Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία βομβάρδισε βάσεις Κούρδων ανταρτών στο Βόρειο Ιράκ

Άρχισαν τα αντίποινα

Η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε βάσεις των κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ σε αντίποινα για την αιματηρή επίθεση σε στρατιωτικό φυλάκιο στο Σεμντινλί όπου έχασαν τη ζωή τους 15 τούρκοι στρατιώτες.
Στη διάρκεια της επίθεσης του ΡΚΚ που εκδηλώθηκε το Σάββατο σκοτώθηκαν και 23 κούρδοι αντάρτες.

Μετά την επίθεση, ο τουρκικός στρατός πρόκειται να κλείσει πέντε ευάλωτα μεθοριακά φυλάκια κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με το Ιράκ, δήλωσαν αξιωματούχοι στην Άγκυρα.
Εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση της κουρδικής αυτόνομης περιοχής στο βόρειο Ιράκ ότι δεν έχει βοηθήσει στον αγώνα κατά του PKK, παρά τις διαβεβαιώσεις του κούρδου προέδρου του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί.
Μετά την επίθεση, ο Ταλαμπανί τηλεφώνησε στον τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ και πρότεινε τη διεξαγωγή συνάντησης υψηλόβαθμων αξιωματούχων της ασφάλειας και από τις δύο πλευρές, εκφράζοντας την προθυμία του Ιράκ να βοηθήσει την Τουρκία στην αποκλιμάκωση της κατάστασης.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]