Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δημοψήφισμα ετοιμάζεται στα Σκόπια...

Θέλει να κλείσει μέσα σε λίγες ημέρες

το θέμα του ονόματος ο Γκρούεφσκι


Με τη στάση που θα υιοθετήσει τελικά ο κ. Γκρούεφσκι να παραμένει ερώτημα, στα Σκόπια προετοιμάζονται για διαδικασίες εξπρές, προκειμένου, μόλις κατατεθεί η πρόταση, μέσα σε λίγες ημέρες να περάσει από δημοψήφισμα.
Οι ημερομηνίες πιέζουν, καθώς τον επόμενο μήνα θα κριθεί και η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την Ε.Ε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σκοπιανά ΜΜΕ αρχίζουν να καλλιεργούν την άποψη ότι η ΠΓΔΜ δεν μπορεί να χάσει την ευκαιρία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε., ίσως την προσεχή άνοιξη, αφού προηγουμένως έχει επιτευχθεί «ένας συμβιβασμός» με την Ελλάδα.

Αν και οι Βρυξέλλες έχουν διαμηνύσει ότι το θέμα του ονόματος δεν είναι το μοναδικό εμπόδιο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, προβάλλοντας επίσης το έλλειμμα δημοκρατίας που διαπιστώθηκε στις πρόσφατες εκλογές, η Αθήνα έχει δεσμευθεί ότι, εφόσον υπάρξει λύση στο όνομα, θα βοηθήσει τα Σκόπια. Εκτιμάται ότι ακόμα κι αν τον επόμενο μήνα δεν ορισθεί ημερομηνία, με την ελληνική συνδρομή και έχοντας αφήσει το σκόπελο της ονομασίας πίσω, αυτό μπορεί να γίνει το Μάρτιο.
Πάντως, στο θέμα του δημοψηφίσματος, η Αθήνα επανέλαβε πρόσφατα τις ενστάσεις της προς τον κ. Νίμιτς, επισημαίνοντας ότι δυσχεραίνει και καθυστερεί τη διαδικασία, ενώ, ταυτόχρονα, δίνει στον κ. Γκρούεφσκι τη δυνατότητα να απορρίπτει διάφορες προτάσεις, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι δεν θα μπορέσει να τις περάσει από τη λαϊκή ετυμηγορία.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]