Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Νέα ναυτική βάση στην Τραπεζούντα

Για έλεγχο της Γεωργίας!!!

Νέα ναυτική βάση στην Τραπεζούντα θα ανοίξει το τουρκικό πολεμικό ναυτικό με μετατόπιση δυνάμεων από τη ναυτική διοίκηση Μαύρης Θάλασσας που βρίσκεται στην Ηράκλεια στο νομό Ζόγκουλντακ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, διοικητής αρχικά θα αναλάβει αξιωματικός με βαθμό συνταγματάρχη, με άλλους 10-15 αξιωματικούς, 40-50 υπαξιωματικούς και τουλάχιστον 100 στρατιώτες, ενώ στη βάση θα βρίσκονται μία φρεγάτα και ένα υποβρύχιο.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «με τη βάση που βρίσκεται 600 χιλιόμετρα δυτικά της διοίκησης Μαύρης Θάλασσας στο Ζόγκουλντακ, η Τουρκία θα είναι σε θέση να παρακολουθεί πιο στενά ενδεχόμενο πρόβλημα στη Γεωργία».
Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες, ο τουρκικός Τύπος είχε κάνει λόγο για ενδεχόμενο «να ζητήσουν οι Αμερικανοί βάση στην Τραπεζούντα», με δεδομένο το κλείσιμο της αμερικανικής βάσης στο Κιργκιζιστάν με απόφαση της βουλής της χώρας.
Ο τουρκικός Τύπος έγραψε επίσης ότι σε περίπτωση που οι Αμερικανοί δεν συμφωνήσουν με το Τατζικιστάν ή το Ουζμπεκιστάν για βάση που θα χρησιμοποιηθεί για τις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα Τραπεζούντας.
Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Άγκυρα Τζέϊμς Τζέφρι, στις 24 Φεβρουαρίου είχε ερωτηθεί σχετικά για να πει ότι δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια οι ειδήσεις περί αμερικανικού σχεδίου για βάση στην Τραπεζούντα. Ο Αμερικανός πρεσβευτής πάντως, είχε πει ότι «πρωταρχικός στόχος είναι η συμφωνία με χώρες της Κεντρικής Ασίας».
Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, ο πρεσβευτής είχε αναφέρει «χρησιμοποιούμε τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις. Γνωρίζετε ότι χρησιμοποιούμε στην Τουρκία τη βάση στο Ίντιρλικ για το ΝΑΤΟ και την αποστολή δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Μάλλον θα συνεχιστεί η κατάσταση αυτή. Υπάρχει σχετική διμερής συμφωνία».



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]