Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπακογιάννη: "Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αδικεί την Ελλάδα"

Διαμαρτύρεται η Μπακογιάννη

αλλά τι έχει κάνει η ίδια στο ΥΠΕΞ;


Η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη δημοκρατία με διασφαλισμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους πολίτες της χώρας και αυτό το θεσμικό πλαίσιο δεν εξαρτάται και δεν υπαγορεύεται από κανέναν, παρατήρησε η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΛΑ.Ο.Σ. σχετικά με την...πρόσφατη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
«Δεν έχουμε ανασφάλειες και δεν έχουμε φοβικά σύνδρομα. Αυτή ως θέση αρχής έναντι όλων», υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη σημειώνοντας πως συχνά τα αυτονόητα μεταμορφώνονται συνειδητά σε ζητούμενα για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας.

Όπως επεσήμανε, οι εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συντάσσονται προγενέστερα της ημέρας δημοσιοποίησής τους. Πρόκειται, είπε η υπουργός Εξωτερικών, για ένα υπηρεσιακό κείμενο των ΗΠΑ όπου καταγράφονται οι εκτιμήσεις των συντακτών τους του οποίους και εκφράζουν, κάνοντας λόγο για αναφορές που δεν είναι δίκαιες και δεν είναι ακριβείς.
Η έκθεση, ανέφερε, η κ. Μπακογιάννη περιέχει όντως κάποιες αρνητικές παρατηρήσεις αλλά και θετικές επισημάνεις. «Δεν είναι στις προθέσεις μας να βάλουμε στο μικροσκόπιο ούτε τα θετικά, ούτε τα αρνητικά σημεία της έκθεσης. Δεν υποβαθμίζουμε, δεν υποτιμάμε, αλλά ούτε υπερεκτιμάμε την όποια σημασία τέτοιων κειμένων. Τα αξιολογούμε στο μέτρο που τους αναλογεί. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο», υπογράμμισε.
Καταλήγοντας, η υπουργός Εξωτερικών, τόνισε πως οι επιδόσεις μίας δημοκρατικής χώρας με την παράδοση της Ελλάδος δεν εξαρτώνται ούτε υπαγορεύονται από εύσημα ή επικρίσεις άλλων και πρόσθεσε πως τέτοιου είδους εκθέσεις δεν αλλάζουν την πραγματικότητα.
Η επισήμανση για μικροπολιτικές σκοπιμότητες είναι μία άδικη κριτική που σας εκθέτει, παρατήρησε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Αδωνις Γεωργιάδης.
«Σκοπίμως υποβαθμίσατε την έκθεση λέγοντας ότι εκφράζει μόνο τους συντάκτες της, αλλά αυτό δεν είναι ακριβές, καθώς υιοθετείται ως επίσημη θέση του αμερικανικού κράτους», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.
Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. σημείωσε επίσης τη χρονική συγκυρία της δημοσιοποίησης της έκθεσης (σ.σ. κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της υπουργού στην Ουάσινγκτον και της συνάντησης με την Αμερικανίδα ομόλογό της), κάνοντας λόγο για άδειασμα του αμερικανικού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα.
Για μία ακόμα φορά το ΛΑ.ΟΣ. επανέλαβε το εαυτό του, παραποίησε, ειρωνεύτηκε χαμήλωσε το επίπεδο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ανταπάντησε η κ. Μπακογιάννη.
Η υπουργός Εξωτερικών στάθηκε στα θετικά αποτελέσματα της συνάντησής της με την Αμερικανίδα ομόλογό της Χίλαρι Κλίντον και υπογράμμισε: «Χτίζουμε συμμαχίες και διευρύνουμε τα διεθνή ερείσματα της χώρας και αυτή είναι η πατριωτική πολιτική και όχι να προσπαθούμε να παρουσιάσουμε ότι μία έκθεση που δημοσιεύθηκε μία συγκεκριμένη μέρα για όλο τον κοσμο αποτελούσε ειδικά στόχο για τη χώρα μας».
«Η εξωτερική πολιτική χρειάζεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πατριωτισμό, αλλά ο πατριωτισμός δεν είναι προνόμιο κανενός, ούτε μπορεί να τον επικαλείται κανείς για μικροκομματικούς λόγους», κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.

Σχόλιο ιστολογίου: Μπορεί όμως, πέρα από τις διαμαρτυρίες της, η κυρία Μπακογιάννη να μας πει τι θετικό έχει κάνει η ίδια μέσα από το ΥΠΕΞ; Να θυμίσω την αναπάντητη προκλητικότητα των Τούρκων; Να θυμίσω τους λεονταρισμούς και τις προσβολές από τον Γκρούεφσκι; Μήπως να θυμηθώ την ανυπαρξία της στο θέμα του Vasko Gligorievits; Να θυμηθώ την εφαρμοσμένη από την ίδια τακτική της "μη πολιτικής" σε θέματα που άπτονται εθνικού ενδιαφέροντος και για την (όπως η ίδια δήλωσε) ανύπαρκτη ελληνική μειονότητα στα Σκόπια; Μήπως η πρόσφατη καταδίκη των Βορειοηπειρωτών από τον Μπερίσα και η μη έμπρακτη τοποθέτηση της ιδίας δεν είναι ένα συγκλονιστικό για τον Ελληνισμό γεγονός; Η πρόσφατη άκαρπη (γνωστό εκ των προτέρων) συνάντησή της με την Χίλαρι, υπουργό ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, θα πρέπει να απασχολήσει το "μηδενικό" της έργο και την αρνητική της παρουσία στο ΥΠΕΞ; Δυστυχώς, η κυρία Μπακογιάννη ασκεί προσωπική πολιτική (εάν όχι οφείλει να βγει και να το καταθέσει δημόσια πριν από οποιαδήποτε ήττα του κυβερνητικού κόμματος σε εκλογές) και έχει καταφέρει να σχηματίσει την εικόνα μίας κυρίας που αρέσκεται να ταξιδεύει και να φωτογραφίζεται με δημοσιότητες. Το έργο της είναι ΜΗΔΕΝΙΚΟ και έπρεπε να αποχωρήσει, παραιτούμενη, προ καιρού από την θέση της ΥΕΠΞ αλλά και από την γενικότερη πολιτική σκηνή της χώρας. Δεν είναι όμορφο μία χώρα να ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΥΠΕΞ και η κυρία Μπακογιάννη, πριν κρίνει τις ΗΠΑ (για τις γνωστές επιθέσεις κατά πάντων και ιδιαίτερα κατά της Ελλάδας) καλό θα ήταν να περάσει σε μία ειλικρινή αυτοκριτική, μέσα από την οποία θα οφεληθεί η ίδια ως άνθρωπος και ως πολιτικός...



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]