Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πάγωμα των διαπραγματεύσεων βλέπει ο Τσερβένκοφσκι

Γιατί χαμηλώνει τους τόνους

αυτή τη στιγμή ο Τσερβένκοφσκι;


Απαισιόδοξος ως προς το μέλλον των διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ δηλώνει σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ο οποίος εκτιμά ότι οι συνομιλίες θα εισέλθουν σε μια περίοδο στασιμότητας, η οποία θα εμποδίσει την ευρωατλαντική προοπτική της χώρας.
«Δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια νέα συνάντηση των διαπραγματευτών. Έχοντας, όμως, υπόψη το γενικό κλίμα που επικρατεί, αμφιβάλλω ότι είναι δυνατόν να υπάρξει εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Τσερβένκοφσκι.

Σύμφωνα με τον Σκοπιανό πρόεδρο το γεγονός ότι η απερχόμενη κυβέρνηση Μπους ανακοίνωσε και επίσημα ότι «σηκώνει τα χέρια» σχετικά με την παροχή βοήθειας στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας, προδικάζει ότι η διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων θα είναι πολύ δύσκολη καθώς «δεν θα υπάρχει ισχυρός διεθνής παράγοντας που θα ωθήσει προς τα εμπρός τη διαδικασία».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.
«Εδώ κι αρκετό χρονικό διάστημα δεν φθάνουν από την Ελλάδα θετικά μηνύματα ότι υπάρχει ετοιμότητα από την πλευρά της για μια πιο εποικοδομητική προσέγγιση των διαπραγματεύσεων", είπε χαρακτηριστικά.
Κατέκρινε δε και ορισμένες κινήσεις της κυβέρνησης των Σκοπίων –όπως η επιστροφή στη διπλή ονομασία και η προσφυγή στη Χάγη-, οι οποίες όπως είπε «δεν αυξάνουν, αλλά μειώνουν τις πιθανότητες για επιτυχείς ή εντατικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες ενδεχομένως θα απέφεραν αποτέλεσμα».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]