Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΥΠΕΞ: Η πρόταση Νίμιτς δεκτή μόνο μετά από μετατροπές

Βάση για λύση...

Την ανάγκη επίτευξης «των αναγκαίων προσαρμογών» στο κείμενο της πρότασης του μεσολαβητή του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, προκειμένου να αποτελέσει «βάση για λύση» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος.
Γνωστοποίησε δε πως αυτή τη θέση μετέφερε στον Μάθιου Νίμιτς ο Έλληνας διαπραγματευτής Αδαμάντιος Βασιλάκης στη χθεσινή τους συνάντηση στο Λονδίνο.


Πιο αναλυτικά, ερωτηθείς για την προοπτική της δέσμης ιδεών Νίμιτς, επισήμανε πως «η Ελλάδα έχει αξιολογήσει τη δέσμη και έχει καταλήξει ότι αφενός μεν έχουν ληφθεί υπόψη καίριες πτυχές της ελληνικής θέσης, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει σειρά σημείων, που απαιτούν διευκρινίσεις, χρειάζονται αλλαγές. Και υπάρχουν σημεία που είναι απορριπτέα από την ελληνική θέση. Χρειάζεται όλες αυτές οι συζητήσεις να προχωρήσουν και να επιτευχθούν αυτές οι προσαρμογές στο κείμενο, προκειμένου να είναι βάση για λύση».
Αναφερόμενος στη στάση της ΠΓΔΜ, δήλωσε ότι «πρέπει κι η άλλη πλευρά να έχει και καθαρές θέσεις και σαφή στάση απέναντι στο κείμενο για να προχωρήσει η διαπραγμάτευση».
Τέλος, επανέλαβε ότι η Ελλάδα, δεσμευόμενη από τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, «αντιμετωπίζει τη διαπραγμάτευση με σαφώς καθορισμένο αντικείμενο και αυτό είναι το όνομα της γειτονικής χώρας».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]