Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θέλει αρετή και τόλμη...


Κάτι πάει να πει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αν μιλούσε λίγο και για την οικογενειοκρατεία, τη διαφθορά υπουργών και βουλευτών (π.χ. δωρολήπτες τηλ. κέντρων και οικιακών συσκευών SIEMENS), τη δικτατορία των βλακών, των κομματικών, των συνδικαλιστών, των δειλών και των ατάλαντων, καθώς και για το νταβατζηλίκι των μεκαλοεκδοτών, εργολάβων και μη, τότε θα είχε δέσει καλύτερα η σούπα.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Τόλμη
Οι μεγάλες κρίσεις καθορίζουν το μέγεθος και την υστεροφημία πολιτικών ηγετών. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μεγάλη κρίση και από την περασμένη εβδομάδα σε βαθιά κρίση. Ο πρωθυπουργός επέλεξε δυστυχώς να αγνοήσει πολλά από όσα υποσχέθηκε το 2004. Δεν επανίδρυσε το διαλυμένο ελληνικό κράτος, δεν επέλεξε τους άριστους και τους επαγγελματίες για το επιτελείο και την κυβέρνησή του, δεν τόλμησε πραγματικά στην οικονομία, στην παιδεία, στην υγεία. Τώρα πληρώνει ο ίδιος και ο τόπος όσα δεν έγιναν, αλλά και τα συσσωρευμένα λάθη δεκαετιών.
Ο πρωθυπουργός έχει όμως ακόμη τη λαϊκή εντολή και η δημοκρατία μας ακολουθεί τους δικούς της κανόνες και ρυθμούς. Ο κ. Καραμανλής έχει τώρα ένα δίλημμα. Μπορεί να βρει ό,τι πιο σκληρό και αποφασιστικό έχει μέσα του ο ίδιος και να τολμήσει. Να βάλει σε θέσεις κλειδιά ό,τι καλύτερο διαθέτει ο κρατικός μηχανισμός, η κυβέρνησή του, η ελληνική κοινωνία. Να αποφασίσει ότι έχει παρέλθει προ πολλού η ώρα για συμβιβασμούς και να σκεφθεί τον τόπο, την υστεροφημία και το όνομά του.
Οταν τα προβλήματα είναι τόσα πολλά και σου τυχαίνει να κυβερνήσεις στο τέλος μιας εποχής, μοιάζει πιο εύκολο ίσως να ακολουθείς την πεπατημένη αναζητώντας δαίμονες που συνωμοτούν εναντίον σου ή τον από μηχανής Θεό. Είναι όμως πολύ πιο γενναίο να φεύγεις όταν το αποφασίζει ο λαός, νικητής ή ηττημένος, ξέροντας ότι τουλάχιστον τόλμησες, ότι τα «έδωσες όλα».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]