Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κουμουτσάκος: "Η ελληνική πλευρά δεν έχει αρνηθεί την υποβοήθηση της διαδικασίας"


Ρίχνει το "μπαλάκι" στον Καραμανλή;


Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Ν. Σπέκχαρντ για την ΠΓΔΜ, ότι το πρόβλημα της ονομασίας αφορά την Αθήνα και τα Σκόπια και καλό είναι να το επιλύσουν μόνες τους και μάλιστα σύντομα, χωρίς να περιμένουν τη νέα αμερικανική κυβέρνηση, ο κ. Κουμουτσάκος, είπε ότι πρόκειται για «περιοριστική ερμηνεία», προσθέτοντας ότι το θέμα «αφορά σαφώς τον ΟΗΕ στο πλαίσιο του οποίου διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις, αφορά βεβαίως και την ΕΕ».
Ο κ. Κουμουτσάκος διευκρίνισε, ότι υπάρχουν σχετικές αναφορές στα υιοθετημένα από το Συμβούλιο κείμενά της και υπενθύμισε το σχετικό κείμενο «με πολύ σαφές περιεχόμενο που έχει υιοθετηθεί σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων από το ΝΑΤΟ».

Σαφώς η διαπραγμάτευση γίνεται από τα δύο μέρη στο πλαίσιο μιας συγκεκριμένης διαδικασίας, είπε, τονίζοντας παράλληλα, ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει αρνηθεί την υποβοήθηση της διαδικασίας από αυτούς που πιστεύουν και έχουν ειλικρινές ενδιαφέρον ότι μπορούν να βοηθήσουν με τις απόψεις και τη στάση τους.
Η διαδικασία, πάντως, υπογράμμισε, παραμένει αυτόνομη(!).
Ως προς την ταχύτητα που πρέπει να έχει η διαδικασία, είπε ότι η Ελλάδα έχει διαπραγματευτή με σαφείς οδηγίες, ο οποίος απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της ελληνικής κυβέρνησης και ως εκ τούτου έχει τη δυνατότητα χειρισμών στο πλαίσιο των εντολών του.
Υπενθύμισε δήλωση της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη ότι η Ελλάδα με κανένα τρόπο δεν βραδυπορεί αλλά ούτε και βιάζεται, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι το στοιχείο του χρόνου το καθοριστικό αλλά το περιεχόμενο της λύσης».
Σημείωσε μάλιστα ότι παρελκυστική τακτική και τακτική καθυστερήσεων έχει ακολουθήσει η σκοπιανή πλευρά και όχι εμείς. Αυτό άλλωστε το αναγνώρισε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας Μ. Τσερβένκοφσκι σε ομιλία του στη Βουλή.
Τέλος ο κ. Κουμουτσάκος διευκρίνισε ότι η απάντησή του αυτή αφορά τις δημοσιογραφικές ερωτήσεις και δεν αποτελούν σχόλιο στις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]