Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κρυφή συνάντηση μεταξύ Νίμιτς και Γιόλεφσκι!


Συναντήθηκαν για να συζητήσουν

τι θα κάνουν στη συνέχεια...!!!


Ο προσωπικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, συναντήθηκε ανεπίσημα χθες με τον νέο αντιπρόσωπο της ΠΓΔΜ στις συνομιλίες για το θέμα της ονομασίας, πρέσβη Ζόραν Γιόλεφσκι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας του διεθνούς οργανισμού, το γεύμα εργασίας σχεδιάστηκε αρχικά για να γνωριστούν και να συζητήσουν για τον «επόμενο γύρο των συνομιλιών μεταξύ των δυο μερών».
Όπως σημειώνεται, ο κ. Νίμιτς θα βρίσκεται σε επικοινωνία με τα δύο μέρη για να ορίσει ημερομηνία για τη συνάντηση.
Η συνάντηση αυτή, που έγινε αιφνιδιαστικά, φανερώνει και τις διαθέσεις του Νίμιτς για την ποιότητα των διαπραγματεύσεων που σκοπεύει να επιβάλει στη συνέχεια. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε, από τη Γραμματεία του ΟΗΕ, είναι προκλητική απέναντι στην Ελλάδα κι αυτό επειδή αναφέρει πως συναντήθηκαν για να συζητήσουν τον επόμενο γύρο των συνομιλιών μεταξύ των δύο μερών.

Τι συζήτησαν; Και γιατί σε αυτή την συνάντηση να μην υπήρχε (έστω και άτυπα) κάποιος Έλληνας αντιπρόσωπος; Τι προγραμμάτισαν οι δύο συνομιλητές (Νίμιτς και Γιόλεφσκι) για την συνέχεια;
Οι ερωτήσεις, που μπορούν να τεθούν (και δεν είναι μόνο αυτές) πρέπει να απασχολήσουν σοβαρότατα το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο οφείλει να σταματήσει αυτή την φαρσοκωμωδία που παίζεται πλέον ολοφάνερα μπροστά στα μάτια μας. Οφείλει η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών να καταγγείλει τις ό,ποιες συναντήσεις πραγματοποιούνται εν τη απουσία της Ελλάδας και να στιγματίσει τον ρόλο αλλά και το πρόσωπο του μεσολαβητή του ΟΗΕ ως μεροληπτικό κατά των συμφερόντων της χώρας μας.
Δεν το έκανε η κυρία Μπακογιάννη (να καταγγείλει τον Νίμιτς ως όφειλε) όταν αποκαλύφθηκε η "κρυφή συνεννόηση" πριν λίγο καιρό, επειδή φοβήθηκαν στο Ελληνικό ΥΠΕΞ πως θα δυσανασχετήσει ο Νίμιτς και θα λειτουργήσει εις βάρος της Ελληνικής πλευράς. Σήμερα, αποθρασυμένος ο αντιπρόσωπος του ΟΗΕ, προχωρά ανοιχτά πλέον σε συζητήσεις και συνεννοήσεις χωρίς την παρουσία της χώρας μας.
Δεν πρέπει κάποιος, επιτέλους, να τον σταματήσει;
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]