Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπαρκτό σενάριο κατάληψης της Θράκης από τους Τούρκους...


Απαιτείται ύπαρξη φίλιου πληθυσμού
και πολιτικής πρόληψης από την Ελλάδα

Είναι γνωστό πως η γείτονα Τουρκία εποφθαλμιά την Ελληνική Θράκη και έχει απλώσει τα πλοκάμια της μέσω των πρακτόρων του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής ώστε να δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να επιτύχει τον στόχο της.
Για να καταφέρει κάτι τέτοιο η Άγκυρα έχει δύο λύσεις:
Η πρώτη είναι η αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης του δημογραφικού στην Θράκη (με κύριους άξονες «στόχευσης» αυτής της αλλαγής τους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης), δηλαδή να υπερισχύσει το μουσουλμανικό πληθυσμιακό στοιχείο έναντι του χριστιανικού και στη συνέχεια η Τουρκία να επικαλεστεί τη συνθήκη της Λωζάνης, η οποία σαφέστατα αναφέρεται σε πλειονότητα θρησκευτικού πληθυσμού, βάσει του οποίου έγιναν και οι ανταλλαγές πληθυσμών με τη λήξη του Μικρασιατικού πολέμου.

Σε αυτή την περίπτωση δημιουργείται ένα νέο Κόσοβο εντός της Ελληνικής επικράτειας και η Ελληνική πλευρά θα βρεθεί σε πολύ δυσάρεστη θέση και θα αναγκαστεί να το αναγνωρίσει (η Ντόρα Μπακογιάννη σαν Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών είναι ήδη έτοιμη για την αναγνώριση του Κοσόβου) λόγω «προηγουμένου». Δηλαδή, η Ελληνική κυβέρνηση (όποια και αν είναι τότε) θα συρθεί στο να υπογράψει την απόσχιση της Ελληνικής Θράκης από την Ελλάδα, επειδή δεν προνόησε την χρονική στιγμή που έπρεπε (δηλαδή σήμερα) και δεν προείδε τις επερχόμενες τραγικές εξελίξεις για το γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης!!!
Η δεύτερη λύση, περισσότερο απόμακρη, για την Άγκυρα, είναι να επέμβει στρατιωτικά (όπως και στην Κύπρο) προκειμένου να διαφυλάξει το «τουρκικό στοιχείο» της Θράκης από τους Έλληνες. Για κάτι τέτοιο, απαιτείται είτε η έως ενός βαθμού εξέλιξη της πρώτης περίπτωσης που αναφέρθηκε, είτε η δημιουργία προβοκατόρικων ενεργειών εις βάρος των μουσουλμάνων της Θράκης…
Η στρατιωτική αυτή επέμβαση είθισται να λέγεται πως θα γίνει (εάν γίνει) σε κάποιο απομονωμένο νησί, αλλά η Θράκη είναι ένας στόχος που μπορεί να γίνει εφικτός εάν οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα συνεχίσουν να αγνοούν την σημαντικότητα αυτής της περιοχής και τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε αυτήν, κυρίως λόγω του αυξημένου αριθμού μουσουλμάνων, οι πλειονότητα των οποίων (άνω του 80%) είναι Πομάκοι και όχι Τουρκογενείς.
Η προσέγγιση της Άγκυρας, μέσω του Προξενείου, γίνεται πολλά χρόνια τώρα, στον συγκεκριμένο πληθυσμό των μουσουλμάνων προκειμένου να εξασφαλιστεί μία υποστήριξη από τους κατοίκους της ορεινής Ροδόπης και Ξάνθης, όπου και κατοικούν οι Πομάκοι. Για την προσέγγιση αυτή η Άγκυρα χρησιμοποιεί το Ισλάμ και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως οι Πομάκοι είναι θρήσκοι και ιδιαίτερα πιστοί μουσουλμάνοι.
Στο σενάριο επίθεσης της Θράκης, λοιπόν, δύο αερομεταφερόμενα συντάγματα θα χτυπήσουν σε δύο διαφορετικές θέσεις (σε μία αποστολή αυτοκτονίας με μόνο σύμμαχο το χρόνο και την Τουρκική διπλωματία που θα προσπαθεί να πείσει για το δίκαιο της επέμβασης, αλλά ταυτόχρονα θα προσπαθεί να τερματιστούν οι συγκρούσεις με ανταλλάγματα υπέρ της Τουρκίας) με σκοπό να αποκόψουν τον κύριο όγκο και το μέτωπο άμυνας του 4ου σώματος στρατού της Ελλάδας, που βρίσκεται στον Έβρο.
Το πρώτο σύνταγμα θα «πέσει» στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας (πιθανότατα από πολιτικά μεταγωγικά αεροσκάφη), χωρίς να κινδυνεύει σχεδόν καθόλου λόγω των φίλιων πληθυσμών που κατοικούν στην περιοχή. Αμέσως μετά, το σύνταγμα αυτό μετακινείται ταχύτατα χρησιμοποιώντας ορεινούς δρόμους, που μόνο οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν (χωρίς να δημιουργήσει «θόρυβο» και αποφεύγοντας να γίνει αντιληπτή η ύπαρξή του και βέβαια η κίνησή του) κατεβαίνοντας νότια με κύριο σκοπό να δημιουργήσει αμυντικές θέσεις προκάλυψης στη βόρεια πλευρά της λίμνης Βιστωνίδας και στο στενότερό της σημείο, στο χωριό Αμαξάδες (όπου έχει εξασφαλισθεί ήδη η φιλικότητα των κατοίκων) με κύριο στόχο το «κόψιμο» των επικοινωνιών στην Εγνατία Οδό, στον σιδηρόδρομο και στην επαρχιακή οδό που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το συγκεκριμένο χωριό. Καταλαμβάνονται ταυτόχρονα από ειδικές ομάδες ορεινοί οικισμοί που «βλέπουν» προς την Ξάνθη και μπορούν να δούνε οποιαδήποτε κίνηση του Ελληνικού στρατού από την Ξάνθη προς τους Αμαξάδες, Ταυτόχρονα, καλύπτεται επιχειρησιακά και η νότια πλευρά της Βιστωνίδας, αφού θα υπάρχει ο ανάλογος εξοπλισμός αλλά και οι σχετικές στρατιωτικές μονάδες.
Με το βουνό στην πλάτη και με αποκομμένο έναν σημαντικό αριθμό Ελληνικών στρατιωτικών μονάδων στην έδρα του 4ου σώματος στρατού (Ξάνθη), είναι δυνατόν να επιτευχθεί σημαντική παρακώλυση έως και πάγωμα του ανεφοδιασμού του Έβρου και των εκεί στρατιωτικών μονάδων της Ελλάδας. Η στενή λωρίδα γης, καθιστά σχεδόν αδύνατη την κατάληψη μίας (ήδη) καλά οργανωμένης αμυντικής θέσης από ένα ολόκληρο σύνταγμα και θεωρείται άγνωστος ο χρόνος που απαιτείται για να επανακαταληφθεί από τον Ελληνικό στρατό, που θα πρέπει να προϋπολογίσει σε μεγάλο αριθμό απωλειών.
Το δεύτερο σύνταγμα των Τουρκικών αερομεταφερόμενων μονάδων καλείται να «πέσει» και αυτή σε φίλια εδάφη (σε ανοιχτό έδαφος και παρακινδυνευμένα), κοντά στις Σάππες του Νομού Ροδόπης, όπου υπάρχει πυρήνας μουσουλμανικών (τουρκογενών) χωριών, που αποτελεί μόνιμο πονοκέφαλο για τις υπηρεσίες ασφάλειας και πληροφοριών της Ελλάδας. Σκοπός αυτής της ταξιαρχίας είναι να απασχολήσει τις Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που εδρεύουν στην πόλη της Κομοτηνής, να καταλάβει και να καταστρέψει τα ραντάρ της Μαρώνειας (μειώνοντας έτσι αρκετά το «οπτικό πεδίο» των Ελληνικών ραντάρ προς το βάθος της Τουρκίας), να κόψει τους δρόμους και γενικά να καταστρέψει κάθε δυνατή επικοινωνία από και προς τον Έβρο. Η μορφολογία του εδάφους δίνει σημαντικό πλεονέκτημα σε μία ισχυρή στρατιωτική μονάδα που θα μπορέσει να κινηθεί γρήγορα, αιφνιδιάζοντας και καταφέρνοντας μία σειρά ενεργειών-χτυπημάτων στην Ελληνική πλευρά, που θα δώσει σημαντικότατο ψυχολογικό πλεονέκτημα στους επιτιθέμενους και στις «φίλιες δυνάμεις» των «τουρκογενών» χωριών.
Είναι δεδομένο πως η υποστήριξη στην συγκεκριμένη περιοχή θα είναι τεράστια και θα αυξήσει τον αριθμό των ενόπλων Τούρκων στρατιωτών, από τους ντόπιους μουσουλμάνους που έχουν ήδη εμποτιστεί με μίσος κατά της Ελλάδας από τους καλά οργανωμένους και δικτυωμένους πράκτορες του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής. Εάν κρατήσουν δύο 24ωρα, θα έχουν καταφέρει την δημιουργία ενός πολύ ισχυρού προπυργίου-προγεφυρώματος εντός της Ελληνικής επικράτειας, ενώ την ίδια στιγμή (προκειμένου να απασχοληθούν οι Ελληνικές δυνάμεις) θα βάλλεται με κάθε μέσο ο Έβρος αλλά και τουλάχιστον δύο νησιά.
Το σενάριο μοιάζει φανταστικό, αλλά είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί εάν οι Ελληνικές κυβερνήσεις συνεχίσουν την ίδια αδιάφορη σε όλους τους τομείς (οικονομική, κοινωνική, υγείας, παιδείας κ.λ.π.) πολιτική, που μόνο ερείσματα και ηθικά προγεφυρώματα δημιουργεί στους επιτήδειους πράκτορες και think tanks της Άγκυρας…
Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Απαιτείται πλέον η ανάληψη δράσης και η αύξηση του αριθμού των στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας της Ελλάδας στον μέγιστο δυνατό βαθμό (και ίσως πλέον αυτού) στην συγκεκριμένη περιοχή. Ο κύριος Παυλόπουλος όμως μάλλον σκέφτεται διαφορετικά και προσεγγίζει ακαδημαϊκά το θέμα και την Ελληνικότητα της Θράκης... Η τελευταία συντονισμένη επίθεση κατά της Ελλάδας από τον Μιλόσοσκι στον ΟΑΣΕ και η εκ νέου ανακίνηση θέματος "Τουρκικής μειονότητας" στη Θράκη, είναι ένα έρεισμα που δημιουργείται για την άλωση της Θράκης από την Τουρκία...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η Δράση της ΤΜΤ στην Κύπρο μας διδάσκει πολλά. Ας ανατρέξουμε και εκεί θα δούμε την στρατηγική των Τουρκων σχετικά με αυτό που αναφέρεις ως νέο Κόσσοβο/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]