Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Δεν κατέληξε πουθενά η συνάντηση των αρχηγών κομμάτων - Σταθερός στην διπλή ονομασία ο Γκρούεφσκι

Η διπλή ονομασία σημαίνει

οπισθοδρόμηση και απομόνωση


Παραμένουν οι διαφωνίες στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ αναφορικά με τη στάση της χώρας στις διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας, με την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων να ολοκληρώνεται χωρίς οι πολιτικοί αρχηγοί να κατορθώνουν να καταλήξουν σε κοινή θέση.
Ο Νικολά Γκρούεφσκι επέμενε στη θέση της «διπλής ονομασίας», σε αντίθεση με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Σοσιαλδημοκρατική Ένωση- SDSM) οι οποίοι ανέφεραν ότι η θέση αυτή σημαίνει «οπισθοδρόμηση» της διαπραγματευτικής διαδικασίας και χαρακτήρισαν ως «αντιπαραγωγική» τη στάση αυτή του πρωθυπουργού της χώρας.

Μάλιστα οι δύο αντιπαρατιθέμενες πλευρές αλληλοκατηγορήθηκαν για το γεγονός ότι η συνάντηση έληξε χωρίς αποτέλεσμα.
Το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι ανέφερε ότι θα μπορούσε να υποστηρίξει οποιαδήποτε συμφωνία για την ονομασία στην οποία θα καταλήξουν τα σλαβομακεδονικά κόμματα, με την προϋπόθεση αυτή να μην περιέχει παραλλαγές του όρου «Σλαβομακεδονία».
Στη σύσκεψη αυτή αναμενόταν να εξεταστούν και οι επικείμενες τροπολογίες του εκλογικού νόμου, τις οποίες θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση, όμως αυτή αναλώθηκε μόνο στο θέμα της ονομασίας.
Στη σύσκεψη μετείχαν όλοι οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων της ΠΓΔΜ, αν και αρχικά είχε αναγγελθεί ότι σε αυτήν θα παραβρεθούν μόνον οι αρχηγοί των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας (VMRO-DPMNE Νίκολα Γκρούεφσκι, SDSM Ζόραν Ζάεβ, DUI Αλί Αχμέτι και DPA Μέντουχ Θάτσι), καθώς και ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι και ο εκπρόσωπος της χώρας στις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας πρέσβης Νίκολα Ντιμιτρόφ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]