Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσική επίδειξη δύναμης σε Μεσόγειο -Ατλαντικό

Ο Πούτιν θυμίζει στις ΗΠΑ

ότι αποτελούν παρελθόν!!!


Σε νέα επίδειξη δύναμης αποδύεται η Ρωσία, που στέλνει στον Ατλαντικό και στη Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο της «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», ένα αντιτορπιλικό και πλοία συνοδείας. Τα σκάφη απέπλευσαν χθες από την κύρια βάση του Στόλου της Βόρειας Θάλασσας, στο λιμάνι Σεβερομόρσκ, στη θάλασσα Μπάρεντς.
Κατά την περιοδεία τους, που θα διαρκέσει πολλούς μήνες και θα τους φέρει ώς τη δυτική ακτή του Παναμά, στον Ειρηνικό, τα σκάφη θα κάνουν και ναυτικά γυμνάσια. Είναι η δεύτερη αποστολή ναυτικής μοίρας της Ρωσίας, ύστερα από εκείνη πολεμικών πλοίων στην Καραϊβική, υπό το πυρηνικό αντιτορπιλικό «Μέγας Πέτρος», που πριν από μερικές ημέρες έκαναν κοινές ασκήσεις με το ναυτικό της Βενεζουέλας.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού ναυτικού πλοίαρχος Ιγκόρ Ντιγκάλο σε δηλώσεις του χθες επισήμανε ότι από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά κανένα σοβιετικό ή ρωσικό πλοίο δεν έχει περάσει τη Διώρυγα του Παναμά -σύμβολο της αμερικανικής επιρροής των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική.

Ο Ντιγκάλο αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για τη θέση στην οποία θα βρίσκεται η μοίρα υπό το «Μέγας Πέτρος» όταν το άλλο τμήμα του στόλου «δέσει» στο παναμέζικο λιμάνι Μπαλμπόα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]