Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι μικρο-μέγαλοι Έλληνες

Βάλτε την Πετρούλα

για να τελειώσουμε...


Η πολυδιαφημισμένη τηλεοπτική σειρά του ΣΚΑΙ «Οι Μεγάλοι Έλληνες», που το πρώτο μέρος το "απολαύσαμε" στο κανάλι του, μας άφησε μια πικρή γεύση και πολλές απορίες:
Πικρή γεύση γιατί τέτοιο αχταρμά πολλών, πραγματικά Μεγάλων Ελλήνων και μερικών ιλαροτραγικών μικρών μήτσων, αλλά και κακόμοιρων υπολειμμάτων ιδεολογικών αποχετεύσεων, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ στη ζωή μας.
Και απορούμε;

1.- Με ποιά κριτήρια ψήφισαν για Μεγάλους οι ανώνυμοι ψηφοφόροι;
2.-Ποιοι επέλεξαν τα κριτήρια και ποιοι τους σχολιαστές των Μεγάλων;
3.- Όταν λέμε Μεγάλοι Έλληνες εννοούμε ασφαλώς κάποιους σπουδαίους συμπατριώτες μας που πήγαν τη χώρα μας πολλά χρόνια μπροστά.
4.- Ο Παπαδόπουλος πήγε τη χώρα μας μπροστά ή πίσω;
5.- Αν κυρίαρχο επιχείρημα των παραγωγών της σειράς είναι ο σεβασμός στην ψήφο του κοινού, θα έβαζαν,δηλαδή, στους Μεγάλους Έλληνες (αν ψηφιζόταν) και τον Κοσκωτά; Αλλά θα σκεφθεί κάποιος που διατηρεί ακόμη την λογική του: "Εδώ, στους μεγάλους Έλληνες έβαλαν τον Σημίτη και τον Λαζόπουλο..."!!!
6.- Αν βέβαια ο τίτλος ήταν «Διάσημοι Έλληνες», τότε ασφαλώς θα χωρούσε ακόμη και… η Πετρούλα… Δεν θα χωρούσαν όμως μερικά ονόματα που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους και όμως τα είδαμε να υπάρχουν και σε καλή σειρά μάλιστα.
Λέμε κρίμα για μια τέτοια καλή προσπάθεια...
Και ας ευχηθούμε στο δεύτερο μέρος να μη μας περιμένουν χειρότερες εκπλήξεις...
Παραμένοντας όμως αβάσταχτα μελαγχολικοί, σκεπτόμενοι πώς και από ποιούς γράφεται, τελικά, η ιστορία αυτής της πολύπαθης πατρίδας...
Οι "Μεγάλοι Έλληνες", θα μείνει στην τηλεοπτική ιστορία σαν μία φιλότιμη προσπάθεια η οποία είχε ένα καλοσχεδιασμένο άδοξο τέλος. Και αναρωτιέμαι: Μήπως τελικά είναι ένα εφεύρημα ενός νέου Προκρούστη για να δοξασθεί η μικρότητα και ο τυχοδιωκτισμός;



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]