Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Της ακυβερνησίας το... κάγκελο!

Κάτι μου θυμίζει αυτή η φωτογραφία

Ζητώ συγνώμη απ όποιον τον θίγει προσωπικά η φωτογραφία... και εξηγούμαι. Είναι πλέον βέβαιο ότι το μέγιστο πρόβλημα του τόπου δεν είναι τόσο το οικονομικό όσο το τεράστιο έλλειμμα κοινωνικής συνείδησης. Τα λεφτά βρίσκονται, αλλά χωρίς συνείδηση δεν γίνεται τίποτα... Πάλι θα φαγωθούν από τους ιδίους..
Και η συνείδηση ως γνωστόν δεν είναι το 166 για να την καλέσεις εκτάκτως ή να την κατασκευάσεις μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα..

Ο ατομικισμός θριαμβεύει και ενισχύεται ολοένα και περισσότερο από την συμπεριφορά των συλλογικών φορέων της κοινωνίας και κυρίως των κομμάτων που έχουν εξελιχθεί σε κλειστά και αυτοαναφερόμενα συστήματα, πλήρως αποκομμένα από την κοινωνία, που κοιτούν δηλαδή αποκλειστικά την πάρτη τους και ας καούν τα πάντα.. Αυτό ισχύει για όλους, στον ένα ή τον άλλο βαθμό, αλλά οι μεγαλύτερες ευθύνες ανήκουν φυσικά στις δύο παραδοσιακές αριστερές πτέρυγες του κοινοβουλίου, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μόνο από αυτούς θα μπορούσε να περιμένει κανείς μια συναίσθηση κοινωνικής ευθύνης και μια ουσιαστική απάντηση στον δικομματισμό που να λέει, επιτέλους κόφτε το αλήτες, τώρα κινδυνεύει ο τόπος, εμπρός να δούμε τι θα κάνουμε! Δεν μπορεί, σε κάτι πρέπει να συμφωνήσουμε!
Γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι το μέλλον ενός τόπου δεν κρίνεται από την εκάστοτε κυβέρνηση του αλλά από την εκάστοτε αντιπολίτευση του, εφόσον από την αντιπολίτευση περιμένεις να αλλάξει κάτι. Διαφορετικά δεν έχει νόημα. Κρίνεται λοιπόν από την αντιπολίτευση και πολύ περισσότερο μάλιστα όταν η κυβέρνηση του, όπως η συγκεκριμένη, είναι αποδεδειγμένα η πλέον ανίκανη όλων των εποχών, όσο και αν μετράει το ελαφρυντικό ότι καταπολεμήθηκε όσο καμιά άλλη από τα μεγάλα συμφέροντα.. Δυστυχώς λοιπόν «έλαχε ο κλήρος», σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, να ηγείται της αντιπολίτευσης και να διεκδικεί την εξουσία ένα κόμμα που η συμπεριφορά του αποτελεί πηγή κακού για τον τόπο. Ένα κόμμα που όχι μόνο καταλήστευσε την χώρα, αλλά κυρίως ξέφτισε κάθε όραμα αλλαγής και οδήγησε στο σημερινό τεράστιο έλλειμμα κοινωνικής συνείδησης. Γιατί, βαστάει χρόνια αυτή η κολόνια.. Ένα κόμμα που είναι χειρότερο από ποτέ, γιατί προεξάρχοντος του αρχηγού του, επιδιώκει να υφαρπάξει την εξουσία αποκαλύπτοντας ολοένα και περισσότερο έναν απίστευτο πολιτικό αμοραλισμό και μια ασυγκράτητη βουλιμία..
Λύσσαξαν να ζητούν εκλογές παρά το γεγονός ότι το μόνο που δεν ενδιαφέρει και δεν σώζει τον κόσμο σε μια τέτοια κρίση είναι οι εκλογές. Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν παρά να εφαρμόσουν και αυτοί, όπως και οι άλλοι, τις ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καμία άλλη αντιπολίτευση στην Ευρώπη δεν είναι τόσο ανεύθυνη και ανάλγητη, καμιά δεν έχει τόσο θράσος και κυνισμό για να ζητά εκλογές σε τέτοιες συνθήκες. Αλλά και κανένας πρωθυπουργός δεν είναι τόσο ανίκανος που να μην τις αποκλείει μια και καλή...
Θέλουν λοιπόν να φύγουν οι άλλοι και νάρθουν αυτοί για να «σώσουν».. Δηλαδή, σε απλά ελληνικά θέλουν να γαμήσουν πάλι και αυτοί όπως και οι άλλοι! Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Δεν αλλάζει ο πασοκισμός. Απλώς χειροτερεύει. Άλλωστε, όπως έχω ξαναπεί, σε ένα μπουρδέλο η τσατσά και οι νταβατζήδες ποτέ δεν νοιάζονται για το ποιος είναι ο «καλύτερος» ή ο «καλυτερότερος». Απλώς φωνάζουν: Ο επόμενος! Κι αν ο επόμενος βρει και το θύμα του στην φάκα, του αρέσει περισσότερο...
Από Sofistis



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]