Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Καταδικάστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Μπουτσκόβσκι σε 3,5 χρόνια φυλάκιση

Για κατάχρηση εξουσίας

και κλοπή δημοσίου χρήματος!


Ο Γκρούεφσκι "καθαρίζει" το τοπίο...


Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Βλάντο Μπούτσκοβσκι καταδικάστηκε σε φυλάκιση τρεισήμισι χρόνων για κατάχρηση εξουσίας, όταν εκτελούσε καθήκοντα υπουργού Αμυνας, το 2001. Ο Βλάντο Μπούτσκοβσκι οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης μαζί με έναν πρώην επιτελάρχη και δύο υπαλλήλους του υπουργείου Αμυνας της ΠΓΔΜ.
Κρίθηκε ένοχος για παράνομη αγορά μεγάλων ποσοτήτων υπερτιμολογημένων ανταλλακτικών αρμάτων μάχης κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2001 μεταξύ των δυνάμεων της ΠΓΔΜ και των Αλβανών ανταρτών. Η αγορά αυτή κόστισε στον κρατικό προϋπολογισμό 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο Βλάντο Μπούτσκοφσκι και οι άλλοι τρεις κατηγορούνταν για παράνομες προμήθειες ύψους περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που προβλεπόταν για την αναβάθμιση τεθωρακισμένων τύπου Τ-55, τα οποία είχε δωρίσει στην ΠΓΔΜ η Βουλγαρία. Ωστόσο, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, προέκυψε ότι το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού κατέληξε σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων και ουδέποτε διατέθηκε για τον σκοπό που είχε εκταμιευθεί.
Το δικαστήριο επέβαλε την ίδια ποινή, για τις ίδιες κατηγορίες, και στον πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, Μετόνιτιγιε Σταμπολίνκσι, ενώ σε 3 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν οι άλλοι δύο αξιωματούχοι.
Ο Μπούτσκοβσκι διετέλεσε πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ από το 2004 έως το 2006. Στις βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο του 2008, επανεξελέγη βουλευτής με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση»(SDSM).
Η απόφαση του δικαστηρίου είναι «σκανδαλώδης», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και ανέφερε ότι θα ασκήσει έφεση. «Αποδείξαμε ότι είμαστε αθώοι και λυπόμαστε για το ότι η 'Μακεδονία' και το δικαστήριο δεν χρησιμοποιησε αυτή τη δυνατότητα για να δείξει την ανεξαρτησία της».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]