Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι νέοι μιας ανύπαρκτης χώρας...

Οι διαφορετικοί δρόμοι της σύγκρουσης

Ιδιαίτερους και απόλυτα διαφορετικούς δρόμους χαράσσουν οι νέοι στην Ελλάδα. Έχοντας να αντιμετωπίσουν ένα σύνηθες και απαράλλακτα ίδιο με τα προηγούμενα χρόνια πολιτικό καθεστώς που τους αφαιρεί ευκαιρίες και προσπαθεί να τους προσδέσει στο άρμα του, οι νέοι αντιδρούν με όλα τους τα όπλα ενάντια σε όλους αυτούς που ξέχασαν εν μία νυχτί ότι κάποτε υπήρξαν και αυτοί νέοι.
Τους κατηγορούν ότι σερφάρουν στο διαδίκτυο και κάνουν chat, τους επιπλήττουν ότι αδιαφορούν για το τι γίνεται γύρω τους. Ω του θαύματος όμως τους επικαλούνται όταν μιλούν για το μέλλον της χώρας, όταν θέλουν να αποδείξουν ότι η Ελλάδα έχει ένδοξο παρελθόν και σαφή μελλοντική προοπτική.
Αλήθεια, όμως για ποια σαφήνεια μιλούν; Τι προσφέρουν στους νέους εν έτη 2009; Τι δυνατότητες έχει ένας έφηβος στην Ελλάδα για να αξιοποιήσει ή να μεταδώσει τις ως τώρα γνώσεις και εμπειρίες του;

Οι πανεπιστημιακοί τίτλοι ουσιαστικά πάνε χαμένοι όταν ο νέος βγει στην αγορά. Εκεί βρίσκεται συνήθως αντιμέτωπος με δύστροπους προϊστάμενους, και στην καλύτερη περίπτωση με μισθούς πείνας.
Οι νέοι στην Ελλάδα έρχονται σε αντιπαράθεση με πληθώρα προβλημάτων όταν φτάσει η ώρα να αναζητήσουν μία θέση στον ήλιο και να δοκιμαστούν αναφορικά με τις γνώσεις τους.
Κανείς δεν πληροφορεί τους νέους για τις δυνατότητες απασχόλησης σε μία χώρα που χωλαίνει από το εκπαιδευτικό σύστημα μέχρι την κοινωνική ασφάλιση και από την παιδεία μέχρι την επαγγελματική κατάρτιση και κατάταξη.
Κανένα κόμμα όλα αυτά τα χρόνια, παρά το γεγονός ότι όλα τους επικαλούνται τους νέους με την πρώτη ευκαιρία, δεν τους ενημέρωσε από πριν για τα προβλήματα που πρόκειται να αντιμετωπίσουν κατά την ενηλικίωση, όταν το φάσμα της ανεργίας τους πλησιάζει με ταχείς ρυθμούς.
Το μόνο που κάνουν όλοι τους είναι να τους επικαλούνται όταν έρχονται τα δύσκολα.
Οι νέοι, βλέπετε, χρειάζονται για να ομορφύνουν το προφίλ του εκάστοτε κόμματος. Αυτή είναι η μοίρα των νέων στην Ελλάδα. Χρησιμοποιούνται σαν πειραματόζωα για να εφαρμοστούν οι πολιτικές.
Χρησιμεύουν ως κινητοί στόχοι στα όπλα των Δυνάμεων ασφαλείας, που κατά ένα περίεργο τρόπο εκπυρσοκροτούν όταν βλέπουν το νέο αίμα να βράζει.
Στην Ελλάδα, ο κάθε ενήλικας ή υπερήλικας έχει και κάτι να πει για τις εφηβικές ηλικίες. Θες η ζήλια, θες τα μυαλά που παραέπηξαν, θες η κακεντρέχεια που προκαλείται με το πέρας του χρόνου, όλοι τους είναι αποφασισμένοι να καταδικάσουν την εφηβική «ανωριμότητα», κάνοντας βέβαια σημαία τα δικά τους «στερημένα» τρόπον τινά χρόνια.
Με τον καιρό, το εν λόγω παιχνίδι γίνεται ιδιαίτερα πολύπλοκο και σύνθετο. Μέχρι την επόμενη κατηγορία που αναφέρεται στις ώρες που ξοδεύονται από τα παιδιά τους στο διαδίκτυο που τάχα παραείναι πολλές.
Μέχρι την νέα παρατήρηση για τον στιγματισμό του «ώριμου» εικονικού τους κόσμου που περιγράφουν με απόλυτη ακρίβεια τα κάθε λογής play station.
Μέχρι την ώρα που οι νεαροί είναι πάλι αχρείαστοι ως είθισται στην ελληνική επικράτεια.
Από SpaceEmpire



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]