Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευθεία επίθεση της εφημερίδας "Αυγή" στα εθνικά δίκαια της Ελλάδας


Κατάπτυστο κείμενο στελέχους του ΣΥΝ

Το κείμενο που ακολουθεί παρατίθεται για σχολιασμό από όλους τους αναγνώστες. Είναι ιδιαίτερα απαξιωτικό για οποιονδήποτε νιώθει Έλληνας και προκαλεί έντονα συναισθήματα οργής. Παρ' όλα αυτά, αξίζει να αναγνωσθεί προκειμένου να διασαφηνισθεί πλέον ο έντονα ανθελληνικός τρόπος σκέψης αλλά και να φανερωθεί ο πραγματικός ρόλος του κόμματος που επιθυμεί να διαδραματίσει και διαμεσολαβητικό ρόλο στην διακυβέρνηση αυτής της χώρας.
Παράκληση, από το ιστολόγιο, είναι να κατατεθεί και η άποψη η δική σας προκειμένου να μεταφερθεί σε αυτούς τους "κυρίους" πως η χώρα που ονειρεύονται να ζήσουν σίγουρα δεν είναι η Ελλάδα. Είναι δυστύχημα, πιστεύω, για οποιονδήποτε νοήμονα άνθρωπο, να είναι τόσο αχάριστος απέναντι στον τόπο που τον γέννησε, τον μεγάλωσε, τον σπούδασε και του προσφέρει (τα πολλά ή τα λίγα) προς το ζην.
Ακολουθεί το κείμενο του μέλους του ΣΥΝ:
Κατάθεση αιρετικών σκέψεων για την «εθνική ιδεολογία» του σχολείου
Του Νάσου ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ
δικηγόρου και μέλους του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ
Δυστυχώς, το ελληνικό σχολείο είναι ακόμα παγιδευμένο στην εθνικιστική προπαγάνδα του 19ου αιώνα, δηλαδή σε εθνικούς μύθους που κατʼ ουσία νομιμοποιούν τη θυσία πολύτιμων ζωών χάριν άψυχων εδαφών και που δικαιολογούν ηθικά πολέμους σαν αυτούς που διεξήγε συστηματικά ο ελληνικός στρατός στις αρχές του εικοστού αιώνα αιματοκυλίζοντας τα Βαλκάνια σε περιοχές όπου το ελληνικό στοιχείο αποτελούσε ισχνή μειοψηφία.

Η παραχαραγμένη ιστορία που μας διδάσκουν ονομάζει απελευθερωτικούς όλους τους πολέμους του ελληνικού κράτους και άρα εμφανίζει στρεβλά ως αμυντική την επεκτατική των κρατικών συνόρων εθνική πολιτική. Διαιρεί τον κόσμο σε «εμάς» τους Έλληνες και τους «άλλους» λαούς, αποδίδοντας σε «εμάς» τους Έλληνες μόνο δίκαια, ενώ στους «άλλους» δολοπλοκίες και «συμφέροντα».
Αν όλα αυτά δεν είχαν πολιτικές επιπτώσεις στη διαμόρφωση αντιλήψεων περί εξωτερικής πολιτικής, θα μπορούσαμε να παραπέμψουμε το θέμα αποκλειστικά στους αρμόδιους επιστήμονες. Από τη στιγμή όμως που μια τέτοια πλύση εγκεφάλου έχει ορατές παρενέργειες που συνίστανται π.χ. στη δημιουργία «εδραίας πεποίθησης» των πολιτών ότι είναι τάχα αυτονόητο κυριαρχικό «δικαίωμα» η επέκταση στα 12 μίλια (λες και το Αιγαίο δεν είναι κλειστή θάλασσα) ή ότι υφιστάμεθα «ταπεινωτικές» παραβιάσεις του εναέριου χώρου (όταν η Ελλάδα είναι εκείνη που έχει παρανόμως επεκτείνει στον αέρα τα 6 μίλια σε 10) ή ότι είναι προσβλητική για τους Έλληνες η απολύτως θεμιτή αξίωση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας να ονοματίζει τον εαυτό της όπως εκείνη επιθυμεί (και όχι όπως επιτάσσουν οι κήνσορες της ελληνικής εθνικοφροσύνης), τότε η ριζοσπαστική Αριστερά δεν μπορεί να παραμένει απαθής χωρίς να λαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες που θα ταράξουν τα νερά.
Και ακριβώς επειδή το σχολείο διδάσκει εθνική ιδεολογία (δηλαδή μυθολογία αντί για ιστορία) έχει σφιχταγκαλιάσει και τον μιλιταριστικό θεσμό των παρελάσεων. Ο Ιωάννης Μεταξάς ασφαλώς θα είχε πεθάνει ήσυχος, αν μπορούσε να φανταστεί ότι μετά τον θάνατό του οι πολυαγαπημένες του μαθητικές παρελάσεις, το «έργο της καρδιάς του», θα συνέχιζαν να θεωρούνται αναπόσπαστο στοιχείο της εθνοκεντρικής εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο σωβινισμός έχει ριζώσει τόσο βαθιά στα εκπαιδευτικά μας πράγματα ώστε ουδείς μοιάζει να αναρωτιέται για το νόημα της επετειακής μεταμφίεσης των μαθητών σε κουρδιστά στρατιωτάκια, κατά την οποία τα παιδιά καλούνται να... συμπορευτούν με τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας. Μέσα από τις παρελάσεις, είτε τις στρατιωτικές είτε τις μαθητικές, το έθνος που έγινε κράτος προβάλλει την ύπαρξη εξωτερικής «απειλής από τους εχθρούς μας», για να κρύψει τα συμφέροντα της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ηγεμονίας της κυρίαρχης τάξης.
Αναμφίβολα μπορεί να διαγνώσει κανείς μέσα στην ιστορία του ανθρώπινου βίου πολλά πραγματικά είδη συμφερόντων (π.χ. ατομικό, ταξικό, κλαδικό,), αλλά θα ήταν ανορθολογικό να υποστηριχτεί ότι υφίσταται αυτοτελής «έννοια εθνικού συμφέροντος». Ουδέποτε είναι δυνατόν να ταυτίζονται εκ των προτέρων τα συμφέροντα ποικίλων και κοινωνικά ετερόκλητων ομάδων που αυθαίρετα έχουν «ενταχτεί» από την κρατική εξουσία σε ένα «έθνος-κράτος» (και μάλιστα χωρίς να ερωτηθούν επ' αυτού, αφού η υπηκοότητα τους προκύπτει συνήθως αυτοδικαίως από το ΤΥΧΑΙΟ γεγονός της γέννησης τους σε ένα συγκεκριμένο τόπο). Σε αντίθεση με τα όσα λέει η χονδροκομμένη σχολική προπαγάνδα, τα «έθνη» (και άρα και το ελληνικό) δεν είναι προαιώνια και αναλλοίωτα, αλλά δημιουργήθηκαν από τα κράτη για λόγους πρακτικούς, διοικητικούς και οικονομικούς, όπως π.χ. η διευκόλυνση στην εξάπλωση του εμπορίου και η δυνατότητα άσκησης στρατολογικής πολιτικής εκ μέρους του κράτους. Άρα, η αποδόμηση της εθνικής ιδεολογίας αποτελεί πρώτιστο καθήκον μιας αντι-συστημικής αριστεράς.
«Η ΑΥΓΗ» 27/3/2009


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

12 σχόλια :

  1. γ..το μ... που τον πετα.. πρεπει πληρωνεται πολυ καλα ο "κυριος" παντως ουτε τουρκος δε θα τολμουσε να γραψει κατι τετοιο αλλα εμεις ως "δημοκρατικη" χωρα επιτρεπουμε στον καθε τυχαρπαστο παρα"μορφωμενο" να εχει λογο και να εξυβριζει προκλητικα οτι εχει αξια για το συνολο των ελληνων και να προτρεπει σε αποδομηση της εθνικης ιδεολογιας.αυτο δεν ειναι παραβιαση του συνταγματος?αλλα βεβαια σημερα μονο οσοι παρανομουν δεν διωκονται μονο οσοι επιτιθονται κατα της ελλαδας μπορουν να κοιμουνται ησυχοι.ενω οι υπευθυνοι κοιμουνται τον μακαριο υπνο της αποχαυνωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 8ELEI O EVRAIOS NA KRYFTEI KAI H XARA DEN TON AFHNEI...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ανθέλληνες του Συνασπισμού ξαναχτύπησαν και αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι ο Εχθρός είναι Εντός των Τειχών. Δεν τους χαρακτηρίζω προδότες γιατί σίγουρα δεν είναι Έλληνες. Δεν ανήκουν στο Ελληνικό Έθνος ούτε φυλετικώς ούτε κατά συνείδηση. Αυτό το νεοταξικό καρκίνωμα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε όπως ακριβώς είναι: ΩΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ... Μαζί με τους λαθρομετανάστες αποτελούν την μεγαλύτερη απειλή για το Έθνος. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα Ελληνικα παντως τα μιλαει/γραφει καλα σαν Ελληνας θα ελεγα.ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ειναι δικο μας γιατι τοσα χρονια κανεις μα κανεις δεν εχει πληροφορησει τον λαο για τον ρολο του ΚΚΕ,για αυτους τους ιδεολογους τεμπεληδες και εχθρους της Ελλαδος.Εμεις παρατηρουμε απο διαφορους και απο διαφορα κεντρα τις επιθεσεις κατα της Πατριδος μας,ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΤΗΡΟΥΜΕ ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΥΡΗ ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΣΙΩΠΟΥΜΕ. ΚΑΛΑ ΝΑΠΑΘΟΥΜΕ,ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΜΗΝ ΜΑς ΠΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύγε το παλικάρι. Τέτοια υιοθέτηση και προώθηση των τουρκικών (κατά κύριο λόγο) αξιώσεων, ούτε οι Τούρκοι δεν έχουν επιχειρήσει. Και είναι τόσο εμφανής η πίκρα ειδικά όταν μιλάει για τα ναυτικά μίλια. Καλά κάνουν και τους αφήνουν να μιλούν έτσι. Πέρα από την οφθαλμοφανή ελευθερία της έκφρασης, παρέχεται και η ελευθερία της επιλογής σε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες, με το να βλέπουν ποιοι πραγματικά είναι οι άνθρωποι αυτοί. Και αξίζει να μαθαίνει ο κόσμος τι είδους άνθρωποι είναι, που η μόνη θυσία που δέχονται αυτοί είναι να σκοτωθούμε όλοι εμείς, όχι χάριν άψυχων εδαφών (σημ: δηλαδή μαλ@κες ήταν όλοι του 21, του Μακεδονικού Αγώνα, του 40, της Κύπρου), αλλά για να γίνουν αυτοί αρχηγοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Που μπορώ να ξεράσω?

    Πάντως τέτοια κείμενα είναι φοβερές αποδείξεις ώστε ελεύθερα να φωνάζουμε

    "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα προδοτών γενίτσαρων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ .ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O FILOTOURKISMOS ORISMENWN ELLHNOFWNWN "DIANOOYMENWN" (TOY KWLOY) EXEI APLH EXHGHSH: KATA THN TOYRKOKRATIA H PROGONOI TOYS (OTAN TOYS ESTEILAN STON AGYRISTO OI ISPANOI...) APHLAFSAN MONADIKA PRONOMIA. DIEPREPSAN (WS SYNH8WS) STGHN TOKOGLYFIA KAI SYNTAXTHKAN ME TOYS TOYRKOYS KATA OPOIASDHPOTE E8NIKOAPELEF8ERWTIKHS PROSPA8EIAS. AKOMA KAI H MOLHO PARADEXETAI TH DRASH TOYS KATA THS APELEF8ERWSHS THS 8ESSALONIKHS.

    DEN APOTELEI EKPLHXH OTI SHMERA TA EKLEKTA TOYS TEKNA PROSPA8OYN NA MAS PEISOYN OTI H O8WMANIKH AFTOKROTORIA HTAN KOSMOPOLITIKH KAI POLYE8NIKH, POY SEVONTAN TO AN8RWPINA DIKAIWMATA, SE ANTI8ESH ME TH "RATSISTIKH", KAT'AFTOYS, ELLADA. APLH ETYMOLOGIKH ANALYSH TWN ONOMATWN TWN "DIANOYMENWN" FANAIRWNEI THN KATAGWGH KAI TOYS SKOPOYS TOYS.

    TO ZHTHMA EINAI TI PRATTOYME EMEIS KAI PWS APOKALYPTOYME STON KOSMO TH DRASH TOYS. POIOS ELLHNAS 8A FHFIZE EVRAIO POLITIKO AN GNWRIZE THN KATAGWGH TOY?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο κ Θεοδωριδης μοιαζει να ειναι παντελως ασχετος.

    Η Ελλαδα θα επρεπε να εχει επεκτεινει τα νερα της στα 12 νμ. συμφωνα με το συνεδριο των Ηνωμενων Εθνων για το Δικαιο της Θαλασσας του 1982. Η Τουρκια σκοπιμα δεν εγινε μελος. Tο Αιγαιο κλειστη θαλασσα; η αληθεια ειναι οτι η Ελλαδα ελεγχει την κυκλοφορια μεχρι τα 24 μιλια συμφωνα με το Ναυτικο δικαιο, οποτε ελεγχει την διοδο σε πολλα σημεια. Αλλα η υποθεση της κλειστης θαλασσας φερνει ριγη στην Τουρκια, και στην Ρωσια και δεν τηρηται. Η Τουρκια δεν τολμαει καν να προτινει κατι τετοιο μιας και θα επρεπε να παραδωσει τα Δαραδανελια τον Βοσπορο, και κυριαρχια στην Μαυρη Θαλασσα.

    " Παρανομως στα 10μιλια ο εναεριος χωρος;"
    Ποια Τουρκικη μελετη διαβασε ο κυριος του Συνασπισμου;

    Κανονικα ο Εναεριος χωρος θα επρεπε να ταυτιζεται με τον Θαλασσιο. Η Ελλαδα επεκτεινε τον εναεριο χωρο στα 10 μιλια παροτι ο Θαλασσιος εχει παραμεινει στα 6, ενω στην πραγματικοτητα θα επρεπε και στις δυο περιπτωσεις να ειμαστε στα 12 νμ. Ο Τουρκικος εναεριος χωρος παραμενει στα 6νμ παλι απο σκοπιμοτητα. Και στις δυο περιπτωσεις ΧΑΡΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. Τα στοιχεια αυτα ισχυουν για καμια 100αρια κρατη.

    Στο τελος θα μας πει ο κ. Θεωδοριδης οτι τα νησια δεν εχουν υφαλοκριπιδα.

    Περιτο να προσθεσω οτι η σαχλαμαρες αυτες γραφονται απλα για να συνδεθει η θεση επι της Παιδειας με την εξωτερικη πολιτικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο πολιτικος χωρος απο οπου προερχεται ο κυριος αυτος εχει εδω και χρονια σταματισει να βγαζει πολιτικους.Παραγει κουκουλοφορους ανθελληνες απιστευτο μισος για καθε τι ελληνικο.Ειναι οι τιμητες τις ψευτιας και τις διαστρεβλωσης τις αληθειας.Τους διαβαζουμε τους μαθενουμε τους βλεπουμε τους προσεχουμε θα ειμαστε παντα ετιμοι. Ελπιζω να μην περνουν και κρατικη διαφημιση ε παει πολλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΠΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ. ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΩ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ. ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΣ ΦΥΓΕΙ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΟΠΟ.. ΩΡΑΙΑ!! ΑΣ ΦΥΓΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΗΡΩΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ.. ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΕΙ ΕΔΩ. ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΤΕ? ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ? ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ? (ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΑΥΤΟΠΙ ΒΕΒΑΙΑ.. ΑΠΛΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΙΛΑΩ). ΕΙΛΗΚΡΙΝΑ ΠΙΕΖΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΜΟΥΝ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΝΤΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΚΟΙΝΩΝΟΙ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ.. ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ.. ΖΗΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙΤΕ ΟΣΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ.. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΜΕΝΕΙ ΠΟΛΥΣ ΧΡΟΝΟΣ.. ΠΑΡΑΠΗΡΑΤΕ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΝΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.. ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΥΝΑΙΔΟΙ.. ΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΚΑΝΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ.. ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ!!! ΕΕΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ...
    ΝΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.
    ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ...
    ΒΑΤΡΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]