορροπία, κυρίως των αεροπορικών δυνάμεων και πόσο η ισορροπία αυτή μεταβάλλεται λόγω της συνεχιζόμενης εξοπλιστικής κούρσας των Τούρκων στον τομέα των υποβρυχίων και της ανάπτυξης της πολεμικής βιομηχανίας.
Ένα δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι η μεγάλη προσπάθεια εκπαίδευσης των τουρκικών στελεχών, κυρίως στον τομέα του ηλεκτρονικού πολέμου, αλλά και γενικότερα στη χρήση μοντέρνων οπλικών συστημάτων, τομέας στον οποίο υστερούσε σημαντικά η Τουρκία τις τελευταίες δεκαετίες. Με επίπονες όμως προσπάθειες η Τουρκία έχει καταφέρει, σύμφωνα πάντα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, να καλύψει αυτό το κενό και μάλιστα να δημιουργηθεί αξιόλογη στελέχωση στον χειρισμό των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου.
Σε όλα αυτό, ένα εμφανές κακό σημείο για τους Τούρκους είναι τα πολλά αεροπορικά δυστυχήματα που συμβαίνουν τα τελευταίο χρόνια που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς πιλότους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.
Η σκληρή πραγματικότητα
Φυσικά, η Τουρκική πλευρά διαβλέπει την υπεροχή της, που όμως η σκληρή πραγματικότητα έρχεται να προσγειώσει τα «επιτελικά σχέδιά» τους, όταν αντικρίζουν τους αριθμούς. Και οι αριθμοί που αποδέχονται (για πρώτη φορά εάν δεν κάνω λάθος), είναι οι πτώσεις πολεμικών τους αεροσκαφών στο Αιγαίο!!! Δηλαδή, η αεροπορική τους υπεροχή είναι ένα όμορφο όνειρο, που όμως δεν τους βγαίνει, λόγω των πτώσεων (δεν αναφέρουν λόγους) των αεροπλάνων τους.
Και πως πέφτουν τα αεροπλάνα αυτά, που έχουν τόσο ικανούς πιλότους; Ίσως θα πρέπει να ρωτήσουμε τους Έλληνες κυρίαρχους του ουρανού του Αιγαίου. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του ιστολογίου, πολλές «πτώσεις» τουρκικών μαχητικών γίνονται λόγω αδυναμίας παρακολούθησης των ελιγμών που κάνουν οι Έλληνες ιπτάμενοι. Αυτή η αδυναμία παρακολούθησης καταλήγει συχνά σε σφοδρές καταστροφικές συγκρούσεις των τουρκικών μαχητικών στην θάλασσα…!!!
Σε τέτοια ικανότητα αναφέρεται η Ακαδημία Πολέμου της Τουρκίας;
Αν έχουν αυτή την ικανότητα σε όλους τους τομείς, τότε ίσως θα ήταν καλύτερα να ψάξουν για άλλα στελέχη, για άλλα αεροπλάνα, ίσως και για άλλους… γείτονες…


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]