Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Μιλόσοσκι κατηγόρησε την Ελλάδα και πάλι, ότι θίγει την αξιοπρέπεια των Σκοπίων

Ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών

επεχείρησε να... σκοπιανοποιήσει

την επερχόμενη ελληνική προεδρία


Δυσάρεστη έκπληξη επεφύλαξε χθες για την υπουργό Εξωτερικών, Ντ. Μπακογιάννη, ο Σκοπιανός ομόλογός της, Α. Μιλοσόσκι, ο οποίος επεχείρησε να... σκοπιανοποιήσει την επερχόμενη ελληνική προεδρία του διεθνούς οργανισμού.
Στη χθεσινή δεύτερη ημέρα των εργασιών της Συνόδου και ενώ η κ. Μπακογιάννη είχε αναλάβει τιμητικά την προεδρία των εργασιών, ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Α. Μιλοσόσκι, που ήταν στον κατάλογο των ομιλητών, εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία για να προβάλει το θέμα της ονομασίας και να καταγγείλει την Ελλάδα για το βέτο του Βουκουρεστίου.
Η δήλωση
Ο Σκοπιανός υπουργός, κάνοντας λόγο για «θέμα που αφορά τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ότι η χώρα του έμεινε εκτός ΝΑΤΟ, αν και πληρούσε τα κριτήρια, λόγω της «αντίδρασης ενός κράτους-μέλους για ένα διμερές θέμα» και ότι πλέον η πρόσκληση της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ έχει αναβληθεί μέχρι να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας.

Ο Σκοπιανός υπουργός τόνισε ότι η χώρα του είναι δεσμευμένη στην ευρωατλαντική πορεία της, αλλά «η Μακεδονία θα καταστεί μέλος μόνο με τρόπο που θα σέβεται την αξιοπρέπειά της ως ανεξάρτητου κράτους».
Ενώπιον μάλιστα πενήντα υπουργών, φέρνοντας σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση την προεδρεύουσα Ντ. Μπακογιάννη, ο Σκοπιανός υπουργός έκανε και... συστάσεις προς την Ελλάδα:
«Η προεδρία του ΟΑΣΕ δεν πρέπει να φοβάται να αποδεχθεί τις διαφορές και δεν πρέπει να φοβάται τα αισθήματα ενός γειτονικού έθνους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιλοσόσκι και με προφανώς ειρωνική διάθεση συνέστησε στην Ελλάδα να ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στον ΟΑΣΕ το παράδειγμα της προεδρίας της ΠΓΔΜ στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (η οποία υπενθυμίζεται ότι χαρακτηρίστηκε από το επεισόδιο με τον Σ. Κερίμ, ο οποίος αναφερόταν εντός του ΟΗΕ σε «Μακεδονία»).
Η κ. Μπακογιάννη δεν προβλεπόταν από τη διαδικασία να δώσει απάντηση στον κ. Μιλοσόσκι, αλλά δεν θέλησε να κάνει ούτε έμμεση αναφορά και έτσι αρκέστηκε από το προεδρείο της Συνόδου να πει απλώς «ευχαριστώ Αντόνιο», πριν δώσει τον λόγο στον επόμενο ομιλητή.
Ελληνικές πηγές τόνιζαν ότι δεν υπήρξε απάντηση, καθώς το «μείζον είναι η προάσπιση της ελληνικής προεδρίας» και ότι «δεν υπήρχε κανένας λόγος για την Ελλάδα να μπει σε αντιδικία με τον Σκοπιανό υπουργό, κάτι που θα διευκόλυνε την επιδίωξή του να «χαλάσει την εικόνα της ελληνικής προεδρίας στον ΟΑΣΕ».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]