Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνάντηση Μιλόσοσκι-Φριντ και αναλυτική "ενημέρωση" - Κατέστρωσαν νέα σχέδια εναντίον της Ελλάδας;


Συνεχίζουμε την εποικοδομητική

συζήτηση στο πλαίσιο του ΟΗΕ


Η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και το ζήτημα της ονομασίας ήταν τα κύρια θέματα της συνάντησης, σήμερα, του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για θέματα Ευρασίας, Ντάνιελ Φριντ, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ, που πραγματοποιείται στο Ελσίνκι.
«Επικεντρωνόμαστε κυρίως στην ένταξη στο ΝΑΤΟ και στη διεύρυνση της Χάρτας της Αδριατικής, της οποίας φέτος προεδρεύει η "Μακεδονία" και στην οποία προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν η Βοσνία - Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο. Θεωρούμε ότι η διεύρυνση αυτή θα δώσει ώθηση στην περιφερειακή συνεργασία» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, ο οποίος επανέλαβε την αποφασιστικότητα της χώρας του σε ό,τι αφορά την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο της ΠΓΔΜ, «ΜΙΑ», ο κ. Μιλόσοσκι ενημέρωσε τον κ. Φριντ για τον ορισμό νέου διαπραγματευτή της χώρας του στις συνομιλίες για το ζήτημα του ονόματος με την Ελλάδα (σ.σ του Ζόραν Γιόλεφσκι). «Ελπίζω αυτή η εξέλιξη να ανανεώσει τη διαδικασία και είμαστε προετοιμασμένοι να συνεχίσουμε την εποικοδομητική συζήτηση στο ίδιο πλαίσιο, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ», δήλωσε ο υπουργός της ΠΓΔΜ.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα λυθεί το ζήτημα της ονομασίας σε εύθετο χρόνο, κάτι που θα προλειάνει το έδαφος για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, σχετικά με τις ευρωατλαντικές προσδοκίες της χώρας του, ανέφερε πως έχει την εντύπωση ότι υπήρχε θετική διάθεση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. και την απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]