Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αηδιασμένος δηλώνει ο Ιερώνυμος από τους πατριδοκάπηλους και τον εθνοκάπηλους

Δεν ξέχασε να πει για τους αριστερούς

Η κατάληξη της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου θα έχει καταλυτικές συνέπειες για την Εκκλησία, εκτίμησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
Στην πρώτη του συνέντευξη μετά απο εννέα μήνες παραμονής στο Αρχιεπισκοπικό θρόνο, ο κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την αγωνία και τον προβληματισμό του για το φαινόμενο Βατοπεδίου, όπως είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο συνιστά υπομονή για να δούμε που θα καταλήξει το θέμα.
Αηδιασμένος από την πατριδολαγνεία και την εθνοκαπηλία
Εξάλλου, στη συνέντευξή του ο Αρχιεπίσκοπος απαντά και στις επικρίσεις που έχει δεχθεί κατά καιρούς ότι δεν μιλάει συχνά και, κυρίως, για τα εθνικά θέματα.
«Αγαπώ τόσο την πατρίδα μου, που θα έδινα ευχαρίστως και τη ζωή μου. Αλλά μ΄έχει κουράσει, μ΄έχει απογοητεύσει και έχω αηδιάσει την πατριδολαγνεία και την εθνοκαπηλία. Γνώρισα τέτοιους ανθρώπους πολλούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια, ως σύνθημα και βόλεμα», υπογραμμίζει, ενώ αίσθηση προκαλεί η φράση του ότι έχει γνωρίσει «αριστερούς πολίτες που πιστεύουν στο Θεό περισσότερο απο τους δεξιούς».
Όσο για τις σχέσεις του με τους πολιτικούς, ο κ. Ιερώνυμος δηλώνει ότι συνεργάζεται με όλους «κι αυτή είναι η διάθεση μου για το μέλλον».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]