Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα καταστήματα ΖΑRΑ πουλάνε προϊόντα με ταμπελίτσες "Μακεδονία"!!!

Στηρίζουμε οικονομικά τα Σκόπια!!!

Άλλη μία επιστολή από αγανακτισμένη αναγνώστρια του ιστολογίου δημοσιεύεται παρακάτω, σε μία προσπάθεια ενημέρωσής σας. Η προσπάθεια μεγιστοποίησης του κέρδους, από ορισμένους καταστηματάρχες και μεγαλοκαταστήματα στην Ελλάδα, κατά τα φαινόμενα, μετατρέπει τους Έλληνες πολίτες σε χρηματοδότες της οικονομίας του κρατιδίου των Σκοπίων.
Δηλαδή, με δικά μας χρήματα εξοπλίζουμε οικονομικά αυτούς που παραχαράσσουν την ιστορία και μας προσβάλλουν καθημερινά, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μέσο διαθέτουν.
Η επιστολή καταγγελίας για τα ΖΑRA
Στις 6 Νοεμβρίου πήγα στο Mall στο Μαρούσι και αφού επισκέφθηκα διάφορα καταστήματα, μπήκα και στο κατάστημα Zara που βρίσκεται εκεί. Ψάχνοντας για ένα παλτό και αφού εντόπισα κάποιο που μου άρεσε, διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη ότι η ταμπέλα που έγραφε την προέλευσή του ήταν: "MADE IN MACEDONIA"!!!

"Απίστευτο", σκέφτηκα. "Δεν μπορεί, θα κάνω λάθος", είπα. Και όμως, ήταν αλήθεια. Οι άθλιοι είχαν προς πώληση ρούχα που έγραφαν ότι προέρχονταν από τη Μακεδονία. Λες και υπάρχει τέτοιο κράτος. Το επίσημο προς το παρόν όνομα της γειτονικής χώρας είναι FYROM, εκτός και αν τα ZARA έχουν πρεσβεία εκεί και την ονομάζουν "Μακεδονία".
Αφού έφυγα αηδιασμένος και υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως δεν θα ξαναπατήσω ποτέ σε κατάστημα της συγκεκριμένης αλυσίδας, έκανα χθες καταγγελία στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, στο Υπουργείο Εξωτερικών και στον ΑΝΤ1, μήπως και δημοσιοποιηθεί το θέμα και γίνει κάτι. Ακόμα και στο Δ. Λιακόπουλο έστειλα email.
Πολύ φοβάμαι όμως πως τίποτα δεν θα γίνει.
Θεωρώ πως είναι ντροπή να υπάρχουν μέσα στην ίδια μας τη χώρα τέτοια καταστήματα που δεν σέβονται τις ευαισθησίες του λαού μας. Όταν εμείς οι ίδιοι δεν προασπίζουμε τα συμφέροντα και τα δίκαιά μας, πώς περιμένουμε μετά να τα σεβαστούν οι ξένοι;
Ελπίζω τουλάχιστον να ευαισθητοποιούν κάποιοι και να σκεφτούν λίγο καλύτερα τα πράγματα"...
Είναι ντροπή για όλους μας, εάν αληθεύει η συγκεκριμένη καταγγελία. Ντροπή για τους Έλληνες επιχειρηματίες, που για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους δεν διστάζουν να στηρίξουν οικονομικά αυτούς που πριν λίγες ημέρες έδειξαν απερίφραστα τα συναισθήματά τους για οτιδήποτε Ελληνικό και κυρίως για τον Ελληνικό λαό. Την στιγμή που οι Ελληνικές επιχειρήσεις στα Σκόπια δέχονται ανοικτές οικονομικές-ληστρικές επιθέσεις από την φασιστική κυβέρνηση του Γκρούεφσκι, εμείς στηρίζουμε το κρατίδιο των Σκοπίων, αγοράζοντας προϊόντα που κατασκευάζονται εκεί!!! Την στιγμή που με παράνομες διεθνώς μεθόδους, ο Γκρούεφσκι επιχειρεί να πάρει από τα χέρια των Ελλήνων επιχειρηματιών τις επιχειρήσεις τους (σχετικές καταγγελίες έχουν γίνει και στην Ε.Ε., ενώ πολλές υποθέσεις εκδικάζονται στα δικαστήρια του κρατιδίου και πολύ σύντομα αναμένεται να φθάσουν και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο), εμείς χρηματοδοτούμε τις ανθελληνικές καμπάνιες των ανθελλήνων!!!



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Χωρίς πολλά λόγια...

    ενώ πλακωνόμαστε μαζί τους

    την ίδια ώρα οι σχέσεις με τη γείτονα χώρα όσον αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα κάθε άλλο παρά άσχημες είναι. Περίπου 350 Ελληνικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στο διπλανό κρατίδιο και απασχολούν άνω των 20.000 υπαλλήλων. Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΣΥΕ, ο όγκος του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών σε μια δεκαετία έχει 14πλασιαστεί, ενώ μέχρι σήμερα οι Ελληνικής προέλευσης επενδύσεις στη γειτονική χώρα ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

    Ελληνικές δημόσιες αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις κάνουν ολοένα και περισσότερο την εμφάνισή τους στο κράτος των Σκοπίων, και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως τη δεδομένη στιγμή η Ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα καταλαμβάνει τη πρώτη θέση. Στο σύνολο της αξίας των Ελληνικών επενδύσεων, το 25% καταλαμβάνουν οι επενδύσεις σε τομέα πετρελαίου, το 17% σε τηλεπικοινωνίες, το 28% σε τράπεζες, το 10% σε κλάδο τροφίμων, 15% σε βιομηχανία και το 5% σε λοιπούς τομείς. Όσον αφορά το τι όνομα χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους οι Ελληνικές επιχειρήσεις, όπως αυτοί λένε…επιλέγουν το συνταγματικό όνομα της διπλανής χώρας.

    Τελικά έχει η όχι, η οικονομία το πρώτο λόγο στις διεθνής σχέσεις και ισορροπίες;

    Τελικά μπορεί η όποια Ελληνική κυβέρνηση τα επόμενα χρόνια να πιέσει ακόμα και να εκβιάσει το διπλανό κρατίδιο προβάλλοντας για μοχλό πίεσης την οικονομία;

    Τελικά κατά πόσο είναι διατεθειμένοι πρώτα οι Έλληνες πολιτικοί και αργότερα οι Έλληνες επιχειρηματίες να συμπεριφερθούνε πατριωτικά;

    Ματαιοπονούμε τελικά αν περιμένουμε κάτι τέτοιο; Ναι θα μου πείτε ίσως οι περισσότεροι βασιζόμενοι στο «σκληρό» οικονομικό δόγμα που λέει «Business is business».

    Πιθανόν ναι, πιθανόν και όχι όμως, αν και εφόσον το Ελληνικό κράτος αποφασίσει κάποια στιγμή, να στηρίξει δραστικά την Ελληνική επιχειρηματικότητα ώστε να σταματήσει καταρχήν η «μετανάστευση» των επιχειρήσεων αλλά και να ανοίξει ο δρόμος της επιστροφής όσων έφυγαν.

    Loukas
    www.nationalpride.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]