Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η μηδενικότητα της Ελληνικής Εξωτερικής πολιτικής ή η ανικανότητα της Ντόρας;

Παραμένει "μεγάλη ασθενής"

η εξωτερική μας πολιτική


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης "σφυράει αδιάφορα" για ό,τι συμβαίνει στην περιοχή μας ασχολούμενος με τα αγγλικά του και τα εσωκομματικά του κυβερνώντος κόμματος, η υπουργός Εξωτερικών κ. Θεοδώρα Μπακογιάννη επιδεικνύει μια τραγική έλλειψη στρατηγικής στην εφαρμοζόμενη εξωτερική πολιτική, ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου "αόρατος", ο κ. Τσίπρας και η κ. Παπαρήγα προσκολλημένοι σε μια "ξύλινη γλώσσα" του 19ου αιώνα, κι εμείς μόνοι μας και ακυβέρνητοι απέναντι σε ποικιλόμορφους και πολυσύνθετους κινδύνους εντός και εκτός των τειχών της χώρας μας.

Σαφέστατα και η οικονομική κρίση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη είναι επώδυνη και επικίνδυνη για την κοινωνία μας και τις τάξεις που την απαρτίζουν, για βραχύ όμως χρονικό διάστημα. Εξίσου όμως επικίνδυνη και με επιπτώσεις σε βάθος χρόνου, είναι και η αδιαφορία όλων των πολιτικών ομάδων για τα τεκταινόμενα σε ότι αφορά τις εθνικές μας υποθέσεις και την απαλλοτρίωση της ταυτότητάς μας, ως έθνος και ως κράτος.
Δυστυχώς το πρόβλημά μας παραμένει η άσκηση της εξωτερικής πολιτικής με το συναίσθημα και όχι με τα συμφέροντα του κράτους.
Αντιμετωπίζουμε με μια άνευ προηγουμένου μοιρολατρία και πολιτική εξευμενισμού των εν δυνάμει αντιπάλων μας με τρόπο που θα τον ζήλευε ακόμη και ο Τσάμπερλεϊν.
Η πρόσφατη επίσκεψη της κ. Μπακογιάννη στις ΗΠΑ και η συνάντησή της με τη νέα υπουργό Εξωτερικών της υπερδύναμης κ. Χίλαρι Κλίντον ήταν καθόλα απογοητευτική. Από όσα γνωρίζουμε δεν τέθηκε επί της ουσίας από την ελληνική πλευρά κανένα από τα εθνικά θέματα, ενώ αντίθετα δόθηκαν υποσχέσεις ότι η Ελλάδα θα αυξήσει τις δυνάμεις τις στο Αφγανιστάν, θα επιταχύνει τις διαδικασίες αποπληρωμής των χρεών από τα εξοπλιστικά, θα “παγώσει” τις συμφωνίες, μέχρι νεωτέρας, με τη Μόσχα σε ότι αφορά τους ενεργειακούς αγωγούς και ότι θα αντιμετωπιστεί σύντομα και με το καλύτερο δυνατό τρόπο τη νέα τρομοκρατική απειλή στη χώρα μας.
Η κυρία Κλίντον ευχαρίστησε την ελληνίδα ομόλογό της και 24 ώρες μετά, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών κ. Μπασμπακάν και του δήλωσε πως: “η Τουρκία είναι και θα παραμείνει η ηγέτιδα δύναμη στην περιοχή”...
Vellerefontis team



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]